Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Competitie weer van start! Breedtesport vanaf a.s. zaterdag, wedstrijdsport vanaf 5 februari

Competitie weer van start! Breedtesport vanaf a.s. zaterdag, wedstrijdsport vanaf 5 februari

De Rijksoverheid heeft op dinsdagavond 25 januari bekendgemaakt dat de coronamaatregelen verder versoepeld worden. Nadat er al anderhalve week volop getraind kon worden, is vanaf woensdag 26 januari het spelen van competitiewedstrijden tot 22.00 uur (einde wedstrijd) met publiek ook weer mogelijk. Wel is voor spelers en toeschouwers van achttien jaar en ouder het coronatoegangsbewijs verplicht.

 

Breedtekorfbal

Binnen het breedtekorfbal worden de wedstrijden vanaf woensdag 26 januari gespeeld, zoals ze in het programma gepland staan. Dit betreft ook de midweekwedstrijden. Dit is dus eerder mogelijk ten opzichte van wedstrijden uit het wedstrijdkorfbal. Dit kan doordat de breedtekorfbalcompetitie verder gaat volgens het oorspronkelijk geplande programma met inachtneming van de regels zoals die eerder al van kracht waren tijdens de avondlockdown in december 2021. Verenigingen ontvangen hier woensdagochtend 26 januari nadere informatie over vanuit team Competitie.

 

Top- en wedstrijdkorfbal

Voor het top- en wedstrijdkorfbal (uitgezonderd de (reserve) Korfbal League) wordt een nieuwe indeling gemaakt zoals vorige week al aangekondigd. Deze competities starten in het weekend van 5 en 6 februari. Verenigingen hebben dan drie weken kunnen trainen, waarbij de medische commissie twee weken als minimum adviseert. Vanuit team Competitie worden zo snel mogelijk de nieuwe poule-indelingen gepubliceerd, gevolgd door het nieuwe wedstrijdprogramma, hoe om te gaan met eventuele coronabesmettingen en de aangepaste promotie/degradatieregeling.

 

Samengevat

Kortom, alle KVA-teams behalve KVA C1, B1, A1, 4, 3, 2 en 1 komen vanaf aanstaande zaterdag (29 januari) weer in actie. Het wedstrijdprogramma vind je onderaan dit bericht. Let op: niet alle tijden zijn nog definitief! Bovengenoemde wedstrijdsport teams komen in actie vanaf zaterdag 5 februari volgens een nog te plannen wedstrijdprogramma. Daarover dus later meer. Ook zijn we nog aan het kijken hoe we het scannen van QR codes bij het betreden van de sporthal gaan organiseren.

Competitiewedstrijden zaterdag 29 januari