Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Aangepast corona protocol KVA per 30 september

Aangepast corona protocol KVA per 30 september

Beste leden, ouders van jeugdleden en andere betrokkenen van KVA,

Eerder deze week stuurden wij een mail over de verscherpte coronamaatregelen die gepresenteerd zijn op de persconferentie maandag 28 september jl. Hierin schreven we dat we de richtlijnen van het NOC/NSF en het KNKV wilden afwachten, omdat een aantal zaken ons nog niet duidelijk waren. Het KNKV heeft dinsdag met alle korfbalverenigingen weer haar richtlijnen gedeeld. Op basis hiervan hebben wij ons ons coronaprotocol voor de periode van in ieder geval drie weken aangepast. Hoe lang dit protocol van gang blijft, is afhankelijk van de maatregelen die de overheid hanteert.

Download het protocol hier

In dit protocol is uiteraard opgenomen dat er geen publiek meer toegestaan is tijdens trainingen en wedstrijden en dat onze kantine gesloten blijft. We begrijpen dat er vragen zijn over bijvoorbeeld het blijven hangen na een training of wedstrijd, het kijken bij een training/wedstrijd bij blessure of het vervoeren van jeugdleden naar uitwedstrijden. Hoe we hiermee omgaan staat in ons protocol beschreven. Ook is het handig om de website van het KNKV hierover te lezen via https://www.knkv.nl/faqcorona/. We willen iedereen vragen dit protocol door te nemen en ook te hanteren als je bij KVA bent.

Daarnaast zijn er vragen gekomen over hoe we omgaan met het toezicht houden. We hebben de afgelopen week gemerkt dat we een aantal BOA’s op bezoek hebben gehad en wij verwachten dat we de komende weken nog vaker zulke bezoeken zullen krijgen. Wij willen graag dat onze leden gewoon kunnen blijven trainen en wedstrijden kunnen blijven spelen, dus achten wij het noodzakelijk om toezichthouders dan wel aanspreekpunten aanwezig te hebben op het moment dat er wedstrijden zijn en er dus veel beweging is op de club.

We hebben er echter voor gekozen om de komende drie weken geen ouders en/of seniorenleden hiervoor neer te zetten, maar zullen kijken hoe we deze posities kunnen invullen vanuit bestuur, JTC en TC. Daarnaast kan het zo zijn dat we een aantal personen gericht vragen als toezichthouder / aanspreekpunt aanwezig te zijn.

Vanuit de JTC wordt gekeken of er bij thuiswedstrijden tot en met de D 2 coaches per ploeg aanwezig kunnen zijn. Dit in verband met extra handen rondom de wedstrijd nu er bij thuiswedstrijden geen ouders aanwezig zijn. Als er geen tweede coach beschikbaar is vanuit de trainers, zal er een beroep gedaan worden op een ouder. Deze wordt benaderd door de coach of de JTC.

Mochten er vragen zijn over ons protocol of andere zaken, dan ontvangen wij die natuurlijk graag. Ons mailadres is bestuur-kva@live.nl.

We hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

Bestuur KVA