Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Een (klein) eerbetoon aan Milena van Drongelen

Een (klein) eerbetoon aan Milena van Drongelen

Van mijn stukjes kun je niet altijd zeggen dat ze neutraal zijn geschreven. Bij sommige stukjes probeer ik dat nog wel, bij anderen laat ik dat volledig los, maar schrijf uit mijn gevoel. Dat laatste is nu het geval. Dus mocht u vinden dat ik een wansmaak heb, dan raad ik u ten zeerste af hier nog verder te lezen.

Door: Kasper Koster

Sommige mensen overrompelen je zomaar eigenlijk meteen (bv Jolien of Bennie), anderen ga je langzamerhand steeds beter leren kennen en meer waarderen. Dat laatste is het geval bij Milena van Drongelen.

In de periode voor haar vertrek naar Amerika was dit nog niet echt het geval. Maar na terugkomst uit Amerika na een jaar werd dit anders. Het verbijsterende was dat Milena bij haar eerste training na haar terugkomst moeiteloos met de selectie meekwam, alsof ze nooit weg was geweest. Een tijdje speelde ze in het tweede, maar al snel werd ze vaste keus voor ons vlaggenschip. Misschien was Milena niet altijd de meest opvallende dame, maar wel de meest constante dame. Als ons team een off-day had scoorde Milena nog altijd een voldoende. Milena kende geen ondergrond om doorheen te zakken.

Maar dat is natuurlijk niet het enige. Voor mij staat Milena symbool voor het altijd dicht bij zichzelf blijven. Milena gedraagt zich niet zoals anderen dat graag zien, maar zoals zij is. En in haar karakter vinden we prachtige eigenschappen: lief, vriendelijk, geïnteresseerd, goed kunnen luisteren, ontwapenend enz. En blijkbaar vindt haar vriend dat ook gezien haar komende huwelijk.

Ik vond het antwoord van Milena, waarom zij stopte, treffend. ‘Ik merkte dat ik mijzelf niet meer goed op kon laden voor de trainingen en wedstrijden’. En geen 100% kunnen leveren is gewoon niet aanvaardbaar voor Milena. Ook dit is tekenend voor haar inzet.

Hiernaast heeft zij jarenlang jeugdteams begeleid, waaronder de laatste jaren met André de Boer. Samen vormen zij een koppel, waarbij kennis wordt gecombineerd met positiviteit mensenkennis en plezier. Zo werd hun team vorig seizoen in de zaal in een kolkende Bankrashal kampioen, wat ik jaren niet heb meegemaakt. André heeft mij zelf ooit toevertrouwd dat hij er voornamelijk mooi zit te zijn (waar hij goed in slaagt), maar dat Milena eigenlijk alles bepaalde.

Gelukkig kunnen wij ons vastklampen aan de belofte van Milena, dat zij ons nog regelmatig zal bezoeken. Hoewel het gemis van de kwaliteiten als spelende dame al enorm groot is zal voor mij het gemis van de persoon Milena nog zwaarder wegen. Wat een kanjer!