Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Bericht vanuit het bestuur m.b.t. de nieuwe corona maatregelen

Bericht vanuit het bestuur m.b.t. de nieuwe corona maatregelen

Beste KVA-ers,

Het zijn onwerkelijke tijden. Nog geen twee weken geleden gingen we nog gewoon naar ons werk, de kinderen naar school of met vriendjes en vriendinnetjes spelen en waren we volop aan het korfballen. De wereld ziet er nu heel anders uit. We hebben ons moeten aanpassen en zijn beperkt in de dingen de we kunnen en zo graag willen doen. Onze familie en geliefden bezoeken is ineens helemaal niet meer vanzelfsprekend en kan in veel gevallen niet op dit moment. School en werk moeten velen van ons anders invullen en noodgedwongen vanuit huis doen. En ook kunnen we niet meer samen zijn bij KVA om te trainen, wedstrijden spelen of elkaar in een ander verband op de club zien en spreken. Dat is moeilijk maar wel heel hard nodig om dit virus het hoofd te kunnen bieden.

Ook als KVA volgen we de regels vanuit de overheid uiteraard strikt. Dat betekent dat we voorlopig niet kunnen trainen, wedstrijden spelen of anderszins in welk verband dan ook bij elkaar kunnen komen. Vanuit de KNKV is inmiddels aangegeven dat vooralsnog aan alle korfbalverenigingen wordt geadviseerd om de vereniging gesloten te laten zijn tot 1 juni. De veldcompetitie zal in ieder geval niet meer worden gespeeld is door de KNKV gemeld.

Tot onze grote spijt hebben we ook het Pinksterkamp en bijvoorbeeld het darttoernooi moeten annuleren voor dit jaar.

Uiteraard houden we jullie op de hoogte zodra er ook vanuit de KNKV meer bekend is over hoe er wordt omgegaan met de afwikkeling van de zaal- en veldcompetities. Duidelijk is inmiddels dat in de breedtesport geen eindstand zal worden opgemaakt en er derhalve geen kampioenen worden aangewezen. Voor de wedstrijdsport wordt de afwikkeling van deze competities bekend gemaakt uiterlijk 6 april.

Verder zijn wij als bestuur aan het kijken wat de verdere gevolgen zijn voor ons als KVA van het stilliggen van de trainingen, competitie en andere activiteiten. Dat doen we onder andere samen met de KNKV, Amstelveen Sport, andere verenigingen en de gemeente. Ook zijn wij aan het kijken of we de korfbalpalen wellicht beschikbaar kunnen stellen voor onze (jeugd) leden om toch in de tuin te kunnen blijven oefenen!

Het besturen van KVA gaat gewoon door. Alleen ook daar op aangepaste wijze. Bestuurs- en commissievergaderingen vinden plaats via telefoon of video.

In deze tijden is het belangrijk om toch op alternatieve manieren met elkaar in contact te zijn en blijven. Ook als KVA-ers. Zoek elkaar wat vaker op via de telefoon, app, Facetime etc. Heel mooi ook dat er meteen het initiatief is genomen om aanstaande zaterdag een online pubquiz te organiseren! Zo blijven we als KVA-ers in ieder geval toch in contact met elkaar. En dat is belangrijk!

Namens het bestuur wil ik jullie veel kracht en liefde toewensen in deze onwerkelijke tijden. Alle KVA-ers die werkzaam zijn in vitale beroepen en zeker in de zorg willen wij heel veel steun wensen en respect en dank uitspreken voor al jullie goede werk!

Volg de regels vanuit de overheid op en dan kunnen we elkaar hoop ik binnen afzienbare tijd weer zien bij KVA.

Let op elkaar en blijf gezond!

Namens het bestuur,

Remco Dijkstra