Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Bericht naar aanleiding van de coronamaatregelen per 13 november 2021

Bericht naar aanleiding van de coronamaatregelen per 13 november 2021

Beste KVA-leden,

Vrijdagavond 12 november zijn in de persconferentie weer verscherpte coronamaatregelen aangekondigd. Ook dit heeft weer gevolgen voor ons als KVA, waar we in dit bericht verder op ingaan. Naast de maatregelen over de uitbreiding van het CTB (Coronatoegangsbewijs), hebben we ook te maken met andere maatregelen.

Nieuwe maatregelen die voor ons als sportvereniging van toepassing zijn:

– Iedereen mag binnen en buiten sporten. Sportwedstrijden zijn toegestaan. Sinds 6 november 2021 is voor sporters en publiek van 18 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs verplicht;

– Horeca (bijvoorbeeld in de Nieuwe Bankras, Emergohal of de KVA-kantine) mag geopend zijn van 6.00-20.00;

– Er mag geen publiek aanwezig zijn bij amateursport en professionele sport.

Deze maatregelen gaan in per 13 november 18.00. Er is aangekondigd dat dit de komende drie weken geldt, maar we zullen afwachten hoe dit verder zal lopen.

 

Dit betekent het voor onze jeugd:

– Jeugdleden worden door hun ouders gehaald en gebracht bij trainingen. Het is voor volwassenen niet toegestaan om in de zaal te blijven wachten. In het geval van donderdag trainingen kunnen ouders tot 20.00 wachten in de horeca van de Emergohal.

– Tijdens uit- en thuiswedstrijden is geen publiek toegestaan. Hierop hanteren de KNKV en NOC*NSF echter uitzondering, namelijk dat rij-ouders die jonge sporters naar een wedstrijd vervoeren, als uitspelende team, functioneel aanwezig zijn. Zij mogen dus aanwezig zijn in de hal, waarbij zij geen QR-code hoeven laten scannen.

– Activiteiten bij in ons het clubhuis (zoals Sinterklaas) zijn toegestaan tot 20:00, ervan uitgaande dat wij tijdens deze activiteiten als horeca-aangelegenheid fungeren. De JAC zal communiceren of en hoe deze activiteiten invulling krijgen.

 

Dit betekent het voor onze senioren:

– Voor toegang tot trainingen en wedstrijden is een coronatoegangsbewijs nodig. Bij binnenkomst laten personen boven de 18 jaar hun QR-code scannen;

– Voor trainingen zijn de aanvoerders benaderd om ervoor te zorgen dat er iemand verantwoordelijk is voor het scannen bij binnenkomst;

– Tijdens uit- en thuiswedstrijden is geen publiek toegestaan. Bij binnenkomst van de Nieuwe Bankras laten personen boven de 18 jaar gevraagd hun QR-code scannen. Zaterdag 20 november hebben we oefenwedstrijden en 27 november start de competitie. In ieder geval tot en met begin december zal er geen publiek toegestaan zijn. We hopen dat hierna iets anders mogelijk is;

– De horeca in de Nieuwe Bankras en Emergohal zal tot 20.00 geopend zijn.

 

Vrijwilligers gezocht voor controle QR-codes

Hoewel we niet weten hoe de maatregelen verlopen na deze drie weken, denken we dat het goed is om ons voor te bereiden op de periode na 3 of 4 december. We hopen natuurlijk dat er dan weer publiek toegestaan is. We zijn daarom op zoek naar vrijwilligers, die op wedstrijddagen QR-codes willen scannen bij binnenkomst.

We begrijpen dat deze taak niet voor iedereen weggelegd is en willen daarom eerst kijken of er voldoende mensen zijn die het zien zitten om QR-codes te scannen. Mochten we niet genoeg vrijwilligers vinden, dan zijn we genoodzaakt om hier teams verantwoordelijk voor te maken. Voor jeugdteams zullen we dan ouders vragen op bepaalde tijden QR-codes te scannen en voor de seniorenteams zal dat onderling bepaald worden. Het is vergelijkbaar met het barrooster dat we hebben op het veld.

Mocht je je willen opgeven als vrijwilliger om QR-codes te scannen, stuur dan een mailtje naar bestuur-kva@live.nl of een WhatsApp-bericht naar Katja de Beurs via 06-48674757.

We hopen jullie hiermee voldoende over de nieuwe maatregelen geïnformeerd te hebben. Vragen hierover kunnen gericht worden aan het bestuur via bestuur-kva@live.nl (of een van de bestuursleden aanspreken).