Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Even voorstellen, de teams van de week: KVA E1, E2 en E3

Even voorstellen, de teams van de week: KVA E1, E2 en E3

Uiteraard kan een oproep om ons vlaggenschip a.s. zaterdag te komen steunen wederom niet ontbreken, omdat iedere wedstrijd momenteel een finale is, hopelijk op weg naar een kampioenschap. En zaterdag kan er bij winst goede zaken worden gedaan. Maar tevens is het opvallend dat sinds de media aandacht besteedt aan het mede oplopen van onze aanstormende talenten, waarbij zij de spelers van ons vlaggenschip begeleiden, er nog geen wedstrijd verloren werd.

Ditmaal zullen zij worden begeleid door 3 jeugdteams, te weten KVA E1, E2 en E3.

Het is tijd om ze aan u voor te stellen:

Laten we beginnen met de E1, waarbij Elmer mij uitgebreid geïnformeerd heeft omtrent de uitgezette koers, die onze talenten klaar moet stomen voor de absolute top: De E1 zit in een sterke poule. Ondanks dat maken zij het elke tegenstander moeilijk. Zij scoren veel, maar krijgen meestal net meer tegentreffers. Uitslagen als 12-20, 14-18 enz komen regelmatig voor, wat veel zegt over het enorme scorende vermogen van een E-team.

De wedstrijden van de E1 zijn vaak reclame voor het korfbal. Het gaat echt razendsnel heen en weer en elk kind wordt in het spel betrokken. En daarom is 4-korfbal ook zo superleuk om naar te kijken. Daniel is erg snel en handig en maakt mooie goals. Hij onderschept veel passes. Bin is goed in verdedigen en verliest zijn tegenstander niet uit het oog. Hij vangt ook veel schoten af. Hij is in dat opzicht een echte stofzuiger.

Stef zit pas sinds dit seizoen bij KVA. Hij past heel goed in het team en gaat met sprongen vooruit. Hij scoorde laatst zelfs met zijn eerste schot bij zijn debuut in de D1! Anna is een intelligente meid met groot spelinzicht. Zij geeft de meest fantastische passes en kan al goed van afstand schieten. Marit is lekker allround. Zij schiet zuiver, vangt schoten af en durft steeds beter de duels aan te gaan

Kiki stelt ons de E2 voor, wat, niet verbazingwekkend, een stuk korter is dan dat van Elmer. De E2 speelt dit jaar voor het eerst in de E-pupillen en de spelers hebben al veel geleerd. Ze gooien steeds sneller en het vangen gaat ook steeds beter. Het is een leuk en gezellig team. Ze staan zowel op het veld als in de zaal tweede, wat alle reden geeft om trots op ze te zijn.

Tycho kan heel hard rennen . Solara kan goed verdedigen. Anna kan goed ballen onderscheppen door haar goede inzicht. Jurre kan mooi en goed schieten. Fay kan ook goed schieten. Stan kan vet goed gooien.

Last but not least stelt Martine de spelers van haar E3 aan u voor. De E3 bestaat uit Emra, Rune, Benjamin en Lara. Op dit moment staan ze derde in de competitie. Dit is een bijzondere prestatie, als je ziet dat alle tegenstanders met minstens 5 (maar soms ook met 7!!) kinderen zijn en wij het toch altijd met z’n vieren moeten doen. Omdat het 4-korfbal heel inspannend is kan het gebrek aan wisselspelers je snel opbreken, maar door goed samen te spelen, mooie schoten en de doorloopballen, die steeds beter gaan, weten ze er elke week weer een spannende wedstrijd van te maken.

Emra is onze verdedigende muur, geen bal of kind komt haar voorbij. Lara is de assist-koningin ze kan ontzettend goed ballen aangeven, zowel voor het schot als de doorloop. Rune is onze echte counter speler. Zodra de bal is onderschept staat hij al bij de paal. Benjamin is de motor van onze ploeg. Met zijn oneindige energie is hij altijd overal. Zo haalt hij er in de verdediging veel ballen uit en pakt hij in de aanval altijd een doelpuntje mee.

Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen, dat er momenteel met deze coaches druk wordt onderhandeld over contractverlenging, zodat onze talenten ook volgend seizoen weer goed worden begeleid. Uiteraard eindig ik met het verzoek al deze kinderen zo uitbundig mogelijk toe te juichen, zodat zij hun taken ook goed kunnen uitvoeren en de spelers van ons vlaggenschip veilig naar het midden kunnen begeleiden. Laat u zich dan alstublieft horen!!!

Tot zaterdag.