Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Eindejaarsoverzicht deel 4: Hoe doen oud KVA’ers het momenteel bij hun club?

Eindejaarsoverzicht deel 4: Hoe doen oud KVA’ers het momenteel bij hun club?

Van 27 december t/m 30 december blikken we op deze website terug op de afgelopen zaalperiode. De meeste teams hebben intussen 6 van de in totaal 14 wedstrijden gespeeld en dus zijn we bijna op de helft van deze zaalcompetitie. In deel 4 kijken we naar de prestaties van oud KVA’ers die momenteel actief zijn bij een andere club. Daarbij zijn we ongetwijfeld nog personen vergeten maar vergeef het ons!

Net als in deel 1, deel 2 en deel 3 werken we dit lijstje af van hoog naar laag en dus beginnen we automatisch bij Frank Mostard. De man die we gelukkig nog zeer vaak bij KVA is deze maand 31 jaar oud geworden zien speelt momenteel (weer) bij Blauw Wit. Op jonge leeftijd verliet hij KVA al voor een avontuur in de Hoofdklasse junioren bij OVVO. Daarna volgde een succesvolle overstap naar Blauw Wit waarna hij in 2018 de overstap maakte naar TOP uit Sassenheim. In 2022 keerde hij terug bij Blauw Wit waar hij momenteel een van de meest ervaren spelers in de selectie is. Met zijn atletisch vermogen en wilskracht om ieder duel te willen winnen is hij van grote waarde voor de Amsterdammers. Niet voor niets kwam hij op de Korfbal Challenge in Rotterdam uit in het All Star Team. Met Blauw Wit staat Frank momenteel keurig in de middenmoot van de Korfbal League. Mika Vreeken is daar overigens sinds dit seizoen ook te bewonderen. De eerstejaars senior kwam in de jeugd uit voor KVA maar koos daarna voor een logische overstap naar Koog Zaandijk. Nu dus ietsje dichterbij huis acterend in het tweede van Blauw Wit. Een mooi niveau voor een talent als Mika om zich door te kunnen ontwikkelen.

Afgelopen zomer maakten Enza Bulterman en Yoni Bulterman gezamenlijk de overstap van KVA naar Dalto. Op het veld in de Ereklasse kwamen we beide dames nog twee keer tegen maar in de zaal is Dalto actief in de Korfbal League 2. Daar heeft Enza inmiddels een plekje in de hoofdmacht veroverd en daarmee speelt het tot dusver een behoorlijk seizoen op het tweede niveau van Nederland. De topper tegen koploper DSC uit Eindhoven ging helaas verloren maar in de wedstrijden daarvoor werden al de nodige punten gepakt. Yoni moet vooralsnog genoegen nemen met een plekje in het tweede team van de Driebergenaren. Daar blijven de prestaties nog wat achter want het reserveteam vinden we terug op een 9e plaats op de ranglijst. Laten we hopen dat ze zo snel mogelijk een plekje kan veroveren in de hoofdmacht aldaar. Wie we overigens zeker niet mogen vergeten is Kim Lanzing. Ook zij maakte jaren geleden deel uit van de succesvolle juniorenploeg van KVA maar koos mede vanwege haar studie ook voor een overstap naar Dalto. Daar is ze nu al een aantal seizoenen actief in het derde team en staat ze op een tweede plaats in de Reserve Hoofdklasse!

Bij het Scheveningse KVS komen we Martine Rog tegen. Martine trainde alweer heel wat seizoenen geleden met ons mee nadat ze daarvoor als Uilenstede student al bij Oranje Nassau korfbalde. Toen ze op de eerste training zo ongeveer elke bal die ze in haar handen raakschoot was ze uiteraard meer dan welkom! Bij ons speelde ze afwisselend in het eerste en het tweede maar verhuisde ze na een aantal seizoenen weer terug naar Scheveningen. Bij KVS speelt ze in het eerste en komt ze uit in de Hoofdklasse. Daar vallen de prestaties tot nu toe nog wat tegen want na 6 gespeelde wedstrijden staan de ‘Vissen’ op een laatste plaats in de poule…

Een Reserve Klasse lager (niveau KVA 2) komen we Dani van Leeuwen tegen. De oudere broer van Lukas van Leeuwen uit ons vlaggenschip maakte in de junioren de overstap van KVA naar het hoger spelende AW.DTV en is daar nog steeds (of eigenlijk alweer) actief. Met het tweede team van de Amsterdammers is hij actief in de Reserve Overgangsklasse en is hij met zin lengte en schotkracht van belangrijke waarde. Het is dat het geroutineerde Dalto 4 in dezelfde poule als AW.DTV 2 speelt anders waren er zeker kampioenskansen geweest. Nu is het onderlinge verschil met die ploeg 11 doelpunten en 2 wedstrijdpunten minder.

Nog twee spelers die in hun juniorentijd bij KVA speelden zijn Lynn Loman en Sander van Diemen. Dit tweetal maakte destijds de overstap van Atlantis naar onze mooie club en komen inmiddels weer uit voor de club uit Mijdrecht. Met ‘hun’ club promoveerden ze twee seizoenen geleden voor het eerst in ruim 30 jaar tijd naar de Eerste Klasse en daar strijden ze momenteel vol voor handhaving. Een dorp verder op speelt Zoë van Dasler met De Vinken eveneens in de Eerste Klasse. Bij KVA kennen we haar nog als een dame met de nodige lengte maar ze is in Vinkeveen ook regelmatig belangrijk met haar doelpunten.

Het lijstje met oud KVA’ers bij andere clubs gaat nog even door en bij VZOD uit Kudelstaart komen we er maar liefst 3 tegen. Ruben Maat maakte ook in de jeugd de overstap van ‘Kudel’ naar Amstelveen en speelde bij ons ook nog even in het tweede team. Met zijn reboundkracht was Ruben van grote waarde en dat is hij momenteel weer in het eerste team van VZOD. Ook Thyra Sok speelt daar momenteel in de hoofdmacht en heeft zich daar ondanks haar jonge leeftijd ontwikkeld tot een stabiele factor. Broer Thymo Sok maakte twee seizoenen geleden ook de overstap naar dezelfde club en komt daar uit in het tweede team.

We dalen nog een beetje af op de korfballadder en komen dan Patrick Oud tegen die actief is voor Sporting Badhoevedorp. Net als veel andere namen hierboven koos hij in zijn juniorentijd voor KVA en speelde bij ons voornamelijk in de A2.  Met ‘zijn’ Sporting Badhoevedorp gaat hij dit zaalseizoen vol voor het kampioenschap in de Derde Klasse want op het veld is men al twee niveaus hoger actief. In dezelfde poule speelt ook Annina van Splunter voor Vlug en Vaardig. De aanvalster pur sang kwam meerdere seizoenen uit in de selectie van KVA en is nu na een kruisbandblessure weer actief voor de hoofdmacht uit Amsterdam Noord.

Niet alleen bij de senioren zijn oud KVA’ers actief trouwens. Afgelopen zomer maakten zowel Abe Coevert als Tara van Kaart de overstap van KVA B1 naar AW.DTV A1. Met die ploeg speelden zij afgelopen veldseizoen in de Hoofdklasse en dit zaalseizoen in de Overgangsklasse. Spelen op een hoger niveau en met schotklok geeft hen de kans om zich verder door te ontwikkelen. Helaas voor hen laat de eerste overwinning nog op zich wachten. Het jonge team heeft het lastig maar was bijvoorbeeld tegen Fiks A1 (17-16 nederlaag) dichtbij de eerste punten.

Voordat we afronden zijn we genoodzaakt om nog twee namen te noemen. Joost Rooseboom is één van hen. Joost kwam na zijn periode bij KVA uit voor de junioren van TOP uit Sassenheim en speelde daar ook nog in de selectie. Momenteel is hij echter eventjes gestopt met korfbal en gaan andere zaken in het leven eventjes voor. Wie weet zien we hem de komende jaren weer terug op de korfbalvelden. Als laatst hebben we natuurlijk nog Martin Coevert. Hij maakte inmiddels al flink wat jaren geleden de overstap naar de succesvolle juniorenlichting van Groen Geel en maakte daarna de opmars van de club uit Wormerveer mee richting de Korfbal League. In die tijd werd Martin ook nog Wereldkampioen met Oranje onder 19 en was hij met zijn goals en verdedigende kwaliteiten van groot belang voor Groen Geek. Net als Joost koos Martin er na afgelopen seizoen voor om het eventjes wat rustiger aan te doen en niet meer te korfballen. Wél coacht hij nu het A1 team van Groen Geel. Uiteraard hopen we ooit ook weer van Martin’s korfbalkwaliteiten te kunnen genieten.