Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Ingezonden: De eerste wedstrijd van de B2 in 2017

Ingezonden: De eerste wedstrijd van de B2 in 2017

We zitten inmiddels alweer in de 1e week van 2017 maar toch ga ik even terug naar 2016 waar de B2 in de zaalcompetitie 2016-2017 wisselvallig speelde. Minder goede wedstrijden werden afgewisseld met goede wedstrijden die helaas toch verloren gingen behalve tegen Wit Blauw (Kampen) en de laatste wedstrijd op 10 december in de Bankrashal die winnend werd afgesloten met 11-9 tegen Unitas (Harderwijk). In de weken die in 2016 volgde werden de training goed bezocht, top B2.

Door: Arie van den Adel

De 1e trainingen van 2017 zitten erop en we waren klaar voor de 1e eerste wedstrijd op zaterdag 7 januari. De weersvoorspelling beloofde niet veel goeds, er werd voor vrijdagnacht ijzel voorspeld. De voorspelling kwam ook uit, om 10 uur kwam de afzegging van Hoogkerk 2 (Groningen) dit was de tegenstander van KVA 2. Niet veel later kwam daar het WhatsApp bericht van Siemko dat de tegenstander van de B2, Exakwa B1 (Lelystad), ook niet zou komen.

Gelukkig waren de weersomstandigheden dit weekend beter waardoor de competitie in 2017 voor de B2 kon beginnen. Yoni begon vanaf het 1e fluitsignaal ondanks dat ze de wedstrijd daarvoor in de B1 heeft gespeeld voor Kim die geblesseerd was aan haar enkel. Ze liet gelijk zien dat ze nog energie over had want met twee doorloopballen bracht zij de stand op 2-0. Dit was een mooi begin maar helaas werd het snel na de vakwisseling 2-1. Na een beetje rond spelen was het Patrick die van afstand de 3-1 scoorde. Dit was een mooi begin als je weet hoe moeilijk de B2 het in het begin had bij De Meeuwen (Kampen) uit. Dit realiseerde De Meeuwen ook en gaven een klein beetje gas waardoor het snel 3-3 stond. De aanvallen daarna, van zowel KVA als De Meeuwen, gebeurde er niks, nou ja er gebeurde wel wat maar er werd niet gescoord totdat er in de aanval van KVA een schot kwam en Lennart de rebound pakte en gelijk in een scorende positie kwam en deze kans benutte (4-3). Dit was helaas het laatste doelpunt van de B2 voor de rust. De Meeuwen zou voor rust nog een strafworp missen, maar ze scoorden wel zeven doelpunten waardoor de rust aanbrak met een 4-10 achterstand.

Siemko en ik waren in de rust teleurgesteld dat we zo makkelijk en in een korte tijd zeven doelpunten tegen kregen. Maar goed even wat aanwijzingen geven voor de 2e helft want de wedstrijd is nog niet gespeeld.

De 2e helft begonnen we goed, Yente die een korte kans achter de korf (echt haar afstand) benutte (5-10). Helaas was dit van korte duur want daar was De Meeuwen weer (5-11). Rose, die een hele goede wedstrijd speelde door veel duels zowel onder de korf (ook tegen heren die lang waren) als op andere plekken in het vak te winnen, beloonde dit door twee korte kansen te scoren (7-11). Zou dit dan de ommekeer in de wedstrijd zijn van de B2? Helaas was het gat van vier punten toch te groot om te dichten want De Meeuwen maakte er 7-12 van. Patrick probeerde er nog iets aan te doen met een schot achter de korf (8-12). De Meeuwen vond het verschil van vier doelpunten ook genoeg maar toch kwam daar de 8-13. Yoni wist na haar eerste twee doelpunten niet het goede spel door te zetten en was niet meer zeker van haar eigen kunnen. Toen ik zei dat ze de Blauw-Wit bal moest doen was haar antwoord dat ze haar doorloopballen steeds niet tot doelpunt wist om te zetten. Maar toch ging ze ervoor en ja u raadt het al deze bal werd goed uitgevoerd en zo was het Yoni die de eindstand bepaalde op 9-13.

Volgende week staat er een moeilijke uitwedstrijd op het programma tegen de koploper Groen Geel B2. Misschien kan KVA B2 doen wat Groen Geel 1 op 17 december deed tegen KVA 1.

Ik wil Dagmar en Feline nog even bedanken voor het reserve staan.