Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Gehavend KVA doet na overwinning in Leusden weer mee om koppositie

Gehavend KVA doet na overwinning in Leusden weer mee om koppositie

Na een opnieuw uitstekende tweede helft won KVA afgelopen zaterdag ietsje geflatteerd maar wel verdiend van Antilopen: 19-27. Dankzij deze vijfde overwinning van het seizoen én de misstap van koploper Achilles tegen Noviomagum staat KVA ineens weer op een gedeeld tweede plaats op slechts één punt achterstand van Achilles. En zo is er met nog zes speelronden te gaan nog van alles mogelijk voor de door Geveke Podologie en Eelsing Expertises & Taxaties gesponsorde formatie. Helemaal omdat aanstaande zaterdag koploper Achilles op bezoek komt in Amstelveen. een rechtstreeks gevecht om de koppositie dus!

Met name KVA 2 is dit seizoen zwaar gehavend. Veel blessureleed en dan ook nog eens een speler op vakantie. Dat hield in dat er ietwat geïmproviseerd moest worden  bij het tweede team. Gelukkig was daar in de wedstrijd tegen de reserves van Antilopen weinig van te zien, KVA 2 won met 11-15 en staat keurig derde in de Reserve Eerste Klasse. Bij de hoofdmacht gelukkig minder blessureleed. Minder, en dus niet geen, Martine Rog begon tegen Antilopen in de basis voor de op de training geblesseerd geraakte Lieke den Hartog. Ook tegenstander Antilopen kende wat wijzigingen ten opzichte van de eerste speelronde toen beide ploegen tegen over elkaar stonden.

KVA was gewaarschuwd voor de kracht va de thuisploeg. In de thuiswedstrijd tegen Antilopen wist KVA pas in de ultieme slotseconde van de wedstrijd gelijk te spelen. Bovendien had de ploeg uit Leusden vorige week in eigen huis knap gewonnen van kampioenkandidaat Dindoa. Antilopen beschikt over een fantastisch eigen complex met sporthal aan de eigen kantine vast. Verder had men een klein legertje fanatiekelingen op de tribune zitten die er een lekker sfeertje van probeerden te maken. Antilopen beschikt over een ploeg met redelijk wat schotkracht bij de heren en qua fysiek zat het bij de dames ook wel goed. Ideaal voor onze snelle en schotvaardige dames om tegen te spelen in de aanval maar verdedigend gezien toch een stukje lastig.

Het was een eerste helft waarin beide ploegen elkaar keurig in bedwang hielden. De thuisploeg opende de score, KVA volgde en liep na een 5-4 tussenstand uit naar 5-7  na o.a. een heel handig balletje van Sem Davelaar onder de korf. Antilopen kwam op haar beurt weer heel snel terug op gelijke hoogte waarna aanvoerder Fabian Geveke tweemaal toesloeg en het gat weer op twee doelpunten verschil zette in het voordeel van KVA: 7-9. Antilopen knokte zich echter weer netjes terug en kwam via 11-10 en 12-11 kort voor rust weer voor het eerst op voorsprong. Fabian Geveke zorgde met opnieuw een treffer voor de 12-12 ruststand.

Intussen was bekend geworden dat koploper Achilles thuis had verloren van Noviomagum. Tijdens de rustbespreking werd dit besproken met de spelers en dan is het natuurlijk maar de vraag hoe hier mee om gegaan wordt gedurende de tweede helft. Nou, bij Romée Robijns werkt dat wel goed kunnen we u melden. Direct na rust schoot zij tweemaal raak: 12-14 en bracht daarmee KVA gelijk weer op voorsprong. Antilopen schoot vervolgens ook twee keer raak maar andermaal Romée maakte weer de 14-15. De jarige Yara van den Burgt maakte de 14-16 waarna Fabian Geveke vanaf de stip het verschil voor het eerst in de wedstrijd op drie kon zetten: 14-17.

De thuisploeg bleef intussen maar doorwisselen om het onze dames zo lastig mogelijk te maken maar bleef intussen ook gewoon mee scoren. Zo lukte het KVA maar niet om definitief weg te lopen. Dennis de Jong en Romée Robijns schoten KVA nog wel naar een 15-19 voorsprong maar bij 18-20 was het verschil gewoon weer twee doelpunten. Chanda Robijns was intussen al het veld ingekomen voor Milena van Drongelen en onderschepte ondanks haar lengte veel ballen in de verdediging. Yoni Bulterman kwam er in de aanval in en bracht met een rake doorloopbal het verschil weer op vier doelpunten: 18-22. Toen Bennie Hamersma even later ook nog de 18-23 binnenschoot van onder de korf was de wedstrijd definitief binnen. Na de 19-24 van Sem Davelaar en de 19-25 van Martine Rog was het slotakkoord voor de speelster van de wedstrijd. Met een raak afstandsschot en een one-hander in de laatste seconde van de wedstrijd bepaalde Romée Robijns de eindstand op 19-27!

Dankzij deze knappe overwinning doet KVA met nog zes wedstrijden te gaan weer volop mee om het kampioenschap. Koploper Achilles heeft momenteel 13 punten, gevolgd door nummers twee KVA en Dindoa met 12 punten. Nummer vier Die Haghe volgt op 10 punten en doet ineens ook weer helemaal mee om het kampioenschap. Hoe mooi is het dan ook dat aanstaande zaterdag de wedstrijden Dindoa – Die Haghe en KVA – Achilles op het programma staan! De wedstrijd KVA – Achilles begint aanstaande zaterdag om 18.35 uur in de Nieuwe Bankras. We hopen op massale steun voor deze ploeg en wie weet lukt het wel om de koppositie te veroveren, Tot dan!