Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Hebben we er bij KVA binnenkort een nieuwe international bij?

Hebben we er bij KVA binnenkort een nieuwe international bij?

Als we kijken naar welke (oud) KVA’er het nationaal en internationaal het best gepresteerd heeft dan is dat ongetwijfeld Sophie Hansen. De nu 28-jarige Sophie speelde in de jeugd van KVA en behaalde daarna meerdere successen in de Korfbal League met Blauw Wit en werd bijvoorbeeld ook nog Europees kampioen met Oranje in 2016. 

Maar wie zegt dat je als korfballer van KVA alleen international van het Nederlands team kan worden als je ook roots in een ander land hebt liggen! Sinds een aantal jaar bestaat er namelijk een nationaal Surinaams team met spelers en speelsters die korfballen in Nederland en (deels) hun roots in Suriname hebben liggen. Bekende Korfbal League-spelers als Gerald van Dijk, Randell van der Steen en Michelle Brouwer zijn daarin actief.

En sindskort traint ook KVA-speler Trojan Pinas mee met deze selectie. Gisteren trainde hij in de OVVO-hal in Maarssen mee met het nationale team van Suriname onder leiding van bondscoach Riko Kruit. Dat was een selectie training voor de Korfbal Challenge die eind dit jaar in Rotterdam plaatsvindt. Wat zou het geweldig zijn als Trojan zichzelf daar kan laten zien. We wachten het af!

Meer informatie over het nationale korfbalteam van Suriname vind je trouwens hier!