Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Nieuws

 • 26-mrt-2020

  Een kleine ode aan de trainer van KVA 2: Patrick de Jong

  Geschreven door Kasper Koster

  Ik ben mij bewust dat het moeilijk is om over bepaalde mensen te schrijven, omdat er altijd meer mensen overblijven, waar je niet over schrijft. Daarnaast schrijf ik regelmatig over mensen, als ze hun functie hebben neergelegd of zijn gestopt met korfballen. Maar je weet nooit hoe zaken lopen. Zo had ik in mijn laatste schrijven iedereen aangeraden om te komen kijken naar de comeback van Jelly, Petra en Sophie. Op dat moment viel niet te verwachten hoe de situatie rond het coronavirus zich zou ontwikkelen. Maar regelmatig komen mensen ook terug op hun besluit, wat het moeilijk maakt te kunnen vaststellen, wanneer een stukje moet verschijnen.

  (meer…)

 • 23-mrt-2020

  KVA Online Pubquiz op zaterdagavond 28 maart om 20.00 uur

  Nu we zeker tot 1 juni niet meer bij elkaar kunnen komen is het tijd voor een online pubquiz. Het enige wat je nodig hebt is een laptop én een smartphone met internetverbinding.

  (meer…)

 • 14-mrt-2020

  KVA jeugdleden deden mee aan de Amsterdamse schotcompetitie

  Afgelopen zondag (8 maart) deden er een aantal jeugdleden van KVA mee aan de zogenaamde Amsterdamse schotcompetitie. Bij elke vereniging in Amsterdam of omgeving konden de beste schutters zich kwalificeren voor deze dag. Uiteindelijk streden de beste schutters uit de F, E, D, C en B leeftijdscategorie tegen elkaar in de sporthal van Blauw Wit in Amsterdam.

  (meer…)

 • 09-mrt-2020

  Korfbal voor de allerkleinsten: ‘Genieten van Kangoeroes en Pukkies

  Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dit moeten Priscilla Cornelissen en Ella Korzelius hebben gedacht, toen zij jaren geleden hun vracht aan ervaring gebruikten om de training voor de allerkleinsten bij Korfbalvereniging Amstelveen (KVA) te gaan verzorgen: de Langoeroes & Pukkies.

  (meer…)

 • 09-mrt-2020

  Een kleine ode aan de ‘comeback dames’ van KVA 2!

  Geschreven door Kasper Koster

  Het staat nog in mijn geheugen gegrift. Ik ga terug in de tijd dat kampioenschappen aaneengeregen werden en ploegen met trillende benen naar Amstelveen afreisden. Na een succesvol seizoen, waarin KVA onder de bezielende leiding van Frits Haan in de zaal kampioen werd en zich op het veld knap handhaafde, moest afscheid worden genomen van Jelly, Anne en Menno. Zij stopten met acteren op het hoogste niveau. (meer…)

 • 08-mrt-2020

  A.s. zaterdag supportersbus naar Die Haghe – KVA. Rij gratis mee!

  Na het 23-23 gelijke spel eerder deze week tegen Dindoa staat a.s. zaterdag de volgende kraker alweer op het programma. De uitwedstrijd tegen de nieuwe nummer twee: Die Haghe. Wil je mee? Stuur even een Whatsapp berichtje aan Jorrit: 0611182801. De busreis is GRATIS bij genoeg aanmeldingen. Hoe eerder je je opgeeft hoe sneller we duidelijkheid hebben!

  (meer…)

 • 08-mrt-2020

  KVA ontsnapt in slotseconde en staat nog steeds bovenaan

  In een ware thriller is KVA er in geslaagd de koppositie in de poule vast te houden. Tegen mede titelkandidaat Dindoa werd er met 23-23 gelijk gespeeld. Dankzij dat gelijke spel staat KVA met nog drie wedstrijden te gaan één punt voor op nummer twee Die Haghe en twee punten voor op achtervolgers Dindoa en Achilles. Aankomende zaterdag wacht er direct weer een kraker. Want dan wordt er in Den Haag gespeeld tegen de nieuwe nummer twee: Die Haghe. Inzet is opnieuw de koppositie in de poule.

  (meer…)

 • 05-mrt-2020

  Mieke (B2), Tara en Abe (C1) geselecteerd voor RTC U15 Amsterdam

  Mieke (KVA B2), Tara en Abe (beiden KVA C1) zijn geselecteerd voor RTC U15 Amsterdam. Namens KVA van harte gefeliciteerd! Wij wensen jullie heel veel plezier en succes! (meer…)

 • 04-mrt-2020

  Even voorstellen, de teams van de week: KVA E1, E2 en E3

  Uiteraard kan een oproep om ons vlaggenschip a.s. zaterdag te komen steunen wederom niet ontbreken, omdat iedere wedstrijd momenteel een finale is, hopelijk op weg naar een kampioenschap. En zaterdag kan er bij winst goede zaken worden gedaan. Maar tevens is het opvallend dat sinds de media aandacht besteedt aan het mede oplopen van onze aanstormende talenten, waarbij zij de spelers van ons vlaggenschip begeleiden, er nog geen wedstrijd verloren werd.

  (meer…)

 • 01-mrt-2020

  KVA Priktoernooi dit jaar op zaterdag 27 juni. Inschrijving geopend!

  Dit jaar wordt het 38e Café De Manen Priktoernooi georganiseerd op zaterdag 27 juni. Zoals altijd een mooie afsluiting van het seizoen voor veel KVA-ers en uiteraard voor deelnemers van andere verenigingen. Onze ‘eigen’ Jan Kea en Bob van Iersel wonnen het toernooi in 2019. Gaan zij dit jaar hun titel behouden of krijgen we nieuwe winnaars te zien dit jaar?

  (meer…)

 • 27-feb-2020

  Doneer óók online voor Jantje Beton en help tegelijkertijd KVA!

  Veel KVA-teams gaan vanaf volgende week langs de Amstelveense deuren om geld op te halen voor Jantje Beton. Spelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Drie op de tien kinderen speelt niet of slechts een keer per week buiten. Tijdens de collecte wordt geld door de leden van KVA geld opgehaald waarvan de helft naar de clubkas van de vereniging gaat en de helft naar de projecten van Jantje Beton.

  (meer…)

 • 27-feb-2020

  Wedstrijd Helios 3 – KVA 7 verplaatst van 7 maart naar 4 april

  De wedstrijd Helios 3 – KVA 7 die gepland stond op zaterdag 7 maart is verplaatst naar zaterdag 4 april. We zijn Helios zeer dankbaar voor het meedenken en het verplaatsen van de wedstrijd. De wedstrijd wordt nu gespeeld om 10.00 uur in de ochtend wegens de Korfbal League finale later die dag in Ahoy.

 • 18-feb-2020

  KVA gaat ook dit jaar weer collecteren voor Jantje Beton

  De Jantje Beton collecteweek komt er weer aan, van 2 t/m 7 maart wordt er door KVA weer in Amstelveen gecollecteerd voor Jantje Beton. De helft van de opbrengst is voor KVA! Aangezien het vorig jaar een groot succes was, willen wij dit weer op dezelfde manier organiseren. Wij gaan er dan ook vanuit dat elk team tenminste weer één avond gaat lopen voor onze club.

  (meer…)

 • 17-feb-2020

  Schrijf je in voor het KVA Darttoernooi op zaterdag 11 april

  Op zaterdag 11 april organiseert de evenementencommissie het KVA Darttoernooi 2020. We zullen starten om 20.00 uur maar we hebben graag dat je je alvast meldt om 19.30 uur om zodoende op tijd te kunnen beginnen met loten. Er wordt 1 tegen 1 gespeeld en het inschrijfgeld bedraagt 2 euro.

  (meer…)

 • 16-feb-2020

  KVA zet zegereeks voort in Nijmegen en wacht spannende slotfase van de competitie

  Dankzij een 21-28 overwinning op bezoek bij Noviomagum in Nijmegen blijft KVA koploper in de Eerste Klasse. Met nog maar vier wedstrijden te gaan wacht er een ontzettend spannende slotfase van de competitie. Maar liefst vier ploegen strijden er immers nog om het kampioenschap en tegen twee daarvan komt KVA zelf nog in actie. Vooralsnog heeft de ploeg eerst even twee weken vrijaf waarna op zaterdag 7 maart thuis gespeeld wordt tegen de huidig nummer twee op de ranglijst: Dindoa. Voor beide ploegen een zeer belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap.

  (meer…)

 • 09-feb-2020

  KVA wint van koploper Achilles en is nu zelf lijstaanvoerder

  Het was afgelopen zaterdag erop of eronder voor de door Geveke Fysiotherapie & Podologie/Eelsing Expertises & Taxaties gesponsorde formatie. Winst tegen koploper Achilles zou betekenen dat KVA weer helemaal mee zou doen om het kampioenschap. Een gelijkspel of verlies zou inhouden dat KVA voorlopig achter de feiten aan zou moeten blijven lopen. Het werd uiteindelijk alles. Dankzij een winnende goal van youngster Sem Davelaar in de absolute slotseconde van de wedstrijd won KVA met 18-17. Omdat mede concurrent Dindoa ook verloor staat KVA met nog vijf speelrondes te gaan ineens alleen aan kop in de poule.

  (meer…)

 • 05-feb-2020

  KVA D2 is het Team van de week. We stellen ze graag even aan u voor!

  Deze week is de D2 aan de beurt om voor misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen mee op te mogen lopen. Dit team bestaat voornamelijk uit 1e jaars D-tjes, die erg zwaar zijn ingedeeld en veelal tegen 2e jaars D-tjes spelen. Ondanks het feit dat ze hun inzet nog niet beloond hebben zien worden, blijven ze goed hun best doen en blijft de sfeer positief. Voor hun inzet is nog niet veel aandacht geweest, maar deze week zal dat anders zijn. Hierbij stel ik u de spelers van de D2 voor:

  (meer…)

 • 02-feb-2020

  Gehavend KVA doet na overwinning in Leusden weer mee om koppositie

  Na een opnieuw uitstekende tweede helft won KVA afgelopen zaterdag ietsje geflatteerd maar wel verdiend van Antilopen: 19-27. Dankzij deze vijfde overwinning van het seizoen én de misstap van koploper Achilles tegen Noviomagum staat KVA ineens weer op een gedeeld tweede plaats op slechts één punt achterstand van Achilles. En zo is er met nog zes speelronden te gaan nog van alles mogelijk voor de door Geveke Podologie en Eelsing Expertises & Taxaties gesponsorde formatie. Helemaal omdat aanstaande zaterdag koploper Achilles op bezoek komt in Amstelveen. een rechtstreeks gevecht om de koppositie dus!

  (meer…)

 • 30-jan-2020

  Sponsor in de spotlight: Sisar Cams

  Dit seizoen zijn er binnen KVA weer een aantal nieuwe sponsoren bijgekomen die wij graag aan jullie voorstellen. Hieronder een kleine voorstelronde om nader kennis te maken met de sponsoren die KVA een warm hart toedragen! De laatste sponsor in deze serie: Siscar Cams

  (meer…)

 • 28-jan-2020

  Vrijdag geen trainen in de Nieuwe Bankras, zaterdag wedstrijden in De Meerkamp

  Vanwege een open avond en open dag van de Panta Rhei (de school naast onze sporthal) is het niet mogelijk om vrijdag te trainen in De Nieuwe Bankras. Teams die op vrijdag elders trainen kunnen uiteraard wel trainen. De thuiswedstrijden van aanstaande zaterdag zijn om dezelfde reden verplaatst naar sporthal De Meerkamp.

  (meer…)