Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Ingezonden: De voorbereiding en start van KVA B2

Ingezonden: De voorbereiding en start van KVA B2

Op 14 oktober was de laatste training op het veld, waarna er een weekje rust werd gegeven door de vereniging om op 25 oktober verder te gaan in de zaal. KVA B2 kon helaas in die week maar één keer trainen in de Nieuwe Bankrashal. Zaterdag 29 oktober was er een oefenwedstrijd in de Nieuwe Bankrashal tegen Huizen B1 die ruimschoots werd gewonnen ondanks wisselvallig spel.

Door: Arie van den Adel

Zaterdag 5 november stond de tweede oefenwedstrijd op het programma uit tegen VZOD B1. Deze ploeg kwamen we in de veldcompetitie ook tegen en daar waren we goed aan elkaar gewaagd . Dat we op het veld aan elkaar gewaagd waren, was nu ook te zien want de score ging steeds heen en weer totdat VZOD B2 in de tweede helft een voorsprong nam van 6 – 3. Door kleine dingen aan te scherpen heeft KVA B2 een gelijkspel uit deze wedstrijd kunnen halen.

Zaterdag 12 november stond in het teken van de aankomst van Sinterklaas en de start van de zaalkorfbal competitie, behalve voor de de Korfbal League die aanstaande vrijdagavond zal starten. Voor KVA B2 betekende dat, dat zij om 14.00 uur mochten vertrekken richting Putten om daar om 16.00 uur aan te treden tegen De Meeuwen B2. Door de file op de A1 bij Muiden en een afgesloten weg in Putten kwamen wij daar aan om 15.20 uur wat niet echt ideaal was. Gelukkig liep de wedstrijd voor ons uit zodat we toch nog een goede voorbereiding hadden. Voordat we de bespreking in gingen liepen daar een paar jongens langs waarvan ik dacht dat het junioren waren, maar helaas was het de tegenstander van de B2. De heren van De Meeuwen B2 waren een flink stuk langer dan onze heren.

Met 15 min vertraging floot de scheidsrechter de wedstrijd op gang. Direct werd duidelijk dat het een wedstrijd zou worden waar alle inzet getoond moest worden en dat er ook fysiek gespeeld zou worden. De Meeuwen B2 opende de score 1-0 . Vrij snel na de 1-0 was het Yoni die via een doorloopbal de stand weer gelijk trok. Na de 1-1 was het beurt aan de Meeuwen die via een strafworp en een doorloopbal uit liepen naar 3-1.

Wat de B2 op het veld ook al had laten zien, gebeurde ook in deze wedstrijd. Ze knokten zich terug door goed uitverdedigen en werd de bal bij de lijn onderschept waardoor Dico van halve afstand raak kon schieten en Yoni gelijk in de volgende aanval via een doorloopbal de stand op 3-3 bracht. Om terug te komen tot 3-3 had waarschijnlijk veel kracht gekost want De Meeuwen B2 liep nu uit naar 6-3 . KVA B2 toonde toch weer veer kracht en niet voor de laatste keer deze wedstrijd , Thymo was het die een strafworp mee. Yoni deed wat ze moest doen en dat was scoren . Na de vakwisseling was het Patrick die via een goeie actie Yente vrij zag staan en zij twijfelde geen moment om de  6–5 erin te leggen. Met nog 1 minuut te spelen tot rust kreeg KVA B2 nog één goede kans die er helaas niet in ging en zodoende was de ruststand 6-5.

Na de diverse aanwijzingen van de coaches ging KVA met volle moed de tweedehelft in. Alleen De Meeuwen B2 dacht daar hetzelfde over en ging nog even iets meer gas geven. Nog voor KVA B2 het doorhad stond het ineens 12–5 . Daar zat zelfs nog een gemiste strafworp van De Meeuwen B2 bij ook. Na de 12–5  score van De Meeuwen B2 nam KVA B2 de bal uit. Thymo gooide een strakke bal naar Yoni die zich verstopt had ( voor haar tegenstander ) achter de korf en zo de 12–6 scoorde. Hierna ging de score een beetje heen en weer 13–6 , 13–7 Yente afstand , 14–7 strafworp tegen , 14–8  strafworp Yoni , 15–8 en ja hoor weer een strafworp. Zoals u gelezen heeft schreef ik in de eerste helft dat KVA B2 nog een keer veerkracht kon tonen en dat konden ze alleen helaas niet genoeg om er nog een gelijkspel uit te halen.

De 15–9 kwam tot stand door een afstandschot van Patrick. Na de vakwisseling dacht Thymo het zelfde en liet hij de 15–10 aantekenen. Bij deze stand maakte de scheids een foutje. Rose stond in de aangeef en haar dame stond aan de zij kant van haar. Rose draaide zich goed om werd tegengehouden van achteren en de scheids floot. Geen strafworp maar een spelhervatting voor De Meeuwen helaas. Zou het dan toch nog spannend worden? Helaas niet. De Meeuwen B2 scoorde nog de 16–10 . Patrick maakte nog wel een doorloopbal 16–11. De laatste goal was voor Dagmar, die na een schot van Lennart uit de rebound de 16-12 maakte.

Ik had nog niet vermeldt dat wij met een invalster Dagmar (KVA  C1) speelden omdat Julia haar Sweet Sixteen feest aan het voorbereiden was. Vanwege het late tijdstip van spelen had zij hier helaas geen tijd meer voor na de wedstrijd. Ik heb inmiddels via de app vernomen dat het een leuk en gezellig feest is geweest.

Het zal misschien een zwaar seizoen gaan worden. Zeker als het allemaal van die beren van heren zijn, maar je ziet zeker wel dat het steeds beter gaat . Ik wil Mascha nog even bedanken voor het brengen van Dagmar naar Putten en Dagmar jij natuurlijk ook voor het invallen. Mijn laatste woorden voor nu tot een volgende keer.