Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Eindejaarsoverzicht deel 1: Hoe staan de jeugdteams ervoor halverwege de zaalcompetitie?

Eindejaarsoverzicht deel 1: Hoe staan de jeugdteams ervoor halverwege de zaalcompetitie?

Van 27 december t/m 30 december blikken we op deze website terug op de afgelopen zaalperiode. De meeste teams hebben intussen 6 van de in totaal 14 wedstrijden gespeeld en dus zijn we bijna op de helft van deze zaalcompetitie. In deel 1 kijken we hoe onze jeugdteams hebben gepresteerd tot nu toe dit zaalseizoen.

Bij KVA hebben we in totaal 13 jeugdteams en de allerjongsten spelen in KVA F2. Dit team had het op het veld heel erg lastig tegen teams die vaak een stukje ouder en groter waren dan zij. Dat leverde helaas veel nederlagen op maar onder de bezielende leiding van de trainers werd er stug doorgetraind. Dat lijkt effect te hebben want in het zaalseizoen werd er al twee keer gewonnen. Het gooien, vangen, vrijlopen en scoren gaat al stukken beter en in de week voor de winterstop werd Oranje Nassau bijvoorbeeld met 0-4 verslagen. Ga zo door!

KVA F1 werd in het najaar ongeslagen kampioen door alle zes de wedstrijden te winnen en dus waren de verwachtingen bij de supporters hooggespannen voor dit zaalseizoen. In de nieuwe poule blijken er nog meer teams te zitten die net zo makkelijk de korf weten te vinden als onze F1 en dus zien we uitslagen als 16-10 en 13-22 voorbijkomen. Lekker veel doelpunten waarbij dit team tot nu toe drie keer wist te winnen en twee keer heeft verloren. Met name Tweemaal Zes F1 lijkt in deze poule net even een maatje te groot te zijn maar wie weet wat de tweede seizoenshelft brengt.

De talenten van KVA E2 hebben het voorlopig nog erg lastig in de zaal. Doelpunten maken gaat al een stuk beter dan tijdens het veldseizoen maar de eerste overwinning laat helaas nog even op zich wachten. Tegen Purmer E2 en Haarlem E2 werd er goed meegespeeld maar helaas nét niet genoeg gescoord. Terwijl tegen koploper Sporting West E1 een hele goede wedstrijd werd gespeeld. Laten we het erop houden dat KVA E2 nog even in vorm moet komen en dat lijkt ons een prima voornemen om het nieuwe jaar mee te beginnen.

Daarentegen lijkt KVA E1 wel al de juiste vorm te hebben. Maar liefst 4 van de 5 wedstrijden werden gewonnen en daarmee staat het op een tweede plaats in de poule. Vlak voor de Kerst werd de kraker tegen DKV Victoria E1 nipt gewonnen en alleen koploper Haarlem E1 bleek tot nu toe te sterk te zijn. Maar met nog  7 wedstrijden te gaan is er nog alles om voor te spelen in dit zaalseizoen.

KVA D3 eindigde in het najaar nog op een tweede plaats in de poule en speelt dit zaalseizoen op een hoger niveau. Dat was in het begin even wennen met drie nederlagen op een rij maar de laatste wedstrijden gaat het al veel beter. Dit steeds groter wordende team (nieuwe leden) past zich dus goed aan aan het hogere niveau en versloeg bijvoorbeeld KVZ’23 D2 al twee keer. Na de kerstvakantie wachten nog 6 wedstrijden en gaan we zien hoe hoog dit team kan eindigen!

Omdat KVA D2 afgelopen najaar kampioen werd spelen ook zij dit zaalseizoen tegen net iets betere tegenstanders. Een beetje meer tegenstand is alleen maar goed voor de ontwikkeling natuurlijk al is alles winnen ook hartstikke leuk. Dat gebeurt nu ietsje minder vaak maar dat is helemaal niet erg. Van VZOD D1 en KZ/Therm4U D2 werd al gewonnen en tegen Badhoevedorp D1 werd gelijkgespeeld. KIOS D1 en EKVA D1 lijken net even een maatje te groot te zijn maar wie weet worden deze tegenstanders in het nieuwe jaar wél verslagen!

Ook KVA D1 werd ongeslagen kampioen tijdens het afgelopen veldseizoen en dus zien we ook hier meer tegenstand in de zaal. BEP D1 en KZ/Thermo4U D1 bleken tot nu toe allebei net ietsje beter maar de overige 4 wedstrijden werden allemaal gewonnen. We zien zelfs al hele mooie aanvalsopzetten terug bij deze talentjes en zelfs voorverdedigen hebben ze al in de smiezen. Dat kan alleen maar mooie resultaten opleveren in het nieuwe jaar en misschien worden die ploegen van boven Amsterdam dan wél verslagen!

Afgelopen najaar werd ook KVA C3 kampioen en toen eindigde het o.a. boven Badhoevedorp C1. Die ploeg lijkt dit zaalseizoen echter over superkrachten te beschikken en gaat nu juist in de leiding in de poule. Die 9-0 nederlaag tegen dit team was dan misschien even een mispeer maar voor de rest speelt KVA C3 een prima zaalseizoen. Onlangs werd Roda C2 nog met 1-7 aan de kan geschoven en eerder werd er ook al van Argus C1 gewonnen.

KVA C2 speelde dit zaalseizoen al twee keer gelijk en won ook al twee keer. Omdat het met 9-8 verloor van Blauw Wit C1 staat het voorlopig op een tweede plaats in de poule. Van Swift Ce en DKV Victoria C1 werd overigens wel gewonnen en het leuke daarvan is dat er nu al meer gewonnen is dan tijdens het veldseizoen. Een duidelijk teken dat dit team zich aan het ontwikkelen is en alleen nog maar beter kan worden!

KVA C1 (dat maar liefst 3 spelers aflevert aan RTC U15 tijdens de Korfbal Challenge deze week) wil zich graag meten met de beste ploegen uit de regio en speelt daarom in de Eerste Klasse. Net als op het veld overigens toen al bleek dat dit best een pittig niveau is. Met een aantal van dezelfde tegenstanders in deze poule is dat niet anders en helaas blijft de eerste overwinning nog even op zich wachten. Tegen Madjoe C1 en Fiducia C1 werd daarentegen wel al twee keer gelijkgespeeld en vlak voor Kerst zat een stuntje tegen Pernix C1 er ook bijna in. Gewoon zo doorgaan!

Een leeftijdscategorie hoger heeft KVA B2 het lastig. Met vrijwel allemaal eerstejaars B-spelers is het ook wel even wennen natuurlijk en dat lijkt gelukkig steeds beter te gaan. Zo werd onlangs koploper Huizen B2 op een knap 3-3 gelijkspel gehouden en was men met 8-7 net te sterk voor de leeftijdsgenoten van Swift B1. De 5-12 nederlaag tegen ESDO B1 nemen we maar even voor lief maar in het tweede deel van dit zaalseizoen gaan er ongetwijfeld meer overwinningen volgen!

KVA B1 kon op het veld net geen kampioen worden in de Tweede Klasse maar speelt dit zaalseizoen wél in de Eerste Klasse. Met veel spelers die vorig jaar nog in KVA B2 speelden een knappe prestatie maar ook een veel hoger niveau. Helaas nog geen overwinningen voor dit enthousiaste team maar bijvoorbeeld tegen Pernix B1 (9-12) kon men redelijk mee komen. Gewoon hard blijven trainen en de goede dingen uit de wedstrijden halen om mee te nemen naar de volgende tegenstanders!

Net als onze C1 en B1 speelt ook KVA A1 dit zaalseizoen Eerste Klasse. En dat alle drie onze jeugd selectieteams tegelijkertijd op dit niveau speelden is lang geleden. Maar ook het jonge KVA A1 heeft het lastig tegen tegenstanders die vaak een stukje ouder en fysieker zijn. Dat bleek bijvoorbeeld in de laatste thuiswedstrijd tegen Haarlem A1. Van laagvlieger KIOS A1 werd gelukkig wel gewoon gewonnen en dat moet goed voor het moraal zijn. Om te kunnen handhaven op dit niveau zijn een paar extra punten in het nieuwe seizoen echter wel gewenst.