Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Nieuws

 • 20-jan-2022

  Programma onderlinge oefenwedstrijden van zaterdag 22 januari

  We mogen vanaf deze week gelukkig weer in de zaal trainen en alle teams hebben intussen al minstens één binnen training weer achter de rug. Aanstaande zaterdag worden er onderlinge oefenwedstrijden gespeeld. Helaas is het spelen van oefenwedstrijden tegen andere verenigingen, laat staan competitiewedstrijden nog altijd niet toegestaan.

  (meer…)

 • 07-dec-2021

  Hebben we er bij KVA binnenkort een nieuwe international bij?

  Als we kijken naar welke (oud) KVA’er het nationaal en internationaal het best gepresteerd heeft dan is dat ongetwijfeld Sophie Hansen. De nu 28-jarige Sophie speelde in de jeugd van KVA en behaalde daarna meerdere successen in de Korfbal League met Blauw Wit en werd bijvoorbeeld ook nog Europees kampioen met Oranje in 2016. 

  (meer…)

 • 03-dec-2021

  Helaas geen Kerstdiner bij KVA dit jaar, bestel daarom je Kerstbox bij Broodje Aap!

  Lieve allemaal. De voorbereidingen waren in volle gang. Helaas gooien de maatregelen weer roet in het eten. Maar gelukkig zijn we voorbereid en willen we dit jaar niet zonder diner voorbij laten gaan. Dus heb je zin in een kerstdiner waarbij je zelf niet veel hoeft te doen? Bestel dan voor 22.50 p.p. de BroodjeAap Kerstbox.

  (meer…)

 • 02-dec-2021

  Update wedstrijden en trainingen tot het einde van dit kalenderjaar

  Beste KVA leden,

  Helaas gooit het coronavirus roet in het eten wat betreft het zaalseizoen. Afgelopen weekend kon er door de meeste teams gelukkig nog een competitiewedstrijd gespeeld worden maar doordeweeks trainen zit er voorlopig helaas niet meer in. Het KNKV heeft echter besloten om zoveel mogelijk wedstrijden in de weekenden (tot 17.00 uur) door te laten gaan en daar staan wij als KVA zijnde achter. Kortom, de komende drie weekenden worden er wedstrijden gespeeld!

  (meer…)

 • 29-nov-2021

  Afgelopen weekend brachten Sinterklaas en Piet een bezoek aan KVA!

  Afgelopen zondag was het feest voor de Kangoeroes, F en E. Sinterklaas en piet kwamen langs en werden overspoeld met mooie tekeningen en cadeautjes van de kinderen. Ook hebben de kinderen deze goedheiligman laten zien hoe de pietenmove gaat. Sinterklaas was erg onder de indruk van al de enthousiastelingen en spectaculaire dansmoves.

  (meer…)

 • 28-nov-2021

  KVA begint het zaalseizoen in de Overgangsklasse met uitoverwinning op OVVO

  Ruim anderhalf jaar na de laatste officiële zaalwedstrijd (zaterdag 7 maart 2020, thuis tegen Dindoa) kwam onze hoofdmacht eindelijk weer in actie in de zaalcompetitie. Op bezoek bij voormalig Korfbal League-club OVVO uit Maarssen won KVA met 13-15. Een knappe prestatie en de twee punten mogen worden bijgeschreven. De vraag is echter of het ook bij deze ene wedstrijd zal blijven of dat er mogelijk nog een vervolg van dit zaalseizoen in zit. 

  (meer…)

 • 17-nov-2021

  Bericht naar aanleiding van de coronamaatregelen per 13 november 2021

  Beste KVA-leden,

  Vrijdagavond 12 november zijn in de persconferentie weer verscherpte coronamaatregelen aangekondigd. Ook dit heeft weer gevolgen voor ons als KVA, waar we in dit bericht verder op ingaan. Naast de maatregelen over de uitbreiding van het CTB (Coronatoegangsbewijs), hebben we ook te maken met andere maatregelen.

  (meer…)

 • 17-nov-2021

  Horeca in de Nieuwe Bankrashal blijft voorlopig gesloten

  In verband met de huidige coronamaatregelen waarin besloten is dat er geen toeschouwers aanwezig mogen zijn bij sportwedstrijden heeft de horeca in de Nieuwe Bankrashal besloten voorlopig gesloten te blijven. (meer…)

 • 06-nov-2021

  Update coronamaatregelen vanaf zaterdag 6 november

  Beste leden en ouders/verzorgers,

  Op 2 november heeft de overheid nieuwe maatregelen aangekondigd tegen het stijgend aantal coronabesmettingen. Een maatregel waar wij vooral mee te maken gaan krijgen is de uitbreiding van de plekken waar de coronapas getoond en gecontroleerd moet worden. Dit is best een uitdaging, maar wel één die we vooral met elkaar kunnen verzorgen.

  (meer…)

 • 31-okt-2021

  KVA komt met de schrik vrij op bezoek bij ASVD/PV Systems: 23-24

  KVA is in speelronde 8, tevens de laatste veldwedstrijd voordat het zaalseizoen begint met de schrik vrij gekomen op bezoek bij ASVD/PV Systems uit Dronten. Op bezoek bij de nummer zeven op de ranglijst stond KVA met rust nog met 13-10 achter maar wist het in de slotminuut alsnog de twee punten binnen te slepen: 23-24. Hierdoor sluit KVA het eerste deel van het veldseizoen af met een knappe tweede plaats in de Overgangsklasse B.

  (meer…)

 • 29-okt-2021

  Overzicht van alle oefenwedstrijden in aanloop naar zaalseizoen seizoen 2021/2022

  Voordat we met z’n allen op zaterdag 27 november beginnen aan het zaalseizoen 2021/2022 (competitieprogramma is helaas nog niet bekend) worden er uiteraard ook weer de nodige oefenwedstrijden gespeeld. Het is immers al bijna anderhalf jaar geleden (begin maart 2020) dat er voor het laatst in de zaal gespeeld werd. 

  (meer…)

 • 24-okt-2021

  KVA in laatste thuiswedstrijd voor het zaalseizoen ruim langs DOS Kampen: 25-13

  In de laatste thuiswedstrijd voordat het zaalseizoen weer begint heeft KVA goede zaken gedaan door met 25-13 te winnen van DOS Kampen. Hoewel KVA aankomende zaterdag nog een uitwedstrijd speelt bij ASVD/PV Systems staat de ploeg ban hoofdtrainers Patrick de Jong en Elmer Coevert na 7 gespeelde wedstrijden (de helft van de competitie) op een knappe gedeeld tweede plaats in de Overgangsklasse B.

  (meer…)

 • 19-okt-2021

  KVA is ineens weer een team rijker: de KVA recreanten!

  Een aantal weken geleden kreeg de TC vanuit een ‘korfbalouder’ de vraag of zij misschien ook eens mee kon trainen. Omdat dat voor iemand die nog nooit gekorfbald heeft toch wel lastig is, hebben we een oproep gedaan voor niet-korfballende ouders om een keer korfbaltraining te krijgen op vrijdagavond o.l.v. Marjolein van Mourik. 

  (meer…)

 • 17-okt-2021

  Trainingsschema zaalseizoen 2021/2022 bekend. Vanaf dinsdag 2 november eerste zaaltraining

  Het is intussen half oktober en voor veel KVA teams zit het eerste gedeelte van de veldcompetitie er al op of bijna op. Her en der worden er de komende twee weken nog wat inhaalwedstrijden gespeeld en ook KVA 1, 2, 3, 4 en A1 spelen nog twee weken reguliere competitie. 

  (meer…)

 • 17-okt-2021

  Gemengde gevoelens bij KVA na 16-16 gelijkspel bij Tweemaal Zes

  Na de jammerlijke 20-17 nederlaag van vorige week op bezoek bij koploper DOS Westbroek toog KVA deze week af naar Tweemaal Zes uit Maartensdijk. Hemelsbreed zo’n drie kilometer verderop dan waar men vorige week nog speelde. In Maartensdijk trof KVA de huidige nummer twee van de ranglijst.

  (meer…)

 • 14-okt-2021

  Loogman wasbon actie bij KVA: koop een bon voor 13,50 euro en 5 euro is voor KVA

  Ze zijn er weer! De Loogman wasbonnen actie is er weer bij KVA. Door een Loogman wasbon te kopen bij KVA krijg je niet alleen wasprogramma 1 voor €13,50 ipv €18,50, maar gaat ook nog eens van elke verkochte bon €5,00 naar KVA.

  (meer…)

 • 12-okt-2021

  Halloween filmavond voor alle jeugdteams op zaterdag 30 oktober (opgeven verplicht)

  Hoi allemaal. Halloween komt steeds dichterbij en dat willen wij uiteraard niet aan ons voorbij laten gaan. Echter willen wij het dit jaar anders aanpakken. Zaterdag 30 oktober is het movie time in het clubhuis!

  (meer…)

 • 10-okt-2021

  KVA gaat lang gelijk op maar verliest van titelkandidaat DOS Westbroek

  Na de jammerlijke thuisnederlaag van vorige week tegen Antilopen: 20-22, toog KVA deze week af naar het pittoreske Westbroek om het daar op te nemen tegen DOS. De absolute titelkandidaat in de Overgangsklasse B en na vier speelronden ook nog de enige ongeslagen ploeg in de poule. Kortom een lastig affiche voor KVA, dat met drie overwinningen en één nederlaag ook goed begonnen is aan dit seizoen. 

  (meer…)

 • 08-okt-2021

  Met een lot van de vriendenloterij kunt u KVA steunen!

  De VriendenLoterij steunt verenigingen en clubs! Mocht u in het bezit zijn van een lot van de VriendenLoterij of een lot willen aanschaffen, dan kunt u de vereniging steunen, zonder dat het u extra kost.

  (meer…)

 • 03-okt-2021

  KVA verliest thuis van Antilopen na matige tweede helft: 20-22

  Na de eerste drie competitiewedstrijden op rij gewonnen te hebben is KVA op speeldag 4 tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Op eigen veld ging KVA onder regenachtige omstandigheden met 20-22 onderuit tegen Antilopen uit het Utrechtse Leusden. 

  (meer…)