Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Eindejaarsoverzicht deel 2: Hoe staan de seniorenteams ervoor halverwege de zaalcompetitie?

Eindejaarsoverzicht deel 2: Hoe staan de seniorenteams ervoor halverwege de zaalcompetitie?

Van 27 december t/m 30 december blikken we op deze website terug op de afgelopen zaalperiode. De meeste teams hebben intussen 6 van de in totaal 14 wedstrijden gespeeld en dus zijn we bijna op de helft van deze zaalcompetitie. In deel 2 kijken we hoe onze seniorenteams hebben gepresteerd tot nu toe dit zaalseizoen.

Bij KVA zijn er dit seizoen 7 seniorenteams actief in de competitie en hebben we ook een hele sportieve en gezellige recreantengroep. Sinds vorig seizoen hebben we bij KVA ook een midweek team en voor de gelegenheid noemen we dit team KVA MW1. Dit team vol oud én jong talent heeft dit zaalseizoen nog maar drie wedstrijden mogen spelen. Dat doen zij op de donderdagavond in De Meerkamp als zij thuisspelen en vaak op een andere doordeweekse avond als het om een uitwedstrijd gaat. En waar het op het veld eigenlijk hartstikke crescendo ging daar zit het in de zaal voorlopig nog even tegen. Twee dikke nederlagen in de maand november maar net voor Kerst was daar bijna een stunt tegen koploper Tempo MW1: 17-16 nederlaag. De eerste punten gaan ongetwijfeld in het nieuwe jaar binnengehaald worden en misschien wel direct tegen De Vinken MW 1 op woensdag 10 januari!

Bij KVA 6 zijn er dit seizoen een aantal oude gezichten teruggekeerd in dit oergezellige team. Maar naast gezelligheid wordt er ook (regelmatig) fanatiek getraind en worden er behoorlijk wat potjes gewonnen. Op het veld werd een knappe tweede plaats gehaald en dit zaalseizoen zit dat er ook zeker in. Van HBC 3 en Vlug en Vaardig 2 werd al ruim gewonnen en de 11-8 nederlaag vlak voor het kerstdiner op bezoek bij Swift 5 betekende eigenlijk dat KVA 6 voorlopig genoegen moet nemen met een plekje in de subtop. In 2024 wordt er begonnen met de topper tegen Argus 1 en als daarvan gewonnen kan worden draait KVA 6 ook in de zaal weer vrolijk bovenin mee.

Bij KVA spelen er maar liefst vijf seniorenteams in de wedstrijdsport en KVA 5 is daar één van. Dit jonge team traint dit zaalseizoen samen met KVA 4 twee keer per week in de Emergohal en begint steeds beter op elkaar ingespeeld te raken. Tegen tegenstanders die over het algemeen toch een stukje ouder, ervarener en fysieker zijn kan het lastig spelen zijn. Tegen Huizen 2 werd al keurig gelijkgespeeld maar de 14-11 overwinning op Rapid 3 zorgde ervoor dat KVA 5 eindelijk ook twee winstpunten kon toevoegen aan het totaal. Het vertoonde spel biedt genoeg vertrouwen voor wat meer punten in het nieuwe jaar. De weg naar het linker rijtje ligt hier nog helemaal open!

Bij KVA 4 zien we iets meer ervaring in de ploeg en dat resulteerde in oktober o.a. in een veldkampioenschap en promotie naar de Reserve Eerste Klasse. Ook dit zaalseizoen begon dit team uitstekend met drie overwinningen op een rij maar in december verliep het allemaal toch ietsje stroever. Slechts één puntje uit de laatste drie wedstrijden heeft ervoor gezorgd dat KVA 4 dit zaalseizoen waarschijnlijk niet aan een kampioenschap hoeft te denken maar gewoon lekker mee kan spelen in de subtop. Ook weleens lekker. Na de Feestdagen gaat dit team gewoon weer de spirit van eerder dit seizoen oppakken en stromen de punten vanzelf wel weer binnen!

Nog zo’n team dat afgelopen veldseizoen gepromoveerd is. KVA 3 is na de zaal actief in de Reserve Overgangsklasse maar komt in de zaal ‘gewoon’ uit in de Reserve Tweede Klasse. Dit team bestaande uit voornamelijk oud-selectiespelers is daar eigenlijk ook een stukje beter dan de rest ware het niet dat ook Velocitas 2 in deze poule zit. In een onderling duel begin dit zaalseizoen brachten zei KVA 3 de eerste en enige nederlaag van dit zaalseizoen toe en dus staat men voorlopig op een tweede plaats. Een puike prestatie uiteraard en wie weet kan dit team de druk op de Leiderdorpers blijven opvoeren tot de volgende onderlinge ontmoeting op zaterdag 27 januari…

Dan door naar de selectieteams binnen KVA, te beginnen met KVA 2. Dit team speelt dit zaalseizoen voor het eerst sinds lange tijd in de Reserve Overgangsklasse en draait daar voorlopig keurig mee in de middenmoot. Het spelen met schotklok is uiteraard even wennen en de resultaten wisselen nog flink per week. Toch laat de ploeg o.l.v. trainer/coach Sabrina Kooijman zo nu en dan echt wel goede dingen zien. In de Reserve Ereklasse op het veld werden er bijvoorbeeld al punten gepakt en in de zaal zijn dat er tot nu toe 5. Daar moeten er in 2024 echt nog wel even een aantal bij komen om handhaving veilig te kunnen stellen. Vol aan de bak dus de komende maanden!

Net als KVA 2 kende ook KVA 1 afgelopen seizoen de vuurdoop in de Ereklasse. Hoewel er de verwachte degradatie inderdaad niet te ontkomen was, was de 14-13 thuisoverwinning op Dalto wel een klein hoogtepuntje. Door de gekke competitieopzet van het KNKV speelt ons vlaggenschip in de zaal op het vierde niveau, te weten de Overgangsklasse. In een lastige poule blijkt voorlopig vooral Die Haghe ongenaakbaar te zijn. Op bezoek in Den Haag verloor KVA afgetekend en ook van ROHDA werd enigszins verrassend verloren. Daarentegen werden alle overige vier de wedstrijden wél gewoon gewonnen en daarmee staat KVA op een gedeeld tweede plaats. Afgezien van de twee nederlagen draait KVA 1 eigenlijk een prima zaalseizoen waarin er vooral heel veel gescoord wordt. Hopelijk kan dit niveau na de Kerst worden vastgehouden en zelfs nog een beetje worden opgeschroefd!