Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

In Memoriam: Aart Spitz (1959 – 2019)

In Memoriam: Aart Spitz (1959 – 2019)

Gisteravond bereikte ons het droevige bericht dat ons lid Aart Spitz is overleden. 

Aart heeft veel betekend voor KVA en werd door onze ledenvergadering benoemd als lid van verdienste als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet voor onze vereniging. 

Aart is zijn korfbalcarriere gestart bij DTV, samen met zijn broers Jaap en Bart. Aart stond mede bekend vanwege zijn sterke principes, en 1 van zijn principes (destijds) was, dat hij niet met een sponsornaam op zijn shirt wilde spelen. De overstap naar DEVD werd daarom gemaakt. Hij heeft jarenlang in DEVD 2 gespeeld en later in lagere teams van DEVD en KVA.

Aart was een man met enorme passie voor fotografie, de meeste jeugdleden kennen hem als ‘ de fotograaf van Pinksterkamp’. Hij was bij meerdere evenementen aanwezig als fotograaf, zoals bijv. ook het priktoernooi en jubilea. Hij heeft de laatste jaren een grote bijdrage geleverd aan het digitaliseren van ons grote archief.

Aart heeft veel vrijwilligerstaken op zich genomen zoals  scheidsrechter, hielp mee aan de voorbereidingen van het Pinksterkamp en was jarenlang secretaris binnen het bestuur van KVA. Tevens was Aart verantwoordelijk voor het ledensecretariaat en stelde hij tweewekelijks het KVA krantje samen voor alle leden.

Hij was altijd aanwezig op de club, tenzij het Wimbledon tennis toernooi van start ging of hij op vakantie was in zijn favoriete vakantieland Noorwegen. Aart was iemand met een groot gevoel voor de Nederlandse taal en kon daar als de beste grappen over maken samen met andere leden.

KVA wenst Jaap, Bart en hun gezinnen en alle andere nabestaanden veel sterkte met dit grote verlies.

 

De crematie zal plaatsvinden op woensdag 16 januari om 15.00 uur op begraafplaats Westgaarde in Amsterdam.