Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

De B2 doet zichzelf tekort

De B2 doet zichzelf tekort

De B2 van dit seizoen is samengesteld uit kinderen van meerdere teams van vorig seizoen en een aantal kinderen die bij een andere vereniging vandaan gekomen zijn, dus het was van tevoren duidelijk dat het even zou duren voor ze op elkaar ingespeeld zouden zijn. Ze zijn deze veldcompetitie als derde geëindigd met 5 punten, maar eigenlijk hadden ze ook zomaar veel hoger kunnen staan. Vrijwel alle wedstrijden die zij verloren, verloren ze maar met één of twee puntjes verschil en over het algemeen maakten ze het zichzelf steeds moeilijk door in elke wedstrijd een behoorlijke dip te hebben, waarin de wedstrijd weggegeven werd.

Door: Marion van Ladesteijn

Vorige week speelden ze thuis tegen VZOD, de hekkensluiter van de competitie. Van het begin af aan speelde de B2 lekker. Na korte tijd prijkte de 3-0 voorsprong op het scorebord, pas toen werd VZOD wakker en begon ook af en toe te scoren. KVA pakte lekker door met leuke acties en bleef de voorsprong in de eerste helft op 3 a 4 punten houden en met een redelijk comfortabele 8-5 stand werden de kleedkamers opgezocht. Maar na deze welverdiende rust, was daar weer het slechte kwartiertje. De eerste drie doelpunten na rust waren voor VZOD en toen was het ineens weer gelijk (8-8) en moest KVA toch hard aan de bak om de punten nog binnen te halen. Het was telkens KVA die eerst scoorde en met één punt voorkwam, gevolgd door het antwoord van VZOD die de stand weer gelijk trok. Tenenkrommend spannend voor coaches en publiek. Gelukkig voor de B2 viel het eindsignaal op het moment dat ze één punt voor stonden en waren de twee punten in de pocket.

Afgelopen weekend stond de uitwedstrijd tegen Oosterkwartier op het programma. Oosterkwartier was de week ervoor al ongeslagen kampioen geworden, maar toch was KVA bij de thuiswedstrijd zeker niet kansloos geweest. De hoop op winst was er dus zeker. Helaas zat de dip dit keer aan het begin van de wedstrijd en in een mum van tijd stond het 4-0 voor Oosterkwartier. Na ruw wakker geschud te zijn, herpakte KVA zich toch en de schade bleef beperkt tot een 8-5 ruststand. Na de rust bleef KVA goed doorknokken en de achterstand bleef redelijk constant op zo’n vier punten. Bij een stand van 10-6 werden onze aspiranten pas goed wakker, scoorden vier keer achter elkaar en het was ineens gelijk! De paniek sloeg enigszins toe bij de tegenstanders, ze hadden duidelijk niet gerekend op zo veel tegenstand. Het laatste deel van de wedstrijd werd dus toch nog spannend, alleen dit keer kwam de tegenstander steeds één puntje voor en dan trok KVA het weer gelijk. Jammer genoeg zag Oosterkwartier in de laatste paar minuten toch nog kans de voorsprong uit te bouwen tot 2 punten en met een eindstand van 14-12 klonk het eindsignaal en bleven de punten in Haarlem.

Al met al raken de spelers steeds beter op elkaar ingespeeld en belooft het een heel leuk zaalseizoen te worden.