Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Ingestuurde wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 4

Ingestuurde wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 4

Uiteraard is het dit seizoen weer mogelijk om je zelfgemaakte wedstrijdverslagen in te sturen. Deze worden dan na elke speelronde verzamelt en geplaatst op de website. Het maakt niet uit hoe kort of hoe lang het wedstrijdverslag is. Stuur je wedstrijdverslag hier in.

KVA 3 – EKVA 3 (21-13)

KVA 3 speelt dit zaalseizoen in de Derde Klasse en met het spelersmateriaal van KVA 3 is dat natuurlijk veel te laag. Met zoveel levende legendes in het team, aangevuld met jong en gretig talent is het doel om kampioen proberen te worden. Na de drie eerdere overwinningen op BEP 3, Velocitas 4  en ROHDA 5was ditmaal EKVA 3 uit Almere de tegenstander.

En KVA 3 liet er gelukkig ook deze keer geen gras over groeien. De opdrachten van de trainer werden met nauwkeurige precisie uitgevoerd en zodoende kwam KVA 3 al heel snel met 9-0 voor te staan. De tegenstander werd overrompeld en had even helemaal niets in te brengen.

Helaas viel de 10-0 net niet, omdat EKVA 3 ook de korf begon te vinden. Zij kwamen in de slotfase van de eerste helft beter in het spel en speelden ook in de tweede helft stukken beter. Dankzij enkele rake afstandschoten leek het plots toch nog een spannende wedstrijd te gaan worden, maar gelukkig stond KVA 3 net op dat moment weer op.

Ook tegen EKVA 3 bleek KVA 3 een maatje te groot te zijn. En hoewel de ploeg uit Almere er nog een fysieke pot van wilde maken loste KVA 3 het op een korfballende manier op. De eindstand van 21-13 zegt genoeg over de krachtsverhoudingen. Hiermee werd ook de vierde wedstrijd gewonnen en staat KVA 3 alleen aan kop in de poule. De ploeg heeft nu even een korte winterstop en zal na het trainingskamp in Marbella op zaterdag 12 januari de competitie weer hervatten met een thuiswedstrijd tegen RODA 3.

 

KZ Danaiden 5 – KVA 4 (9-19)

Afgelopen zaterdag heeft het 4e van KVA zich weer opgepakt nadat ze de week ervoor verloren van Atlantis 2. Deze week moest er gevlamd worden tegen de KZ Danaïden, onder ons in de poule. Ik spreek voor mezelf als ik zeg dat ik de spanning wel degelijk voelde maar ik zag het ook aan de koppies van anderen. Helaas misten we we Roald in het veld deze week, maar ondanks dat hij ziek was, verscheen hij toch op de tribune, topper.

In de aanval stonden Jeanine, Jenna, Rik en Robert en in de verdediging Ivar, Mats, Linda en Lily. De wedstrijd ging van start en we kwamen eigenlijk al vrij snel op een 0-6 voorsprong. We kwamen lekker in onze flow en bijna iedereen pakte puntjes mee in alle soorten en maten: korte kans van Jenna, afstandsschot van Rik en een doorloopbal van Linda. Uiteindelijk gingen we de rust in met 2-7.

Vaak is dit andersom geweest voor het 4e en dan zeiden we: ‘kom op! Het zijn er maar 5, het kan nog!”. In dit geval was het: “wow, dit gebeurt ons niet vaak, doorpakken nu ook!” and so we did. We bleven scoren gelukkig en gingen niet mee in het tempo van de tegenstander. In de eindfase van de wedstrijd werd het wel meer een strafworpenwedstrijd, de scheids floot de een na de ander (wel voor beide kanten). Dat maakt de wedstrijd een stuk minder leuk als je het mij vraagt.

Uiteindelijk is het een riante uitslag geworden van 9-19 en heeft bijna iedereen wel een doelpuntje meegepakt. Het was een hele positieve wedstrijd, iedereen zat er lekker in en de sfeer was top om daarna door te gaan naar het kerstdiner!

 

De Vinken D1 – KVA D1 (3-16)

Zaterdag 15 december moesten we uit spelen tegen de Vinken in Vinkenveen. Binnen 4 minuten stonden we met 2-1 achter maar binnen 9 minuten hadden we De stand al weer op gelijk gezet. Daarna hebben we eigenlijk alleen nog maar voor gestaan.

In de rust stonden we met 2-7 voor. De tweede helft waren wij duidelijk sterker dan de Vinken. We hebben met 3 – 16 gewonnen. Het leuke van deze wedstrijd was dat we allemaal gescoord hebben.

Groetjes Isabeau