Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Facts and Figures: Hoe heeft KVA het gedaan in het eerste halfjaar?

Facts and Figures: Hoe heeft KVA het gedaan in het eerste halfjaar?

Het is 31 december als ik dit bericht schrijf. Het einde van 2016 en we mogen allemaal bijna het glas heffen en de oliebol naar binnen werken op 2017. We mogen dit jaar toch wel als een interessant jaar beschouwen. KVA 2 kreeg een nieuwe coach en een nieuwe speler, KVA B1 speelt in de Hoofdklasse en de A-junioren hebben een fusie gevonden met DKV Victoria. De wedstrijdstatistieken van september 2016 tot en met december 2016 op een rijtje.

Door: Richard Bloos

Als eerste gaan we kijken naar het aantal wedstrijden die gespeeld zijn. We hebben 115 maal mogen genieten van een wedstrijd met de clubkleuren van KVA.  Hiervan waren 59 wedstrijden op de Startbaan/Bankras en 56 wedstrijden waren te bewonderen op een ander veld. Opvallend feitje is dat er 10 procent van alle wedstrijden in gelijkspel eindigden. Je zou ook kunnen zeggen op z’n Cruijffiaans: je wint pas als je meer doelpunten maakt dan de tegenstander. Dit deden wij 46 maal. Helaas heeft KVA dus een negatief saldo als het gaat om gewonnen wedstrijden. Dit kan altijd nog omgedraaid worden, ofterwel knallen in het nieuwe jaar!

We scoorden er heel wat op los in het eerste half jaar. Wij blauwgroenen hebben in totaal 1435 keer de korf gevonden. Van KVA 1 tot en met KVA F2 maken we er dus 12,4 per wedstrijd. En dan is toch heel netjes. Helaas hebben we met het aantal doelpunten ook een klein negatief saldo. KVA heeft 1489 doelpunten moeten incasseren. Dat zijn er 12,8 per wedstrijd. Een miniem verschil dus. Doel voor het nieuwe jaar: lekker Cruijffiaans doen en het negatieve saldo omzetten naar het positieve.

Natuurlijk wordt er in elke wedstrijd meer doelpunten gemaakt dan in de ander. Als ik de feitjes erbij zou pakken heeft de E1 de grootste overwinning in een thuiswedstrijd. behaald. Zij wisten op 26 november te winnen met 25-3 van Rapid! Een knappe prestatie. In hetzelfde rijtje zijn ook de D1 (17-0 tegen Tempo), B2 (18-2 tegen Wit Blauw/Green Organics) te vinden. Bij uitwedstrijden is de C1 de grote winnaar. De ploeg van Karin Schekermans wist met maarliefst 2-25 te winnen van Haarlem! In dit rijtje is de F1 (3-17 tegen Roda) ook terug te vinden. De wedstrijd met de meeste doelpunten komt op naam te staan van ons vlaggenschip. In de wedstrijd Amicitia 1 – KVA 1 vielen er 60 doelpunten, waarvan 33 voor KVA. Ook het tweede (KVA 2 – DOS’46 2 21-27) en de A1 (Velocitas A1 – KVA A1 25-21) horen in dit rijtje thuis. Helaas zijn dat verliezende duels.

Nu zult u vast denken: ”Waarom heeft die gozer het nou alleen maar of feitjes en statistieken?” Ik denk dat bijna niemand zou denken dat we toch zoveel doelpunten maken met de hele vereniging en dat we gewoon 115 wedstrijden spelen in 3 á 4 maanden tijd.

Het doel van 2017? Ik zou zelf zeggen dat KVA 1 promoveert, KVA 2, A1 en B1 handhaven en dat de jeugdploegen zoveel mogelijk progressie mogen maken in hun ontwikkeling met een kampioenschap gaan behalen. Want in onze jeugd zit genoeg talent en potentie!

Verder wil ik u alleen nog een gezond 2017 wensen en hopen dat KVA nog even gaat knallen in het nieuwe jaar!