Alle informatie over het KVA Pinksterkamp 2024 vind je hier

Zoals elk jaar gaan we ook dit jaar weer met zijn allen op Pinksterkamp van vrijdag 17 mei tot maandag 20 mei. Met maar liefst 150 aanmeldingen zit het weer helemaal vol! Ook dit jaar gaan we naar dezelfde leuke locatie. We hopen er met een zo groot mogelijk groep een fantastisch feest van te maken. Tijdens elk kamp hebben we een speciaal thema. En dat is dit jaar: Super Mario!

Continue reading “Alle informatie over het KVA Pinksterkamp 2024 vind je hier”

KVA herpakt zichzelf in de tweede helft en wint met 18-15 van KVZ’23

Op een zonovergoten veld heeft KVA de eerste punten in de Hoofdklasse weten binnen te halen. Makkelijk ging het niet maar dankzij een 18-15 overwinning op KVZ’23 doet KVA plots weer helemaal mee in een poule van 4 clubs. Eerder op de dag kwam KVA 2 verrassend met 9-4 voor te staan tegen het sterke Dalto 4 maar verloor het uiteindelijk met 14-17. Nu eerst Pinksterkamp en daarna wordt de competitie hervat met twee uitwedstrijden voor de selectie.

Continue reading “KVA herpakt zichzelf in de tweede helft en wint met 18-15 van KVZ’23”

KVA komt tekort in uitwedstrijd tegen BEP en is nog altijd puntloos

Regen, wind, hagel en bijna winterse temperaturen voor de KVA-selectie afgelopen weekend in Purmerend. En dan leverden de wedstrijden tegen BEP ook nog eens 0 punten op. Zowel KVA 2 als KVA 1 gingen lang gelijk op tegen de thuisploeg maar verloren de wedstrijd in het laatste kwart door zelf niet meer mee te scoren. En zo zijn beide selectieteams na twee gespeelde wedstrijden in de (Reserve) Hoofdklasse nog altijd puntloos.

Continue reading “KVA komt tekort in uitwedstrijd tegen BEP en is nog altijd puntloos”

Over exact één maand (zaterdag 22 juni) is het KVA Prik(kie)toernooi! (Schrijf je in)

Op zaterdag 22 juni sluiten we met z’n allen het seizoen af met het Prik(kie)toernooi. Inschrijven kan per koppel. Geef duidelijk aan in welk team in je zit. Het Prik(kie)toernooi is bedoeld voor alle KVA-leden en Oranje Nassau-leden. Zowel voor jeugdleden, seniorenleden als oud-leden, familie, vrienden en bekenden!

Continue reading “Over exact één maand (zaterdag 22 juni) is het KVA Prik(kie)toernooi! (Schrijf je in)”

Dit is het fluitschema voor de tweede helft van de veldcompetitie

Beste mensen, de veldcompetitie start op 6 april 2024. Het gaat om 6 zaterdag die te verzorgen zijn, plus 3 midweek wedstrijden. In totaal worden er op het KVA veld 60 competitiewedstrijden gespeeld.

Hieronder zien jullie het fluitschema. We hebben geprobeerd het zo evenwichtig mogelijk te verdelen over teams en capaciteiten.

In het algemeen geldt het volgende:

– Het is echt bijzonder hoe KVA kans ziet zelf  te voorzien in de noodzakelijke scheidsrechters. Vele handen maken licht werk. Dit voorjaar starten minimaal 2 KVA-ers zelfs met de scheidsrechters opleiding. Wil je daaraan meedoen, laat het weten!

– Laat het gerust weten als je begeleiding wenst bij het fluiten van een wedstrijd. Voor niemand is (starten met) fluiten makkelijk. Hulp staat klaar.

– De spelers van de B worden standaard begeleid als zij een wedstrijd fluiten. Een speler van de A1 wordt begeleid op verzoek van (Ovv) de fluitist.

– Voor de Scheidsrechterscommissie zijn de aanvoerders van senioren-teams en de coaches van junioren- en aspirantenteams het aanspreekpunt. Zij krijgen via e-mail de Excel.

– Spelers van de aangewezen teams verdelen de wedstrijden onderling

– Indien vervanging nodig is, regelen de teams dat zelf. Voor vervanging in de wedstrijdsport kan alleen gevraagd worden bij scheidsrechters die de wedstrijd laten meetellen voor KVA voor de Bonus/Malus regeling. We hebben de punten hard nodig. Kom je er echt niet uit, neem dan tijdig contact op met Roelof of Onno.

– Voor de wedstrijdsport wordt gerekend op een neutrale scheidsrechter van de KNKV. Wij gaan ervan uit dat die bij de wedstrijden van KVA1 en KVA2 altijd zullen verschijnen. Voor KVA 3, KVA 4, KVA 5, KVA A1, KVA B1 en KVA C1 hebben wij bij voorbaat teams aangewezen die een scheidsrechter leveren, mocht de KNKV onverhoopt de wedstrijd niet gevuld krijgen. Of een wedstrijd nog open staat kan je zelf nagaan op https://mijn.korfbal.nl/clubs/details/NCX27B6/programma. Doorgaans informeren wij jouw aanvoerder op de donderdag of vrijdag voor de betreffende zaterdag ook nog eens via Whatsapp als KVA de wedstrijdsportwedstrijd zelf moet fluiten. Bij het indelen hebben wij een inschatting gemaakt van de kans dat reserve staan daadwerkelijk fluiten gaat betekenen.

Bij onoverkomelijke problemen kan je contact opnemen met Roelof of Onno.

Wij danken jullie voor jullie inzet,

KVA Scheidsrechterscommissie

Roelof, Jessy en Onno

KVA wint ruim van Achilles en eindigt net als vorig seizoen op de tweede plaats

Dankzij een ruime thuisoverwinning op Achilles (28-15) is KVA dit zaalseizoen op een knappe tweede plaats geëindigd in de Overgangsklasse. Net als vorig seizoen overigens toen de strijd met Sporting Delta overigens een stuk spannender was dan de strijd met kampioen Die Haghe dit seizoen. Toch is een tweede plaats, met een op drie posities gewijzigd team, een prestatie om trots op te zijn. En wellicht kunnen we volgend zaalseizoen een plekje hoger eindigen.

Continue reading “KVA wint ruim van Achilles en eindigt net als vorig seizoen op de tweede plaats”