Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

In Memoriam: Ernst Leunk (1942-2018)

In Memoriam: Ernst Leunk (1942-2018)

Afgelopen vrijdag is ons oud-lid Ernst Leunk onverwacht overleden aan een hartinfarct.

Ernst heeft decennia lang een bijdrage aan onze club geleverd in diverse rollen.

Al vanaf zijn aspirantentijd bij DED speelde Ernst op het hoogste niveau, waarna hij tot zijn 38ste (!) in het eerste van DEVD heeft gespeeld. Vele jaren was hij ook als trainer actief binnen onze club. Hij beleefde grote successen met het kampioenschap van de aspiranten A (nu B1) in 1979 in de hoofdklasse, en het kampioenschap van Nederland voor afdelingsjunioren in 1991. In deze laatste ploeg speelde zijn dochter Sandy die hij van jongs af aan heeft getraind.

Naast speler en trainer was hij ook enkele jaren actief in het bestuur en diverse commissies. Voor dit alles werd Ernst door DEVD op 23 juni 1980 tot lid van verdienste benoemd.

Toen zijn oud-pupillen Steven en Marco in 2009 de KVA-selectie onder hun hoede namen, vroegen zij Ernst of hij hen wilde bijstaan. Hij genoot van deze ondersteunende rol bij de selectie en het contact met een nieuwe jonge generatie. Vele uren besteedde hij aan schottrainingen en indrukwekkende spreadsheets waarin schotcircuits en wedstrijdstatistieken minutieus werden bijgehouden. Hij heeft deze functie 9 jaar lang, tot en met afgelopen seizoen, onder diverse hoofdtrainers vervuld.

Het moge duidelijk zijn dat Ernst een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van KVA en dat we met zijn overlijden een prominent oud-lid verliezen.

KVA wenst Trudy, Sandy, Jasper en Femke veel sterkte met dit grote verlies.