Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Geef je op voor het ‘Amsterdams’ Beachkorfbal Mixtoernooi op zaterdag 23 maart in Aalsmeer

Geef je op voor het ‘Amsterdams’ Beachkorfbal Mixtoernooi op zaterdag 23 maart in Aalsmeer

Beachkorfbal is een zomerse variant van korfbal gespeeld op een, je raad het al: strand. Op een veld zo groot als waarop ook beachvolleybal wordt gespeeld, spelen twee teams tegen elkaar. Ieder team bestaat uit twee heren, en twee dames (exclusief wissels). Het veld van beachkorfbal is kleiner dan een ‘normaal veld’. Daarom spelen we in één vak. Het is een soort van monokorfbal dus. Je doet het op je blote voeten, het rennen is wat zwaarder en er gelden soms wat andere regels, maar eigenlijk is het gewoon monokorfbal op zand.

Het toernooi vindt plaats op zaterdag 23 maart in Aalsmeer tussen 10 en 13 uur. Hoe jonger de leeftijd, hoe eerder het toernooi begint. Wanneer het precies begint per leeftijdscategorie krijg je nog te horen. In Aalsmeer staat een grote hal met zand waarop we zes velden gaan neerleggen. Het is dus binnen. Ook bij slecht weer gaat het toernooi dus door.

Het gaat om een mixtoernooi: dit betekent dat je jezelf aanmeldt, maar dat je in teams terecht komt met andere jeugdleden van andere verenigingen. Dat klinkt een beetje spannend, maar is eigenlijk héél leuk: lekker samen rennen, duiken, vliegen, schieten, doorloopballen en nieuwe mensen leren kennen dus. Er zijn geen kosten verbonden aan het meedoen. Als je je aanmeld verwachten we wel dat je gaat komen.

Je kan je aanmelden tot 17 maart. Dan gaan we het speelschema maken en hoor je zo snel mogelijk waar en hoelaat je er moet zijn. Het beachkorfbaltoernooi wordt georganiseerd door verschillende Amsterdamse korfbalverenigingen (en KVA). Het is bedoeld om de jeugdleden van Amsterdamse korfbalverenigingen meer in contact met elkaar te brengen. Gewoon, voor de leuk. jeugdteams meer in contact met elkaar te laten komen.

Aanmelden voor het Beachkorfbal mixtoernooi doe je hier