Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Dit is het scheidsrechterschema voor de eerste helft van het veldseizoen

Dit is het scheidsrechterschema voor de eerste helft van het veldseizoen

Nee, ‘Thuisfluiters’ zoals in de titel genoemd, vind je niet bij KVA. Daar waar we wedstrijden leiden, wordt dat op neutrale wijze gedaan. Alles voor het (spel)plezier van alle betrokkenen.

Bijgaand vinden jullie het schema voor de wedstrijden die KVA zelf verzorgt. Ook zijn reserves aangewezen voor de wedstrijden waarvoor een neutrale KNKV-scheidsrechter van een andere club verwacht wordt.

Het is flink puzzelen om de wedstrijden van een scheidsrechter te voorzien. Heugelijk is dat er veel jeugdwedstrijden zijn. Lastig is, dat in de helft van de weekenden veel ploegen uit spelen op tijden, die het praktisch niet mogelijk maken om wat op het KVA-veld te betekenen. KVA 1 en KVA 2 spelen regelmatig wat later in de middag. Dat zijn dan soms de enige ploegen die soelaas bieden om wedstrijden te bemensen.

Al met al, denken we toch tot een indeling te zijn gekomen die de verplichtingen zoveel mogelijk over alle teams verdeelt. Het aantal wedstrijden per team zijn (tussen haakjes de ‘KNKV Reserve wedstrijden’) :

KVA 1 aantal beurten 3 (7)
KVA 2 aantal beurten 3 (2)
KVA 3 aantal beurten 4 (3)
KVA 4 aantal beurten 1 (4)
KVA 5 aantal beurten 4 (0)
KVA 6 aantal beurten 4 (2)
KVA MW1 aantal beurten 3 (0)
KVA A1 aantal beurten 7 (0)
KVA B1 aantal beurten 3 (0)

Met zoveel wedstrijdsportteams (en de gepromoveerde KVA3 en B1 en de nieuwe A1), is het nog even afwachten, hoe het uitpakt met de opkomst van neutrale KNKV-scheidsrechters.

Voor wedstrijden van de C1, B1, en A1 kunnen we waarschijnlijk putten uit voldoende potentiële vervangers binnen de eigen (aangewezen) teams. Dat is misschien anders bij wedstrijden van de hogere senioren-teams. Mocht dat in de praktijk onverhoopt problemen geven, dan gaan we daarvoor alternatieven zoeken. Sowieso doen we een oproep aan alle beschikbare KNKV-gediplomeerde scheidsrechters, jeugdwedstrijdleiders, beoordelaars en begeleiders om te helpen waar nodig.

Mocht je nog niet zo vertrouwd zijn met het leiden van wedstrijden, vraag dan gerust om begeleiding. We zoeken dan iemand die je met raad en daad kan bijstaan om eventueel ongemak weg te nemen of om gewoon ‘naast’ je te staan.

Korbal spelen is leuk. Een kor6alwedstrijd leiden kan ook heel leuk zijn. Laten we dat vooral nastreven. Wij wensen KVA een plezierige seizoenstart.

De Scheidsrechterscommissie (Roelof, Jessy en Onno)