Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Hoe presteren al onze senioren teams tot nu toe?

Hoe presteren al onze senioren teams tot nu toe?

Nu we in deel 1 en 2 alle jeugdteams onder de loep hebben genomen is het tijd om te kijken naar onze seniorenteams. Dat zijn er dit seizoen maar liefst 7 want sinds dit seizoen bestaat er ook een KVA midweek team. Laten we beginnen!

En dat doen we dus met KVA midweek. Een team dat dit seizoen voor het eerst in actie komt en al best aardig onderweg is. Het team bestaat uit een mix van spelers die al een tijdje gestopt waren en spelers die vorig uitkwamen voor KVA 5. De allereerste wedstrijd op bezoek bij AW.DTV midweek werd direct gewonnen waarna er verloren werd van Tempo midweek en DKV/Aurora midweek. Tegen die laatstgenoemde ploeg werd overigens afgelopen week wel weer gewonnen. Op eigen veld werd het 16-11. Het team speelt dit veldseizoen nog twee wedstrijden waarvan eentje morgenavond thuis tegen AW.DTV midweek.

We gaan door met KVA 6. Dit team heeft al een aantal seizoenen een vrij vaste kern en wordt ieder seizoen weer aangevuld waar nodig. Net als KVA midweek speelt dit team in een poule van 4 teams en kan het aanstaande zaterdag zelfs al kampioen worden. Want hoewel de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Sporting West 5 nog verloren ging bleef men in de overige wedstrijden ongeslagen. Aanstaand weekend kan dit team op eigen veld kampioen worden door te winnen van Oosterkwartier 3.

KVA 5 is een jong en nieuw team met een aantal spelers dat dit seizoen voor het eerst in de senioren uitkomt. Dat is natuurlijk altijd even wennen maar tot dusver werden er al behoorlijk wat punten gepakt in de competitie. Tegen het eveneens jeugdige KZ/Thermo4U werden er al 3 punten gepakt terwijl KVA 5 ook al te sterk bleek voor DTS 2. Daarentegen bleken Fluks 2 en Haarlem 3 vooralsnog te sterk te zijn. Geen wonder ook dat deze twee ploegen momenteel bovenaan de poule staan. Komen weekend wacht Huizen 3 en dat is een voor ons nog onbekende tegenstander.

Sinds een aantal seizoenen bestaat KVA 4 uit een groot aantal oud-selectie spelers. Op papier zijn dat er zoveel dat er zelfs bijna 2 teams va gemaakt zouden kunnen worden. Maar dat is maar op papier. Dit ijzersterke en ervaren team is de competitie redelijk goed gestart. Ondanks een nederlaag op de eerste speeldag op bezoek bij Sporting Trigon 2 werden alle overige wedstrijden keurig netjes gewonnen. Afgelopen weekend werd er in Leiden gewonnen van Pernix 4. Maar de komende wedstrijden tegen Tempo 3 en Groen Geel 4 zullen uitmaken of KVA 4 daadwerkelijk bovenin de Reserve Tweede Klasse mee kan draaien dit seizoen.

Dan over naar het iets jongere KVA 3. Zoals ieder seizoen weer versterkt met een aantal spelers die het helaas net niet gered hebben om in de selectie te komen maar zichzelf wel willen laten zien in ‘het derde’. Vooralsnog heeft dit team zeer wisselende resultaten neergezet. Zo werd er zeer ruim gewonnen van SDO/Fiable 3 maar ging men daarna onderuit tegen o.a. Groen Geel 5 en OVVO 4. Tegen Pernix 3 werd dan weer knap gewonnen waarna koploper KZ/Thermo4U afgelopen weekend toch echt te sterk bleek te zijn. Komende zaterdag gaat men op bezoek bij nummer laatst ZKV 3 waar toch echt twee punten gepakt moeten worden.

KVA 2 maakt dit veldseizoen haar rentree in de Reserve Overgangsklasse nadat het vorig seizoen knap kampioen was geworden op een niveautje lager. Tot op heden maakt de ploeg van trainer Roy Cramer een solide indruk. De verdediging staat gezien het weinig aantal tegentreffers als een huis en als je zelf net iets meer weet te scoren dan je tegenstander win je ook nog eens wat. Dat gebeurde tot nu toe twee keer en naast twee gelijke spelen werd er pas één keer verloren met als een gedeeld tweede plaats als gevolg. Die plaats deelt men met VEO 2 en dat is uitgerekend de tegenstander van aankomend weekend in Voorburg.

Omdat KVA 2 en KVA 1 dit veldseizoen aan elkaar gekoppeld zijn speelt ook ons vlaggenschip haar zesde wedstrijd van dit seizoen in Voorburg. Beide wedstrijden zullen overigens op het YouTube-kanaal van VEO worden uitgezonden. Ondanks de nipte nederlaag bij koploper Spirit is KVA 1 uitstekend aan het seizoen begonnen. 4 van de 5 wedstrijden werden overtuigend gewonnen waarvan OVVO het meest recente slachtoffer bleek. En dat biedt kansen. Want door de nieuwe promotie/degradatie regelingen van het KNKV kunnen de nummers 1 en beste nummers 2 uit de Overgangsklasse in één keer promoveren naar de Ereklasse. Zover is het natuurlijk nog lang niet want uit het recente verleden blijkt dat VEO altijd een lastige opponent is voor KVA.