Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Ingestuurde wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 4

Ingestuurde wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 4

Uiteraard is het dit seizoen weer mogelijk om je zelfgemaakte wedstrijdverslagen in te sturen. Deze worden dan na elke speelronde verzamelt en geplaatst op de website. Het maakt niet uit hoe kort of hoe lang het wedstrijdverslag is. Stuur je wedstrijdverslag hier in.

Pernix 5 – KVA 4 (8-8)

De wedstrijd van KVA 4 tegen Pernix 5 vond plaats in sportcentrum De Zijl in Leiden. Terwijl de zon al achter de horizon was verdwenen, moest het vierde nog een avondwedstrijd spelen in het zuiden.

De chloorlucht van de gecombineerde sporthal, met zwembad, is het eerste wat onze gezichten vriendelijk begroette. Voor de wedstrijd stond het vierde aan kop samen met drie andere ploegen. Met deze stand wilden we graag korte metten maken door de felbegeerde, winnende punten te pakken.

Het begin van de wedstrijd verliep voor ons spoedig, maar we kwamen er al gauw achter dat een aantal spelers van Pernix niet zo vriendelijk was. Dit resulteerde in frustraties aan beide kanten. De ruststand was 4-5, in het voordeel van KVA. Uitlopen was een uitdaging, omdat Pernix het gat steeds dichtte. Eén punt verschil was het maximale dat we uit de eerste helft konden halen.

Door de slechte akoestiek leek de zaal gevuld met honderden fans, maar eigenlijk waren de coaches en enkele supporters van beide teams erg goed hoorbaar. De tweede helft ging het helaas gelijk op. Het onsportieve gedrag van één heer van Pernix kwam tot een hoogtepunt nadat hij ongelukkig ten val kwam door zijn eigen onbesuisde actie. De scheidsrechter die duidelijk was ontdaan door het constante gejoel van de tegenpartij greep hierbij naar het geel in zijn borstzak. Na de wedstrijd kwam de scheidsrechter tot bezinning en de kaart werd ingetrokken. Gelukkig miste Pernix de strafworp die op deze actie volgde.

In de slotfase van de wedstrijd kwamen we op voorsprong door een afstandsschot van Linda. Helaas leidde dit niet tot de overwinning, want Pernix wist onze score wederom te evenaren. De eindstand kwam op 8-8 neer. Zodra het eindsignaal klonk, werd het akelig stil, want gelijkspel is soms, tot ieders teleurstelling, ook een optie.