Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Elmer Coevert genomineerd als Trainer van het Jaar op Amstelveens Sportgala

Elmer Coevert genomineerd als Trainer van het Jaar op Amstelveens Sportgala

Met groot genoegen dragen wij Elmer Coevert voor als kandidaat voor de Trainer van het Jaar op het aankomende sportgala in Amstelveen. Als bezielende kracht achter de selectie én het eerste seniorenteam van KVA heeft Elmer overtuigend aangetoond een zeer toegewijde en deskundige trainer te zijn.

Elmer gaat verder dan alleen het halen van het beste uit zijn team; hij streeft ernaar hetzelfde te doen voor zichzelf. Zijn inzet en toewijding waren niet alleen cruciaal voor het behalen van de promotie naar het hoogste niveau op het veld, maar zijn betrokkenheid strekt zich verder uit naar het organiseren van korfbal Xtra en het geven van trainingen aan jeugdteams. Daarnaast denk hij mee over vele spelende zaken binnen de club, van sportkleding tot de zaalhuur en van materiaal tot sponsoracties. Dit getuigt van zijn grote hart voor de club. Zijn kritische blik en constructieve feedback hebben niet alleen het eerste seniorenteam naar successen geleid, maar hebben ook bijgedragen aan het verhogen van de standaard binnen de gehele vereniging. Elmer Coevert is niet slechts een trainer; hij is een motor voor vooruitgang en een inspiratie voor alle leden van KVA.

Wat Elmer binnen het trainersvak bijzonder maakt, is zijn onvermoeibare inzet bij het verder ontwikkelen van spelers. Sommige spelers hebben inmiddels al 8 jaar het voorrecht gehad om hem als coach te hebben, en zelfs nu weet hij te innoveren en nieuwe trainingsoefeningen te bedenken. Zijn bijdrage gaat verder dan het veld, aangezien hij dag en nacht over korfbal kan praten en actief zijn gedachten deelt met iedereen binnen én buiten de club. Elke wedstrijd en speler op hoog niveau weet Elmer te benoemen met een scherpe analyse over de ploegen of de kwaliteiten van een speler.

Het idee dat Elmer meer tijd besteedt aan korfbal dan aan zijn eigen bedrijf, geeft zijn ongeëvenaarde toewijding aan de club én sport. Mede dankzij zijn inspanningen zijn we gepromoveerd naar de ereklasse op het veld en behaalden we vorig jaar de tweede plaats in de zaal. Ook het tweede lijkt onder zijn vleugel te floreren, in twee jaar tijd van de reserve eerste klasse naar de ereklasse. Op de achter grond is hij zeer betrokken om de coach van het tweede team te ondersteunen en te laten groeien.

Wij zijn ervan overtuigd dat Elmer Coevert de erkenning verdient als Trainer van het Jaar, en we kijken reikhalzend uit naar de mogelijkheid om zijn buitengewone bijdragen te vieren op het aankomende sportgala.