KVA rekent pas in de tweede helft af met KVZ’23: 33-25

KVA heeft ook de tweede thuiswedstrijd van dit zaalseizoen in winst weten om te zetten. In de helaas niet zo druk bezochte Nieuwe Bankrashal werd goede bekende KVZ’23 met 33-25 verslagen. Beide teams gingen tot aan de rust gelijk op: 15-15 maar na rust liep de door Café De Manen gesponsorde formatie uit naar 22-16 en gaf het de voorsprong niet meer uit handen. Met vier punten uit evenzoveel duels kent KVA een redelijke start in de Overgangsklasse en gaat het aanstaande zaterdag op bezoek bij Vitesse uit Barendrecht.

Continue reading “KVA rekent pas in de tweede helft af met KVZ’23: 33-25”

KVA kan geen vuist maken tegen Die Haghe en gaat met 21-13 onderuit

Na de zure nederlaag van vorige week op bezoek bij ROHDA heeft KVA ook in de tweede uitwedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. In het hypermoderne Sportcampus Zuiderpark in Den Haag ging de opnieuw gewijzigde formatie van trainer/coach Elmer Coevert met 21-13 onderuit. Geen verrassende nederlaag tegen de titelfavoriet in de poule maar het aantal doelpunten liet toch wat te wensen over. Aankomende zaterdag is er de mogelijkheid voor revanche. Dan wordt er thuis gespeeld tegen KVZ’23.

Continue reading “KVA kan geen vuist maken tegen Die Haghe en gaat met 21-13 onderuit”

Oproep: Kom naar de ledenvergadering op woensdag 29 november

Beste Leden en Vrijwilligers,Vooruitlopend op onze NALV op 29 november 2023, wil ik jullie namens het bestuur alvast informeren over een belangrijke ontwikkeling binnen onze vereniging. Hoewel dit onderwerp ook op de NALV wordt besproken, vinden wij het belangrijk dat iedereen binnen onze vereniging op de hoogte is van deze situatie. Gezien het feit dat niet alle leden bij onze ledenvergadering aanwezig kunnen zijn, kiezen wij ervoor dit per nieuwsbrief en whatsapp met jullie te delen. Continue reading “Oproep: Kom naar de ledenvergadering op woensdag 29 november”

KVA komt er niet aan te pas in Amsterdam en verliest op bezoek bij ROHDA

KVA heeft de goede seizoenstart geen vervolg kunnen geven in de tweede speelronde van deze zaalcompetitie. Waar vorige week nog knap werd gewonnen van Excelsior daar bleek ROHDA nu een maatje te groot te zijn. De ploeg uit Amsterdam-West won verdiend met 25-21 en KVA mag zich nu gaan opmaken voor een lastige uitwedstrijd bij titelkandidaat nummer één Die Haghe uit Den Haag.

Continue reading “KVA komt er niet aan te pas in Amsterdam en verliest op bezoek bij ROHDA”

KVA jeugdleden halen ruim 1000 euro op met de Grote Clubactie!

De afgelopen weken hebben KVA-jeugdleden ontzettend hun best gedaan om zoveel mogelijk loten te verkopen namens de Grote Clubactie. Familie, vrienden en buren zijn gestalkt met maar één doel: zoveel mogelijk loten verkopen. En dat is gelukt. Gezamenlijk is er namelijk een bedrag van 1068 euro opgehaald voor KVA. Daar zijn we heel erg blij mee!

Continue reading “KVA jeugdleden halen ruim 1000 euro op met de Grote Clubactie!”

Aanstaande zaterdag thuiswedstrijden in Emergohal, week erop in De Meerkamp

Omdat we de komende twee weekenden (18 en 25 november) geen beschikking hebben over de Nieuwe Bankras worden alle thuiswedstrijden verplaatst. Aanstaande zaterdag worden alle thuiswedstrijden afgewerkt in de Emergohal (Langs de Akker 3, Amstelveen) terwijl een week later iedereen thuis speelt in De Meerkamp (Van der Hooplaan 239, Amstelveen)

Continue reading “Aanstaande zaterdag thuiswedstrijden in Emergohal, week erop in De Meerkamp”

KVA start het zaalseizoen met een thuisoverwinning op Excelsior

Terwijl veel jeugdleden met hun lampionnetje snoep aan het ophalen waren lukte het KVA om de eerste wedstrijd van het zaalseizoen in winst om te zetten. Op een vloer die misschien wel van hout lijkt maar dat zeker niet is won KVA met 20-17 van Excelsior uit Delft. Een fijne start van de competitie voor de ploeg van trainer/coach Elmer Coevert dat aanstaande zaterdag naar Amsterdam-West afreist voor de derby tegen ROHDA.

Continue reading “KVA start het zaalseizoen met een thuisoverwinning op Excelsior”

Trainer gezocht voor de recreanten op donderdagavond in de Meerkamp

KVA is opzoek naar en enthousiaste trainer voor onze recreantengroep. Deze groep fanatiekelingen met én zonder korfbalervaring traint op de donderdagavond. In het zaalseizoen doen zij dat in sporthal de Meerkamp om 20.30.

Samen met trainer Bas van de Bijl is deze groep enkele weken begonnen met trainen maar we zijn opzoek naar een extra trainer naast Bas. Interesse om gemiddeld twee keer per drie weken trainen te geven aan onze recreanten? Neem contact op met tc@kvakorfal.nl

Geef je vóór 13 november op voor het KVA Sinterklaasfeest op zondag 26 november

Op zondag 26 november zal Sinterklaas een bezoekje brengen aan alle Pukkies, Kangoeroes, F-jes en E-tjes van KVA. Net als vorig jaar maken we er een groot feest van in de Jane Addamshal in Westwijk. Omdat Sinterklaas graag wil weten hoeveel cadeautjes hij moet kopen zou hij het fijn vinden als alle ouders hun kinderen via onderstaande link inschrijven. 

Continue reading “Geef je vóór 13 november op voor het KVA Sinterklaasfeest op zondag 26 november”

Trojan Pinas behaalt met Suriname knappe 5e plaats, Laura Bijlhouwer 11e met Polen

Afgelopen anderhalve week vond het WK Korfbal plaats in Taiwan. Maar liefst 24 landen deden mee aan het toernooi en vooraf was eigenlijk al wel duidelijk dat Nederland met grote overmacht wereldkampioen zou worden. Bij KVA waren we eigenlijk vooral benieuwd naar de prestaties van KVA-spelers Trojan Pinas (Suriname) en Laura Bijlhouwer (Polen) Continue reading “Trojan Pinas behaalt met Suriname knappe 5e plaats, Laura Bijlhouwer 11e met Polen”

Zaaltrainingen beginnen vanaf 30 oktober, nieuwe pachter in kantine Nieuwe Bankras

Het is nu even herfstvakantie maar vanaf maandag 30 oktober gaan alle KVA-teams weer trainen in de zaal volgens het zaaltrainingsschema. JTC en TC verhuist al net nodige materiaal naar de diverse sporthallen. Mocht je als trainer iets missen in de sporthal war je trainen geeft, geef dat aan bij één van de commissies.

Continue reading “Zaaltrainingen beginnen vanaf 30 oktober, nieuwe pachter in kantine Nieuwe Bankras”

Trojan Pinas en Laura Bijlhouwer komen in actie op het WK Korfbal in Taiwan

Op vrijdag 20 oktober start het WK Korfbal 2023 in Taiwan. Een toernooi dat om de vier jaar wordt georganiseerd en dit is alweer de twaalfde editie. Van de afgelopen elf edities won Nederland tien keer goud en eenmaal zilver. Alleen in 1991 was het België dat er met de gouden medaille vandoor ging. Ook dit jaar is Nederland de grote favoriet maar naast Nederland, België en gastland Taiwan doen er nog 21 landen mee! 

En geloof het of niet, bij KVA spelen twee internationals die namens hun land afreizen naar Taiwan om daar te strijden voor internationaal succes. Trojan Pinas is geselecteerd voor Suriname en Laura Bijlhouwer komt uit namens Polen. Daar zijn we uiteraard ontzettend trots op en daarom zijn we naast voor Nederland net zo goed ook voor Suriname en Polen!

Trojan Pinas start het WK op vrijdag 20 oktober met een poulewedstrijd tegen Maleisië, terwijl Laura Bijlhouwer één dag later in actie komt met een poulewedstrijd tegen Zuid-Afrika. Een gouden medaille zal voor beide landen uiteraard bijzonder lastig worden met toplanden als Nederland, België en gastland Taiwan die ook aanwezig zijn.

Beide landen zullen eerst de poulefase (twee wedstrijden) moeten doorkomen en wij kunnen thuis in Nederland lekker meekijken. Alle wedstrijden worden namelijk hebben namelijk een livestream. Hieronder een klein overzichtje van de livestreams tijdens de poulefase van Nederland, Suriname en Polen.

 

Nederland:

– 20 oktober 05.15 uur Nederlandse tijd: Nederland – Brazilië 
– 22 oktober 08.00 uur Nederlandse tijd: Nederland – Slowakije

 

Suriname:

– 20 oktober: 10.30 uur Nederlandse tijd: Suriname  – Maleisië
– 22 oktober: 13.15 uur Nederlandse tijd: Suriname – Hongarije

 

Polen:

– 21 oktober: 11.30 uur Nederlandse tijd: Polen – Zuid-Afrika
– 22 oktober: 11.30 uur Nederlandse tijd: Polen – Portugal