Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Hoe doen alle C, B en A-teams het momenteel in de competitie?

Hoe doen alle C, B en A-teams het momenteel in de competitie?

Gisteren namen we je in een kort overzicht mee naar hoe onze F, E en D-teams er tot dusver voor staan in de competitie. Vandaag gooien we een blik op onze oudere jeugdteams.

Te beginnen met KVA C3, dat net als veel andere jeugdteams aanstaande zaterdag alweer haar laatste veldwedstrijd voor het aankomende zaalseizoen zal spelen. In Amsterdam centrum neemt de ploeg het aankomend weekend op tegen Swift C2 en daar werd een paar weken terug jammerlijk van verloren. Wel werd al er al twee keer gewonnen van Blauw Wit C2 en kan de ploeg bij een overwinning op het Parkschouwburg terrein de tweede plaats in de poule worden veilig gesteld.

KVA C2, dat aanstaande woensdag nog een inhaalwedstrijd speelt op bezoek bij KIOS C3 in Nieuw Vennep heeft dit seizoen pas één keer gewonnen. Maar wie naar de stand kijkt ziet dat er in de komende twee wedstrijden zeker punten gepakt kunnen worden. VZOD C1 blijkt in deze poule net een maatje te groot voor de rest. Al moet gezegd worden dat onze C2 daar twee keer goed weerstand tegen wist te bieden. Aanstaande zaterdag sluit men de competitie af met een thuiswedstrijd tegen DOC C1.

Onze hoogste C-team speelt voor het eerst sinds jaren weer in de Eerste Klasse en heeft het daar niet altijd even makkelijk KVA C1 won weliswaar twee keer knap van KZ/Thermo4U C2 maar had het bijzonder lastig tegen Groen Geel C2 en TOP/IAAFresh C2. Dat is overigens helemaal geen schande en als het goed is leer je daar juist ontzettend veel van. Dit team sluit zaterdag de veldcompetitie af met een thuiswedstrijd tegen Groen Geel C2 en dat wordt ongetwijfeld weer hard werken!

Dan over naar KVA B2. Dit team speelt net als de B1 in de Tweede Klasse en dat is echt een behoorlijk niveau! Haarlem B1 en SDO/Fiable B1 bleken tot nu telkens wat te sterk te zijn maar tegen Tempo B2 werd daarentegen zeer ruim gewonnen. Het team van trainers Lieke den Hartog en Jonathan van der Horst scoorde destijds 16 keer en kreeg maar 1 doelpunt tegen. Eens zien of dat doelpuntenaantal aanstaande zaterdag geëvenaard kan worden tegen opnieuw de ploeg uit Alphen aan den Rijn.

KVA B1 doet het tot nu toe ietsjes beter. In een poule met louter ploegen uit Zuid-Holland zijn de verschillen onderin minimaal. Zo werd er thuis gewonnen van Vriendenschaar B1 en Dunas B1 maar werd er in de uitwedstrijden tegen deze ploegen juist weer verloren. Aanstaande zaterdag komt de ongeslagen koploper VEO op bezoek in Amstelveen maar aangezien onze B1 op eigen veld nog altijd ongeslagen is kan het zomaar een spannende wedstrijd gaan worden.

Als laatste kijken we naar KVA A1. Een team dat vorig jaar overgekomen is uit de B en helaas niet compleet is. Gelukkig zijn er iedere week weer invallers uit andere teams bereid om dit leuke team compleet te maken. Onze A1 heeft in de resterende weken nog 3 wedstrijden te gaan en wil dit veldseizoen uiteraard zo goed mogelijk afsluiten. Na één overwinning volgde twee nederlagen. De hoogste tijd dus voor twee wedstrijdpunten. Te beginnen in de thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag tegen het nog puntloze EKVA A2.