Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Hoe gaat het tot dusver met alle F- E- en D-teams?

Hoe gaat het tot dusver met alle F- E- en D-teams?

Het veldseizoen is inmiddels 5 speelrondes onderweg en dus is het een mooi moment om even te kijken hoe al onze teams ervoor staan. In het eerste deel kijken we naar onze F- E- en D-teams. Hoe hebben zij tot nu toe gepresteerd? 

 

We beginnen bij onze jongste talenten, namelijk die van KVA F2. Net overgekomen van de Kangoeroes spelen zij nu voor het eerst echte wedstrijdjes en dat gaat super goed. Wat wil je ook met trainers die vroeger in het eerste hebben gespeeld? Afgelopen weekend wonnen ze met maar liefst 7-1 en tot nu toe blijkt alleen VZOD F1 net ietsjes te sterk. Maar als er aanstaande zaterdag van de Kudelstaarters gewonnen wordt is onze F2 gewoon kampioen!

Ook KVA F1 doet het heel erg goed in de competitie. Oké, er werd één keer ruim verloren van Oosterkwartier F1 maar daarentegen werd er tegen die ploeg ook al keurig gelijk gespeeld. Afgelopen weekend was dit team met 9-2 te sterk voor Sporting West F1 en met nog twee wedstrijden te gaan gaat men nog volop voor het kampioenschap. Aanstaande zaterdag staat de kraker tegen de talenten van DKV Victoria F1 op het programma. Daar werd eerder dit seizoen al van gewonnen!

Dan over naar kinderen die ietsje ouder zijn en actief zijn in KVA E3. Wat leuk dat hier een fanatieke moeder en oud lid van onze vereniging voor de groep staat! Nog niet iedereen in dit team zit al heel lang op korfbal en dat maakt het soms nog een beetje lastig. Met name de ballen door de korf gooien op een hogere paal is nog niet zo gemakkelijk. Daar wordt de komende weken vast hard op getraind. Aanstaande zaterdag speelt dit team tegen de bovenste uit de poule. Zet ‘m op!

Bij KVA E2 gaat het dit seizoen ietsje beter. In een poule van vier teams staat onze E2 op een tweede plaats. Alleen Oosterkwartier E1 lijkt net een maatje te groot te zijn. Alhoewel, na eerder met 7-0 van dit team uit Haarlem verloren te hebben werd er afgelopen weekend knap met 5-5 tegen gelijkgespeeld. Aankomend weekend speelt dit team thuis tegen Huizen E2 en kan er misschien wel aan het doelpuntensaldo gebouwd worden.

De talenten van KVA E1 zitten in een poule met drie ploegen die redelijk dicht bij elkaar in de buurt liggen. Badhoevedorp E1, ROHDA E1 en Blauw Wit E1. Met nog één speelronde te gaan is een tweede plaats in de poule het hoogst haalbare. Blauw Wit E1 bleek helaas twee keer nét ietsje te sterk te zijn. In de laatste speelronde is ROHDA E1 de tegenstander en daar werd een paar weken geleden met 24-3 van gewonnen. Dat moest vast nog wel een keer lukken!

KVA D3 wisselt dit seizoen de overwinningen en nederlagen keurig met elkaar af. Van Haarlem D2 werd twee keer gewonnen maar van ZKC’31 D1 en De Vinken D3 werd dan weer verloren. Tegen het team uit Vinkeveen sluit men zaterdag de competitie af en bij een overwinning wordt zomaar de tweede plaats in de poule veilig gesteld. Eens kijken wat het team van trainers Jessy Koersvelt en Erwin Koning uit de hoge hoed kan toveren.

Het een na laatste team in dit overzicht is KVA D2. Hoewel de stand anders doet vermoeden speelt dit team alleraardigst korfbal maar verliest het telkens nét met een paar doelpunten verschil. Tegen Tempo D2 werd daarentegen onlangs het eerste punt van de competitie gepakt en dat smaakt natuurlijk naar meer. Zaterdagochtend is opnieuw Tempo D2 de tegenstander en wie weet behaalt onze D2 wel de eerste overwinning van dit veldseizoen in Alphen aan den Rijn.

We sluiten dit overzicht af met KVA D1. Het team van trainers Kiki Niezen en Yara van den Burgt is samen met Haarlem D1 verwikkeld in een felle strijd om het kampioenschap. Beide ploegen wonnen en verloren dit seizoen een keer van elkaar en kunnen zelfs samen kampioen worden aankomend weekend. KVA D1 kan dat doen door thuis te winnen van Badhoevedorp D1. Daar werd eerder dit seizoen met minimaal verschil van gewonnen: 3-4. Succes jongens en meiden!