Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Ingestuurde wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 3

Ingestuurde wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 3

Uiteraard is het dit seizoen weer mogelijk om je zelfgemaakte wedstrijdverslagen in te sturen. Deze worden dan na elke speelronde verzamelt en geplaatst op de website. Het maakt niet uit hoe kort of hoe lang het wedstrijdverslag is. Stuur je wedstrijdverslag hier in.

KVA 4 – Atlantis 2 (12-20)

Zaterdag 8 december stond de wedstrijd van het 4e tegen Atlantis 2 op het programma. Na de eerste twee zaalwedstrijden gewonnen te hebben was er de kans om onze koppositie te handhaven. We traden aan met: Jeanine, Joëlle, Mats en Ivar in het aanvalsvak. Beginnend in de verdediging: Lily, Linda, Roald en Robert.
Op de bank waren Rik, Sophia en Daphne geplaatst voor de tactische analyse, statistieken, aanmoediging, etc.

In de beginfase van de wedstrijd was het Atlantis dat de voorsprong wist te pakken. Met een heer die zich sneller voortbewoog dan Usain Bolt maakte de Mijdrechters het de verdediging van KVA knap lastig. Er moest iets gebeuren. Daarop maakte Mats plaats voor Rik in de hoop deze heer uit te schakelen. Ondertussen ging Atlantis vrolijk verder met scoren en kwam KVA in de afronding te kort. Ruststand was 5-9 wat al aangaf dat we aan de bak moesten in de tweede helft.

Met hernieuwde energie betraden we het veld voor de tweede helft. We wisten dat er genoeg kansen waren om de wedstrijd te doen kantelen in ons voordeel. Tijdens het veldseizoen hebben we een dergelijke voorsprong regelmatig weggegeven, en we waren erop gebrand om Atlantis hetzelfde te laten overkomen. En dit was te merken, want we liepen snel in tot 8-9. Helaas konden we niet doorpakken en kreeg Atlantis weer grip op de wedstrijd. Het hielp ook niet mee dat Atlantis gebruik maakte van enkele spelers uit het 1e.
De laatste paar minuten liep Atlantis nog verder uit waardoor de eindstand met 12-20 naar mijn mening geflatteerd is.

Het was een wedstrijd dat alles bevatte. Emotie, snoekduiken, botsingen en duels. Voor KVA miste alleen de winst. Het is dus zeker de moeite waard om aankomende wedstrijden van het 4e bij te wonen!!!

Groetjes, Rik

 

KVA D1 – Sporting West D1 (15-6)

De derde zaalwedstrijd speelden we tegen Sporting West. Voordat de wedstrijd begon kwam de sponsor langs. We hebben met hem een foto gemaakt. Daarna begon de wedstrijd. Het was best spannend want de rust stand was 6-5. In de pauze vertelde Dani wat we beter moesten doen. Het ging gelijk in de 2de helft een stuk beter. Er werden mooie doelpunten gemaakt door iedereen. De eindstand werd 15-6. In de avond hadden we een gezellige avond bij KVA we gingen gourmetten en daarna dobbelen het was heel gezellig en iedereen ging met een leuk cadeau naar huis.