Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Gemengde gevoelens bij KVA na 16-16 gelijkspel bij Tweemaal Zes

Gemengde gevoelens bij KVA na 16-16 gelijkspel bij Tweemaal Zes

Na de jammerlijke 20-17 nederlaag van vorige week op bezoek bij koploper DOS Westbroek toog KVA deze week af naar Tweemaal Zes uit Maartensdijk. Hemelsbreed zo’n drie kilometer verderop dan waar men vorige week nog speelde. In Maartensdijk trof KVA de huidige nummer twee van de ranglijst.

Net als KVA is Tweemaal Zes een ploeg in opbouw. Een succesvolle generatie is er grotendeels mee opgehouden en net als in Amstelveen probeert men in Maartensdijk weer opnieuw bovenin mee te draaien in de Overgangsklasse. En met succes, want de ploeg van trainer Ferry Hakstege presteerde voorafgaan aan het duel met KVA met vier overwinningen uit vijf duels meer dan uitstekend. Ondanks de twee nederlagen op rij presteert ook KVA tot dusver naar verwachting. De wedstrijd tussen Tweemaal Zes en KVA was dan ook een duel tussen de huidige nummers twee en drie op de ranglijst.

Het was de thuisploeg dat middels een strafworp en afstandsschot al vrij snel op een 2-0 voorsprong kwam waarna Bas van der Bijl direct voor de 2-1 aantekende. Toch was het Tweemaal Zes dat overduidelijk beter begon aan de wedstrijd en KVA dwong de achtervolging in te zetten. Tweemaal Zes is een ploeg met aardig wat lengte bij zowel de heren als bij de dames en dus bleek het zo nu en dan lastig om de aanvalsdrift van de thuisploeg af te stoppen. Bij het rustsignaal keek KVA dan ook tegen een 11-9 achter stand aan.

Ook in de tweede helft liep het het  af en toe nog behoorlijk stoef bij KVA maar beetje bij beetje kwam men beter in de wedstrijd. Jonathan van der Horst viel uitstekend in voor Dylan van Sprang en Yoni Bulterman was met zes doelpunten ook in deze wedstrijd weer uitermate belangrijk voor KVA. Met nog zo’n 5 minuten te gaan brak er dan ook een spannende en tumultueuze slotfase aan. Eerst mistte Tweemaal Zes vanaf de strafworpstip de kans op de 17-16 waarna Fabian Geveke zijn afstandsschot vanaf de zijlijn om onbegrijpelijke redenen afgekeurd zag worden vanwege ‘verdedigen’.

Wat beide ploegen in deze slotfase ook probeerden, een doelpunt viel er niet meer te noteren. En zo viel de 16-16 eindstand al reeds een paar minuten op het scorebord af te lezen. Gezien het verloop van de wedstrijd misschien een gewonnen punt maar er had zeker meer ingezeten dit speelweekend. Dankzij dit gelijke spel blijft Tweemaal Zes tweede staan op de ranglijst en staat KVA nog altijd derde met één puntje voorsprong op drie achtervolgende clubs. Aankomend weekend speelt KVA de laatste thuiswedstrijd voordat het zaalseizoen gaat beginnen. Om 15.30 uur neemt men het op tegen nummer laatst DOS Kampen.

 

Alle uitslagen uit de Overgangsklasse B:

– Tweemaal Zes – KVA: 16-16
– DOS Kampen – DOS Westbroek: 10-27
– ASVD – Dindoa: 13-13
– Wit Blauw – Antilopen: 23-17

 

Stand in de Overgangsklasse B:

1. DOS Westbroek 6-11
2. Tweemaal Zes 6-9
3. KVA 6-7
4. Dindoa 6-6
5. Wit Blauw 6-6
6. Antilopen 6-6
7. ASVD 6-3
8. DOS Kampen 6-0

 

Overige wedstrijdverslagen uit de Overgangsklasse B:

– Wit Blauw
DOS Kampen
ASVD
Dindoa