Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Nieuws

 • 11-feb-2019

  Michael Hendriks blijft ook volgend seizoen verbonden aan KVA

  Michael Hendriks blijft ook volgend seizoen hoofdtrainer van KVA. Zowel TC, bestuur als Michael zelf zijn het eens geworden om het aflopende contract met nog een jaar te verlengen. Uiteraard zijn we daar als vereniging heel erg blij mee. (meer…)

 • 11-feb-2019

  KVA geeft opnieuw overwinning weg maar houdt nu wel een punt over

  Dankzij een 22-22 gelijkspel op bezoek bij Wit Blauw heeft KVA slechts een schamel puntje mogen bijschrijven aan haar totaal. Een terecht gelijkspel misschien wel, maar wanneer je vijf minuten voor tijd nog twee doelpunten verschil voor staat had er overduidelijk meer ingezeten. Dankzij dit punt loopt KVA weer ietsje weg van de nummer laatst NOVA en kruipt het weer een beetje dichterbij nummers zes DOS Kampen.
  (meer…)

 • 06-feb-2019

  Ledenaantal KVA sinds de zomer met bijna 15% gestegen

  KVA zit weer in de lift! Na een aantal magere jaren qua ledenaantallen gaan we eindelijk weer de goede kant op. Dankzij het KNKV beschikt iedere vereniging over een update qua maandelijkse ledencijfers. Op 1 juli 2018 had KVA 210 ingeschreven staan bij de bond. Nu, een halfjaar later staat KVA alweer op 241 leden! Dat betekent een groei van bijna 15%.

  Vooral de aanwas bij de senioren, pupillen en kangoeroe’s blijkt het grootst te zijn. De grote inzet van de commissie achter o.a. de Kangoeroeklup  lijkt dus daadwerkelijk zijn vruchten af te werpen!

  Met 31 nieuwe leden sinds afgelopen zomer doet KVA het goed in vergelijking met andere verenigingen in de regio en zelfs beter dan menig grote club in de omgeving. Wie weet kan KVA in de komende jaren ook uitgroeien van ‘kleintje’ tot een echte grote jongen!

  Ledencijfers verenigingen regio Noord West per 1 juli 2018

  Ledencijfers verenigingen regio Noord West per 1 januari 2019

 • 05-feb-2019

  Vacature: KVA is vanaf volgend seizoen op zoek naar een nieuwe penningmeester

  Als reeds aangegeven op de ledenvergadering zal ik per ingang van seizoen 2019-2020 stoppen met mijn functie als Penningmeester. Hoofdoorzaak is dat het niet meer te combineren valt met mijn baan.

  (meer…)

 • 03-feb-2019

  KVA weet zeker lijkende overwinning opnieuw niet over de streep te trekken

  Tien minuten voor tijd stond KVA nog met 16-13 voor, maar voor de zoveelste keer dit seizoen gaf de ploeg een overwinning in de slotfase uit handen. DOS Westbroek was ook in de thuiswedstrijd met een doelpunt verschil de winnende ploeg. Het werd uiteindelijk 18-19 voor de gasten. KVA blijft hierdoor achter de zaken aanlopen en mag aanstaande zaterdag op bezoek bij het sterke Wit Blauw uit Kampen.

  (meer…)

 • 27-jan-2019

  KVA behaalt eerste twee punten dankzij overwinning op NOVA

  Na zes gespeelde wedstrijden stond KVA nog altijd op nul punten in de Overgangsklasse. Afgelopen zaterdag kwam daar eindelijk een einde aan dankzij een 28-18 overwinning op de nummer laatst NOVA. Hoewel de start van de wedstrijd niet overtuigend was, was de overwinning meer dan verdiend. Met twee punten op zak is KVA nu op zoek naar meer en dat moet aanstaande zaterdag gebeuren in de thuiswedstrijd tegen DOS Westbroek. (meer…)

 • 21-jan-2019

  Zaterdag 2 maart Après-ski feest bij KVA!

  Op zaterdag 2 maart, na de thuiswedstrijd van het eerste tegen DOS Kampen is het weer tijd voor een lekker feestje in de KVA kantine. Het skiseizoen is in volle gang en dus is het een goede reden om de kantine om te toveren tot een echte après-ski hut!

  (meer…)

 • 20-jan-2019

  KVA komt goed terug na vroege achterstand maar verliest opnieuw

  Ook na zes gespeelde wedstrijden staat KVA nog altijd op nul punten. En ook in wedstrijd nummer zes had er absoluut meer in gezeten. KVA vocht zich na een vroege 7-1 achterstand goed terug in de wedstrijd en wist halverwege de tweede helft zelfs enkele malen op voorsprong te komen. Helaas bleek SKF in de slotfase van de wedstrijd toch de betere van de twee en besliste de wedstrijd koelbloedig in haar voordeel: 23-21 eindstand. Aanstaande zaterdag speelt KVA de belangrijke thuiswedstrijd tegen het eveneens puntloze NOVA (17.50 uur) (meer…)

 • 15-jan-2019

  Ingestuurde wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 4

  Uiteraard is het dit seizoen weer mogelijk om je zelfgemaakte wedstrijdverslagen in te sturen. Deze worden dan na elke speelronde verzamelt en geplaatst op de website. Het maakt niet uit hoe kort of hoe lang het wedstrijdverslag is. Stuur je wedstrijdverslag hier in. (meer…)

 • 13-jan-2019

  KVA begint goed maar is net niet sterk genoeg tegen De Meeuwen

  Op de eerste competitiedag van het jaar 2019 is KVA er niet in geslaagd om de eerste overwinning van dit zaalseizoen in de Overgangsklasse binnen te slepen. Net als tegen DOS Westbroek eerder dit jaar ging de ploeg van trainer Michael Hendriks met minimaal verschil onderuit. De Meeuwen uit Putten  won met 26-27 en ging er dus wel met de twee punten vandoor. Aanstaande zaterdag gaat KVA op bezoek bij SKF in Veenendaal.

  (meer…)

 • 09-jan-2019

  In Memoriam: Aart Spitz (1959 – 2019)

  Gisteravond bereikte ons het droevige bericht dat ons lid Aart Spitz is overleden. 

  Aart heeft veel betekend voor KVA en werd door onze ledenvergadering benoemd als lid van verdienste als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet voor onze vereniging. 

  (meer…)

 • 06-jan-2019

  Zondag 13 januari Nieuwjaarsbrunch in het clubhuis. Kom je ook?

  Allereerst de beste wensen iedereen! Laten we er met z’n allen weer een sportief en gezellig nieuw jaar van maken bij KVA! Om het nieuwe jaar goed in te luiden organiseert het bestuur op zondag 13 januari een nieuwjaarsbrunch in het clubhuis.  (meer…)

 • 30-dec-2018

  In Memoriam: Ernst Leunk (1942-2018)

  Afgelopen vrijdag is ons oud-lid Ernst Leunk onverwacht overleden aan een hartinfarct.

  Ernst heeft decennia lang een bijdrage aan onze club geleverd in diverse rollen.
  (meer…)

 • 24-dec-2018

  KVA F1 en KVA F2 worden gesponsord door Rap’or Improvement

  Ook voor KVA F1 en KVA F2 heeft de sponsorcommissie een mooie shirtsponsor gevonden, Rap’Or Improvement heeft hen in mooie nieuwe wedstrijdshirts gestoken. 
 • 24-dec-2018

  KVA E1 en KVA E2 worden vanaf nu gesponsord door HR2day

  Zowel de E1 als de E2 zijn erg blij met hun nieuwe wedstrijdshirt, gesponsord door HR2day! Wil je de E-teams in hun mooie shirts aanschouwen, kom gerust eens een wedstrijd bij hen kijken.

  (meer…)

 • 22-dec-2018

  De mens achter KVA: Siemko Sok

  Siemko stapt bij mij in de auto, nadat hij afscheid heeft genomen van zijn dochter.

  “Wat lijkt ze op jou” zeg ik als hij naast mij zit.

  “Arm kind” mompelt Siemko

  Voor mij is dit een typerende opmerking voor Siemko.

  (meer…)

 • 17-dec-2018

  Ingestuurde wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 4

  Uiteraard is het dit seizoen weer mogelijk om je zelfgemaakte wedstrijdverslagen in te sturen. Deze worden dan na elke speelronde verzamelt en geplaatst op de website. Het maakt niet uit hoe kort of hoe lang het wedstrijdverslag is. Stuur je wedstrijdverslag hier in. (meer…)

 • 16-dec-2018

  KVA speelt een stuk beter maar vergeet te winnen van koploper HKC

  De laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar heeft KVA andermaal geen punten opgeleverd. In de thuiswedstrijd tegen HKC uit Hardinxveld Giessendam ging de door Geveke Podologie en Eelsing Expertises en Taxaties gesponsorde formatie met 25-27 onderuit. In een spannende slotfase waren het beide ploegen die af en toe op voorsprong kwamen, maar waren het de gasten die uiteindelijk over de langste adem bleken te beschikken. Voor KVA begint er nu een rustpauze van drie weken waarna op zaterdag 12 januari de competitiewedstrijd wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen De Meeuwen.

  (meer…)

 • 11-dec-2018

  Ook KVA D1 en KVA A2 zijn voorzien van nieuwe sponsorshirts

  KVA D1 mag zichzelf ook toevoegen aan het lijstje met teams die voorzien zijn van een mooie nieuwe outfit. Hamersma Tuinen, van selectiespeler Bennie Hamersma, heeft het team in nieuwe wedstrijdshirts en trainingspakken gestoken. (meer…)

 • 11-dec-2018

  Ingestuurde wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 3

  Uiteraard is het dit seizoen weer mogelijk om je zelfgemaakte wedstrijdverslagen in te sturen. Deze worden dan na elke speelronde verzamelt en geplaatst op de website. Het maakt niet uit hoe kort of hoe lang het wedstrijdverslag is. Stuur je wedstrijdverslag hier in.

  (meer…)