Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Ingestuurde wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 1

Ingestuurde wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 1

Uiteraard is het dit seizoen weer mogelijk om je zelfgemaakte wedstrijdverslagen in te sturen. Deze worden dan na elke speelronde verzamelt en geplaatst op de website. Het maakt niet uit hoe kort of hoe lang het wedstrijdverslag is. Stuur je wedstrijdverslag hier in.

KVA 4 – DSO 3 (14-13)

Het is zaterdagochtend kwart over tien. Vandaag spelen we onze eerste zaalwedstrijd tegen DSO in de Bankrashal. Zoals iedereen weet is ons veldseizoen niet vlekkeloos verlopen.  Tijd voor verandering. Hayo krijgt ondersteuning van Nahida langs de kant en de vakken worden omgegooid.

Het is 11:05 en de wedstrijd gaat beginnen met in het aanvalsvak Jeanine, Robert, Joelle en Rik. En aan de overkant staan Roald, Lily, Mats en Linda. Ivar en Sophia zitten op de bank. Al snel komen we op 0-2 achterstand. Gelukkig kan het vak van Roald wel scoren en komen we op 2-2. Hierna pakken we door en is de stand in rust 9-5. Dit mogen we niet meer uit handen geven.

We krijgen positieve energie van de coaches en slagen er vandaag goed in om elkaar te motiveren. Toch lukt het ons niet helemaal om te blijven scoren. Het wordt ontzettend spannend, want de tegenstander loopt in. Na een aantal chaotische aanvallen van het vak van Roald komt het vak van rik in de aanval. Dat ging beter, want Rik en Robert waren op schot vandaag. Helaas valt Joelle uit en komt Sophia erin. Tegen het einde van de tweede helft maken we het onszelf onnodig moeilijk. De tegenstander weet in te lopen en de stand is 13-12.

Gelukkig gaat niet veel later het fluitje van de scheids. YESS WE HEBBEN GEWONNEN. WE WORDEN KAMPIOEN. Nahida zegt nog, niet zo hard van stapel lopen. Maar wij zijn vastberaden het zaalseizoen is van ons ;) De man of the match is Rik Nanninga. Bedankt Sophia voor het invallen. En wij gaan met goede moed verder naar volgende week.

Namens Linda en Jeanine

KVA D1 – Blauw Wit D1 (11-3)

De wedstrijd ging goed want we hebben 11-3 gewonnen. De vakken waren sterk. De eerste aanval waren Joey, Abe/Finn, Isabeau en Tara. In het andere vak zaten Christian, Ole, Dewi en Nienke. Bij rust stond het 4-2 voor ons. In de tweede helft heeft de tegenpartij niet kunnen scoren, want wij hebben goed verdedigd. Aan het begin van de wedstrijd gaf Menno (onze coach) ons de opdracht om 3-1 te spelen. Na de wedstrijd was iedereen uitgeput. Bovendien waren Chris zijn schoenen te klein. We hebben gespeeld met onze nieuwe sponsor. Dat is Hamersma Tuinen. We zijn er heel erg blij mee. De meiden hebben mooie doelpunten gemaakt. De doorloopballen en afstandsschoten waren allebei heel goed.

Chris en Joey