Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Nieuws

 • 17-okt-2019

  Gevonden voorwerpen kunnen nog opgehaald worden t/m zaterdag 26 oktober

  We zijn met z’n allen alweer ruim twee maanden bezig met korfballen dit seizoen en dat houdt in dat er ook weer veel gevonden voorwerpen zijn. Sommigen nog van het afgelopen seizoen maar ook dit seizoen is er weel een hoop blijven liggen in onze kantine.

  (meer…)

 • 17-okt-2019

  Vrijdag 1 november Halloween Party voor F, E, D en C-teams

  Op 31 oktober is het alweer Halloween en na het grote succes van vorig jaar staat er dit jaar weer een griezelige speurtocht en angstaanjagende disco voor jullie gepland! Deze enge avond is voor de F tot en met de C.

  (meer…)

 • 13-okt-2019

  KVA verliest opnieuw, ditmaal van Excelsior in Delft

  Het zit KVA momenteel even niet mee. Op bezoek bij Excelsior in Delft ging de Geveke Podologie en Eelsing Expertises &  Taxaties formatie jammerlijk met 15-12 onderuit. Dankzij deze derde nederlaag op rij zakt KVA inmiddels af naar de zesde plaats op de ranglijst als is het gat met komend tegenstander en de huidig nummer drie Valto maar twee punten.

  (meer…)

 • 13-okt-2019

  KVA F1 is de eerste kampioen van dit seizoen!

  Het eerste kampioenschap van het seizoen is binnen! Dankzij een ruime overwinning in Vinkeveen op De Vinken F2 is KVA F1 gisteren kampioen geworden! Uiteraard is dit gevierd met taart en limonade! speelsters, Spelers en natuurlijk trainers/coaches van harte gefeliciteerd!

  (meer…)

 • 09-okt-2019

  Voorbeschouwing op Excelsior – KVA van zaterdag 12 oktober

  Met nog drie wedstrijden te gaan nadert het einde van deze eerste helft van de veldcompetitie. Na de jammerlijke verliespartij van afgelopen zaterdag tegen Pernix uit Leiden mag KVA in speelronde 6 op bezoek bij het onbekende Excelsior uit Delft. Beide ploegen vinden zichzelf terug in een brede middenmoot onder de ongeslagen koploper Pernix. Bij winst kan de ploeg dus weer een beetje naar boven kijken terwijl bij verlies ook de onderste plekken misschien wel een stuk dichterbij komen. (meer…)

 • 05-okt-2019

  KVA komt tekort tegen Pernix en haakt af om bovenste plek

  Warm was het niet, maar het zonnetje kwam er toch af en toe lekker doorheen tijdens de wedstrijd KVA – Pernix. Een wedstrijd waarin KVA in de eerste helft nog gelijk op kon met de Leidenaren maar in de tweede helft de tegenstander ver zag uitlopen. KVA kwam in de slotfase nog even terug maar toen was de buit voor Pernix al lang en breed binnen  (18-22.) Zo blijft Pernix de ongeslagen koploper in de poule en vindt KVA zich na vijf gespeeld en vijf punten terug in de brede middenmoot. (meer…)

 • 02-okt-2019

  Na KVA – Pernix kan je weer blijven eten in de kantine: Hutspot met gehaktbal

  Zaterdag speelt KVA thuis en ons eerste tegen Pernix uit Leiden. De selectie van Pernix heeft waarschijnlijk een zware week achter de rug (die vieren natuurlijk Leids ontzet) en heeft wel iets warms nodig om een kater te verwerken. Daar houden wij natuurlijk graag rekening mee. In de middag sluiten we met een warm soepje aan bij hun thuistenue: wortelsoep. En natuurlijk is er ons broodje bal en ook een panini bbq kip.

  (meer…)

 • 29-sep-2019

  KVA komt met schrik vrij en neemt één puntje mee uit Dordrecht

  Was het nou een gewonnen punt of een verloren punt? Vooraf zou je misschien gezegd hebben een verloren punt maar wie de wedstrijd in Dordrecht gezien zou hebben kan niet anders concluderen dat KVA een punt gewonnen heeft tegen Oranje Wit. Op een winderig sportcomplex speelde KVA met 18-18 gelijk en dat was de eerste gelijke stand sinds de 0-0. Bovendien miste de thuisploeg in de allerlaatste seconde ook nog een strafworp en dus de kans op een overwinning.

  (meer…)

 • 26-sep-2019

  Vrijdag 11 oktober ‘All You Can Eat Pannenkoeken” bij KVA

  Elke vrijdagavond (en om de twee weken op zaterdag) staan de dames van Broodje Aap in de keuken om jullie te voorzien van een lekkere warme maaltijd na of juist vóór de training. En na het grote succes van vorig jaar is er ook dit jaar weer een All You Can Eat Pannenkoeken avond bij KVA!

  (meer…)

 • 26-sep-2019

  Voorbeschouwing op Oranje Wit – KVA van zaterdag 28 september

  Op de 112e verjaardag van onze schitterende vereniging speelt onze hoofdmacht een uitwedstrijd tegen Oranje Wit uit Dordrecht. Ja, echt 112 jaar. KVA is weliswaar een fusievereniging maar hanteert de oprichtingsdatum van de oudste voorloper DVD, dat opgericht is op 28 september 1907. Voor KVA is het alweer de vierde wedstrijd van dit prille veldseizoen en om de druk op de ongeslagen koploper Pernix op te voeren wil men graag twee punten veroveren in Dordt.

  (meer…)

 • 23-sep-2019

  KVA toont karakter na vroege rode kaart en wint van SDO/Blijwerkt

  Na de vervelende 13-12 nederlaag van vorige week op bezoek bij VEO had KVA dit weekend iets recht te zetten. In ieder geval zou de doelpuntenproductie weer opgeschroefd dienen te worden want het altijd makkelijk scorende SDO/Blijwerkt kwam op bezoek in Amstelveen. Een ploeg die we misschien best wel goed kennen maar helemaal niet zo vaak tegen gespeeld hebben. Oud hoofdtrainer van KVA Marjan Teeuwen is er nu assistent trainer.

  (meer…)

 • 18-sep-2019

  Voorbeschouwing op KVA – SDO/Blijwerkt van zaterdag 21 september

  Na de onfortuinlijke nederlaag van afgelopen weekend tegen VEO (13-12) is KVA op zoek naar eerherstel. Aanstaande zaterdag kan dit gebeuren in de thuiswedstrijd tegen SDO/Blijwerkt uit Kamerik. Net als KVA behaalde deze ploeg twee punten uit twee wedstrijden. En omdat beide ploegen de ambitie hebben om bovenin mee te draaien is het wellicht nu al een wedstrijd van aanhaken of  tijdelijk even afhaken.

  (meer…)

 • 15-sep-2019

  KVA heeft offday en verliest met minimaal verschil op bezoek bij VEO

  Na de goede seizoensstart van vorige week tegen ONDO (24-21 overwinning) is KVA in de tweede wedstrijd van het seizoen pijnlijk onderuit gegaan. In Voorburg ging door Geveke Podologie en Eelsing Expertises & Taxaties gesponsorde formatie met 13-12 onderuit. Een opzienbarend lage uitslag in de Overgangsklasse die volgende week hopelijk weer rechtgezet gaat worden in de thuiswedstrijd tegen SDO/BlijWerkt.

  (meer…)

 • 11-sep-2019

  Aanstaande vrijdag (13 september) pasavond clubkleding bij KVA

  Zoals bekend heeft KVA sinds enkele jaren een eigen kledinglijn in samenwerking met Multivos Sport uit Hoofddorp. Er lopen sindsdien al heel wat KVA’ers in onze eigen clubkleding en a.s. vrijdag is er de mogelijkheid om nieuwe kleding te komen passen. Erg handig voordat je mogelijk iets gaat bestellen.

  (meer…)

 • 11-sep-2019

  Voorbeschouwing op VEO – KVA van zaterdag 14 september

  Nadat KVA in het openingsweekend van het nieuwe seizoen wist te winnen van promovendus ONDO, reist men aanstaande zaterdag af naar Voorburg voor een confrontatie met VEO. Geen onbekende ploeg voor onze hoofdmacht want daar werd het afgelopen veldseizoen ook al tweemaal tegen gespeeld. 

  (meer…)

 • 08-sep-2019

  Let op: Tijdschema bekend van de fotoshoots voor het plaatsjesalbum

  Beste leden van KVA,

  Zeer weinig leden hebben aangegeven niet te kunnen/willen op de aangewezen data, dat gaat dus een goed gevuld plaatjesalbum worden!  Wij gaan er dan ook van uit dat iedereen die niet gereageerd heeft, aanwezig is op de aangewezen data. 

  (meer…)

 • 07-sep-2019

  KVA speelt niet groots maar wint wel van promovendus ONDO

  Dankzij een 24-21 overwinning op ONDO uit Sint Laurens Zeeland) is KVA goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de Overgangsklasse. Ten opzichte van het vorige succesvolle veldseizoen kent de ploeg weinig wisselingen. Ook hoofdtrainer Michael Hendriks staat dit seizoen weer aan het roer in Amstelveen. Sem Davelaar daarentegen heeft de plek ingenomen van de lager spelende Dylan van Sprang en Yara van den Burgt heeft zich eveneens in de basis acht weten te knokken. Beide spelers speelden vorig seizoen nog in KVA A1.

  (meer…)

 • 05-sep-2019

  Voorbeschouwing op KVA – ONDO van zaterdag 7 september

  Aanstaande zaterdag gaat de competitie weer losbarsten. Op eigen veld begint onze hoofdmacht het seizoen in de Overgangsklasse tegen ONDO uit Sint Laurens (Zeeland). Een debutant in de Overgangsklasse tegen KVA dat vorig seizoen op een haar na het kampioenschap in de Overgangsklasse misliep. Dat kan weleens een interessante wedstrijd worden. 

  (meer…)

 • 28-aug-2019

  Scheidsrechters eerste helft veld 2019/2020

  Op zaterdag 7 september start voor alle teams het nieuwe seizoen. En voor alle senioren en juniorenploegen geldt al een aantal jaar dat zij gedurende het seizoen aangewezen worden om wedstrijden te fluiten. De scheidsrechterscommissie heeft het schema voor de eerste helft van de veldcompetitie vast in elkaar gezet. Mocht je als team écht niet kunnen fluiten probeer dan te ruilen met een ander team. Niet fluiten is géén optie.

  (meer…)

 • 28-aug-2019

  Broodje Aap is er dit seizoen weer elke vrijdag en elke thuiswedstrijd van het eerste

  Terwijl iedereen al flink aan het oefenen is, is broodje aap natuurlijk ook al druk bezig geweest met alle voorbereidingen. Wat kun je dit seizoen (weer) verwachten van ons?   (meer…)