Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Nieuws

 • 13-jun-2024

  Een ingezonden wedstrijdverslag van kampioensteam KVA 3

  Het werd een ware apotheose voor KVA 3. De laatste wedstrijd van het seizoen was meteen ook de kampioenswedstrijd tegen het tweede selectieteam van Tiel ‘72. Naast het geëiste kampioenschap vanuit de TC was degradatie ook theoretisch nog mogelijk. Toch leek de ploeg van coach Bas van der Bijl daar gewoon 60 minuten mee bezig. Voor van der Bijl was het ook meteen zijn laatste wedstrijd als coach van KVA 3. Ook assistent-coach/speler Patrick de Jong coachte (vooralsnog) zijn laatste wedstrijd.

  (meer…)

 • 13-jun-2024

  KVA Priktoernooi zit VOL, inschrijving KVA Prikkietoernooi nog wel geopend

  Op zaterdag 22 juni sluiten we met z’n allen het seizoen af met het Prik(kie)toernooi. Inschrijven kan per koppel. Geef duidelijk aan in welk team in je zit. Het Prik(kie)toernooi is bedoeld voor alle KVA-leden en Oranje Nassau-leden. Zowel voor jeugdleden, seniorenleden als oud-leden, familie, vrienden en bekenden!

  (meer…)

 • 12-jun-2024

  Ruben Maat (22) keert vanaf volgend seizoen terug bij KVA

  Andermaal goed nieuws vanuit de TC. De 22-jarige Ruben Maat keert vanaf volgend seizoen terug in de selectie van KVA. Hiermee is de selectie voor volgend seizoen zo goed als rond. (meer…)

 • 11-jun-2024

  Een (klein) eerbetoon aan Milena van Drongelen

  Van mijn stukjes kun je niet altijd zeggen dat ze neutraal zijn geschreven. Bij sommige stukjes probeer ik dat nog wel, bij anderen laat ik dat volledig los, maar schrijf uit mijn gevoel. Dat laatste is nu het geval. Dus mocht u vinden dat ik een wansmaak heb, dan raad ik u ten zeerste af hier nog verder te lezen.

  (meer…)

 • 06-jun-2024

  Voorbeschouwing op de kampioenswedstrijd tussen KVA en BEP

  Het belooft een spannende dag te worden aanstaande zaterdag 8 juni. Op de slotdag van de veldcompetitie zijn er een hoop jeugdteams die nog kampioen kunnen worden en in de middag spelen KVA 4, 3, 2 en 1 allemaal nog om handhaving of het kampioenschap. In dit stukje blikken we kort vooruit op de kampioenswedstrijd van onze hoofdmacht.

  (meer…)

 • 06-jun-2024

  Bas Geusebroek (17) versterkt volgend seizoen de KVA-selectie

  In navolging van een drietal versterkingen aan de dameskant is de TC ook blij om te kunnen melden dat Bas Geusebroek (17) volgend seizoen zal aansluiten bij de KVA-selectie. Bas heeft een aantal keer meegetraind bij KVA en maakt na de zomer de overstap.

  (meer…)

 • 04-jun-2024

  Woensdag 12 juni vindt de Algemene Ledenvergadering plaats, ben jij erbij?

  Woensdagavond 12 juni om 20.00 uur is de Voorjaars Algemene Ledenvergadering in de kantine van KVA. Zet de datum alvast in jouw agenda, er staan nl. een aantal belangrijke onderwerpen op de agenda die wij graag met alle leden en ouders van leden willen delen. De uitnodiging inclusief bijbehorende stukken volgt zo spoedig mogelijk per mail.

  (meer…)

 • 03-jun-2024

  Zaterdag 8 juni is het Super Saturday bij KVA! Kom aanmoedigen!

  Aanstaande zaterdag (8 juni) is de laatste volledige speelronde van dit veldseizoen. Kortom, op het Prik(kie)toernooi na, sluiten we het seizoen af met een bomvol thuisprogramma! Onze hoofdmacht kan kampioen worden maar daarnaast zijn er nog veel meer teams die ergens voor strijden op deze laatste speeldag. Hieronder een overzicht van alle teams die nog ergens om spelen:

  (meer…)

 • 02-jun-2024

  KVA B1 en KVA F1 zijn de eerste kampioenen van dit veldseizoen!

  Het is zowel KVA B1 als KVA F1 gelukt om op zaterdag 1 juni het kampioenschap binnen te slepen. Wij feliciteren alle spelers en trainers/coaches met deze mooie prestatie

  (meer…)

 • 02-jun-2024

  KVA neemt revanche op Antilopen en kan zich opmaken voor kampioenswedstrijd tegen BEP

  KVA heeft op zaterdag 1 juni revanche genomen voor de eerdere 12-19 thuisnederlaag tegen Antilopen. In Leusden was het nu KVA dat met 12-19 te sterk was en zodoende kan KVA zich tóch nog opmaken voor een spannend slot van deze veldcompetitie. Aanstaande zaterdag (8 juni) maken KVA en BEP in een rechtstreeks duel uit wie van de twee er kampioen wordt in de Hoofdklasse en daarmee promoveert naar de Ereklasse. Belangrijk detail: KVA móet dan wel met 4 doelpunten verschil of meer winnen van BEP, anders gaat de ploeg uit Purmerend er vandoor met de titel.

  (meer…)

 • 31-mei-2024

  Annina van Splunter en Laura van der Doelen sluiten volgend seizoen aan bij de selectie

  Goed nieuws vanuit de TC. Vanaf volgend seizoen zullen Annina van Splunter en Laura van der Doelen aansluiten bij de KVA selectie. Naast de eerdere komst van Kim Lanzing betekent dit dus dat er opnieuw versterking is voor KVA!

  (meer…)

 • 29-mei-2024

  Eet je mee op zaterdag 8 juni bij KVA? (Mexican buffet) Geef je op!

  Op zaterdag 8 juni sluiten we het veldseizoen af met een bomvol thuisprogramma. Met overdag voor de kinderen een springkussen, schmink, ijsje en een selfiegame en ’s avonds een heerlijk Mexicaans feestje met uiteraard eten van Broodje Aap.

  (meer…)

 • 27-mei-2024

  Grote schoonmaak- en klusdagen op zondag 16 juni en zondag 23 juni

  Beste KVA-leden, het seizoen loopt bijna op z’n eind. En hoewel er de komende twee weken nog genoeg gekorfbald wordt en ook het Prik(kie)toernooi op zaterdag 22 juni plaatsvindt is het ook af en toe noodzakelijk om naar het onderhoud van onze kantine te kijken.

  (meer…)

 • 27-mei-2024

  Ingezonden wedstrijdverslag van KVA C3 op bezoek bij Swift C2: 3-7

  Vorige week werd er nipt verloren tegen Swift C2. Zaterdag j.l. was gelijk de return wedstrijd. Rune maakte ook zijn rentree weer na enkele weken afwezigheid. Het beloofde wederom een spannende wedstrijd te worden. Maar het liep anders. Swift was weliswaar feller maar KVA was veel effectiever. Lucas was ook aardig op dreef.

  (meer…)

 • 25-mei-2024

  KVA wint ook de uitwedstrijd van KVZ’23 en doet weer helemaal mee in de Hoofdklasse

  In de week voor Pinksteren won KVA de allereerste wedstrijd in de voorjaarspoule in de Hoofdklasse. Op eigen veld werd destijds KVZ’23 verslagen na een goede tweede helft. En ook in Zaandam zorgde KVA ervoor dat de twee punten mee naar Amstelveen gingen. Opnieuw werd er gewonnen, nu met 16-20. Dankzij deze tweede overwinning op rij doet KVA weer helemaal mee in de Hoofdklasse en zijn de komende twee wedstrijden tegen Antilopen (uit) en BEP (thuis) allesbepalend in de strijd om handhaving of een eventueel kampioenschap.

  (meer…)

 • 24-mei-2024

  Roy Cramer en Pieter Schreuder volgend seizoen nieuw trainersduo KVA 2

  Het Bestuur en de TC van KVA zijn verheugd om te kunnen mededelen dat Roy Cramer en Pieter Schreuder volgend seizoen het nieuwe trainersduo zal zijn bij KVA 2. Zij volgen daarmee Sabrina Kooijman op die na dit seizoen haar trainerscarrière zal vervolgen bij Velocitas 1 uit Leiderdorp. 

  (meer…)

 • 16-mei-2024

  KVA Special: voor de korfballers die net wat meer aandacht nodig hebben

  Bij KVA is iedereen welkom om te korfballen! Ook als je het lastig vindt om mee te doen met de standaardtrainingen, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking of autisme hebt. Bij KVA Special krijg je net wat meer begeleiding, structuur en persoonlijke aandacht, omdat we training geven in een kleine groep.

  (meer…)

 • 15-mei-2024

  Kim Lanzing keert volgend seizoen terug bij KVA!

  Met veel trots kondigt KVA aan dat Kim Lanzing (23) volgend seizoen terugkeert in de selectie van KVA. Kim komt over van Dalto/Klaverblad Verzekeringen waar zij dit seizoen actief is (geweest) in de Reserve Hoofdklasse in de zaal en de Reserve Ereklasse op het veld.

  (meer…)

 • 14-mei-2024

  Alle informatie over het KVA Pinksterkamp 2024 vind je hier

  Zoals elk jaar gaan we ook dit jaar weer met zijn allen op Pinksterkamp van vrijdag 17 mei tot maandag 20 mei. Met maar liefst 150 aanmeldingen zit het weer helemaal vol! Ook dit jaar gaan we naar dezelfde leuke locatie. We hopen er met een zo groot mogelijk groep een fantastisch feest van te maken. Tijdens elk kamp hebben we een speciaal thema. En dat is dit jaar: Super Mario!

  (meer…)

 • 11-mei-2024

  KVA herpakt zichzelf in de tweede helft en wint met 18-15 van KVZ’23

  Op een zonovergoten veld heeft KVA de eerste punten in de Hoofdklasse weten binnen te halen. Makkelijk ging het niet maar dankzij een 18-15 overwinning op KVZ’23 doet KVA plots weer helemaal mee in een poule van 4 clubs. Eerder op de dag kwam KVA 2 verrassend met 9-4 voor te staan tegen het sterke Dalto 4 maar verloor het uiteindelijk met 14-17. Nu eerst Pinksterkamp en daarna wordt de competitie hervat met twee uitwedstrijden voor de selectie.

  (meer…)