Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Ingestuurde wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 2

Ingestuurde wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 2

Uiteraard is het dit seizoen weer mogelijk om je zelfgemaakte wedstrijdverslagen in te sturen. Deze worden dan na elke speelronde verzamelt en geplaatst op de website. Het maakt niet uit hoe kort of hoe lang het wedstrijdverslag is. Stuur je wedstrijdverslag hier in.

 

OVVO/De Kroon 5 – KVA 4 (10-14)

Met een positieve instelling ging het 4e richting Maarssen om te strijden voor de punten. Vorige week hadden we onze eerste winst van het seizoen en dat voelde goed, dus we waren gebrand om dit nogmaals te doen.

Het was een lekker begin van de wedstrijd. Mats drukte in de eerste minuten gelijk zijn stempel op de wedstrijd door de eerste twee doelpunten te scoren. De verdediging stond sterk te verdedigen en de meeste aanvallen van OVVO waren na één doelpoging alweer voorbij door het scherpe verdedigen. Lily scoorde in de volgende aanval een mooi afstandsschot waardoor de score weer uitliep. Maar OVVO kwam terug en bracht de stand van 1-4 terug naar 4-5. Daarna herpakte KVA 4 zich gelukkig weer en maakte Ivar, Rik en wederom Mats doelpunten waardoor we de rust in ging met een stand van 4-9. Door wat mandarijntjes in de rust, ging we met veel energie de tweede helft in.

Mats ging de tweede helft weer lekker door met scoren en maakte gelijk weer het eerste doelpunt. Daarna had OVVO de smaak te pakken en kwam uiteindelijk terug tot 9-11. Dit fenomeen kende het 4e helaas maar al te goed. Dat het in de eerste helft super gaat, maar in de tweede helft dan de punten lieten liggen. De spanning was zeker terug in de wedstrijd en er werden steeds meer fouten gemaakt vanuit KVA waardoor het vertrouwen minder werd. Maar gelukkig pakte Roald zijn doelpunt ook nog mee en werd er tot het einde gestreden om de punten mee naar huis te nemen. Uiteindelijk lukte het na de nodige hartkloppingen om de wedstrijd weer naar onze hand te draaien en won KVA 4 met 10-14. Het team heeft als een echt team gespeeld en voor elkaar gewerkt.

We hebben gestreden en uiteindelijk de punten meegenomen waardoor we nu eerste in de poule staan. Volgende week gaan we hopelijk thuis deze stijgende lijn voortzetten door te winnen van Atlantis. Zien we jullie daar om ons aan te moedigen?

 

EKVA D1 – KVA D1: (10-10)

De tweede zaalwedstrijd speelden we tegen EKVA. We hebben al vaker tegen dit team gespeeld. De wedstrijd ging gelijk op. Met de rust stond het 6-5. We gingen verder na de rust. In de tweede helft hebben we 5 punten gescoord. Uiteindelijk was het 10-10. Het was een gelijkwaardige en spannende wedstrijd.

Nienke