Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Nieuws

 • 21-jun-2022

  Alle informatie over het KVA Prik(kie)toernooi 2022 vind je hier

  Aanstaande zaterdag (25 juni) organiseert KVA voor de tweede keer op rij het Priktoernooi (voor junioren en senioren) én het Prikkietoernooi (voor jeugd) op dezelfde dag. Bijna 120 koppels in totaal en dat allemaal vanuit KVA of Oranje Nassau afkomstig. Een geweldig aantal!

  (meer…)

 • 19-jun-2022

  KVA 2 kampioen na winst op Wageningen 3 en promoveert naar Reserve Overgangsklasse

  Op de laatste speeldag van het veldseizoen is KVA 2 er in geslaagd om kampioen te worden. Door met 7-17 te winnen op bezoek bij Wageningen promoveert de ploeg van trainer/coach Roy Cramer volgend seizoen naar de Reserve Overgangsklasse.

  (meer…)

 • 13-jun-2022

  KVA wint laatste thuiswedstrijd van Tweemaal Zes en herovert tweede plaats

  KVA heeft haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in winst weten om te zetten. Onder toeziend oog van lekker veel supporters werd er met 18-14 gewonnen van Tweemaal Zes en daarmee neemt KVA de tweede plaats over van de ploeg uit Maartensdijk. Aankomende zaterdag sluit de hoofdmacht het seizoen af met een uitwedstrijd tegen het al gedegradeerde DOS Kampen alwaar de tweede plaats op de ranglijst definitief kan worden bevestigd. Alle ogen zullen echter gericht zijn op KVA 2. Het tweede team van KVA speelt op hetzelfde tijdstip (15.30 uur) haar kampioenswedstrijd op bezoek bij Wageningen 3. (meer…)

 • 07-jun-2022

  Wedstrijdsecretaris gezocht voor C en B-jeugd volgend seizoen

  Voor volgend seizoen is KVA met spoed op zoek naar een nieuwe wedstrijdsecretaris voor de C en B-jeugd. Als wedstrijdsecretaris ben je o.a. verantwoordelijk voor het maken van de opstellingen en het regelen van invallers/reserves voor onze C en B-teams.

  (meer…)

 • 07-jun-2022

  Geef je op voor de seizoensafsluiting bij KVA op zaterdag 11 juni

  Nog maar net bekomen van het KVA Pinksterkamp staat a.s. zaterdag het volgende grote evenement alweer te wachten. Omdat de KVA selectie op zaterdag 11 juni voor het laatst dit seizoen een thuiswedstrijd speelt gaan we groots uitpakken!

  Alle jeugdleden en seniorenleden en vriendjes, vriendinnetjes ouders en familieleden zijn uitgenodigd op de seizoensafsluiting bij KVA. Rondom de wedstrijden valt er van alles te beleven. Zo komt er o.a. een clown, kan je geschminkt worden en is er vanaf 15.00 uur een heuse stormbaan op het veld van KVA.

  Vanaf 17.00 uur start het feestje voor de iets ouderen onder ons met o.a. een DJ en natuurlijk heerlijk lekker eten van Broodje Aap. Opgeven voor het avondeten moet je wel even doen vóór donderdag 9 juni bij broodjeaapkva@gmail.com

 • 29-mei-2022

  KVA verliest in eigen huis met twee basisdebutanten van koploper DOS Westbroek

  KVA is er op de twaalfde speeldag van deze veldcompetitie niet in geslaagd om te stunten tegen koploper DOS Westbroek: 12-15 nederlaag. Wegens het ontbreken van vaste basiskrachten Milena van Drongelen en Romee Robijns maakten juniorendames Feline Herni en Linda Veraart hun basisdebuut in het Amstelveense vlaggenschip. Laatstgenoemde bekroonde haar wedstrijd zelfs met twee doelpunten maar beide dames speelden een verdienstelijke pot. Door de nederlaag zakt KVA nu een plaatsje op de ranglijst maar dat kan op zaterdag 11 juni goedgemaakt worden wanneer nummer twee Tweemaal Zes op bezoek komt.

  (meer…)

 • 24-mei-2022

  Eet je aanstaande zaterdag mee bij KVA? Geef je voor donderdag 12.00 uur op!

  Hallo KVA-er,

  Zaterdag wordt het weer een gezellige dag bij KVA. Onze selectie speelt weer thuis, dus dat betekent een eetcafé. Uit de poll op Instagram bleek dat een overweldigende meerderheid heeft gestemd voor de kapsalon, dus…

  (meer…)

 • 22-mei-2022

  KVA herpakt zich met dubbele revanche op bezoek bij Antilopen: 19-24

  KVA is er op zaterdag 21 mei in geslaagd om de uitwedstrijd tegen Antilopen met 19-24 te winnen. Daarmee revancheert de ploeg van hoofdtrainers Patrick de Jong en Elmer Coevert zich niet alleen op de nederlaag van vorige week bij Wit Blauw uit Kampen maar ook voor de thuisnederlaag tegen Antilopen eerder dit veldseizoen. Omdat koploper DOS Westbroek enigszins verrassend onderuit ging tegen Dindoa blijft het gat met de nummer één vier punten. Uitgerekend DOS Westbroek komt zaterdag op bezoek in Amstelveen. (meer…)

 • 19-mei-2022

  We gaan met 150(!) KVA’ers op Pinksterkamp. Inschrijfmogelijkheid is gesloten

  Beste KVA’ers,

  De inschrijving voor het KVA Pinksterkamp is gesloten. Maar liefst 150 leden gaan in het Pinksterweekend van vrijdag 3 juni t/m maandag 6 juni mee naar Loon op Zand en dat is een record! Dit is tevens ook de maximale capaciteit van de kampeerboerderij en vol is in dit geval ook echt vol. 

  (meer…)

 • 15-mei-2022

  KVA verliest onder zomerse omstandigheden op bezoek bij Wit Blauw uit Kampen

  KVA is er op zaterdagmiddag 14 mei niet in geslaagd om de goede herstart van de veldcompetitie een vervolg te geven. Op bezoek bij Wit Blauw uit Kampen ging men met 15-12 onderuit. Voor KVA heeft de nederlaag geen grote gevolgen. De ploeg verzekerde zich in de vorige speelronde al van directe handhaving in de Overgangsklasse en ook de kans op een kampioenschap leek al buiten bereik. Overigens lijkt dat nu helemaal zeker omdat koploper DOS Westbroek wél won en het gat met nummer twee KVA nu zes punten bedraagt.

  (meer…)

 • 06-mei-2022

  Geef je nu op voor het KVA Prik(kie)toernooi op zaterdag 25 juni

  Net als vorig jaar sluiten we dit jaar het seizoen af met het KVA Prik(kie)toernooi. En ook net als vorig jaar is dit alleen voor KVA-leden, oud-leden, ouders, vrijwilligers en familieleden. En ook alle leden van Oranje Nassau zijn van harte uitgenodigd om mee te doen!  Op zaterdag 25 juni vindt zowel het KVA Priktoernooi (voor junioren en senioren) als het KVA Prikkietoernooi (voor alle jeugd) plaats.

  (meer…)

 • 24-apr-2022

  KVA wint thuis van Dindoa bij herstart van de veldcompetitie

  Exact één week na de laatste officiële zaalwedstrijd heeft KVA de eerste overwinning binnengesleept bij de herstart van de zaalcompetitie. In eigen huis versloeg het door Eelsing Expertises & Taxaties en Geveke Fysiotherapie & Podologie gesponsorde team Dindoa met 15-12. Dankzij deze overwinning blijft KVA op een tweede plaats staan in de Overgangsklasse en is men met nog vijf wedstrijden ook al officieel gehandhaafd. Nu volgen er twee vrije speelweekenden waarna op zaterdag 14 mei de selectie op bezoek gaat bij Wit Blauw uit Kampen.

  (meer…)

 • 17-apr-2022

  KVA wint ook thuis van Sporting Trigon en handhaaft zich in de Overgangsklasse

  Na een klinkende 30-17 thuisoverwinning op Sporting Trigon heeft KVA zich verzekerd van minimaal nog een zaalseizoen in de Overgangsklasse. Net als vorige week bleek KVA te sterk voor de ploeg uit Leiden, waardoor die ploeg volgend zaalseizoen in de Eerste Klasse zal uitkomen. Aanstaande zaterdag speelt KVA overigens alweer haar volgende competitiewedstrijd maar dan op het veld. Dan komt Dindoa uit Ermelo op bezoek in Amstelveen. De wedstrijd start om 15.30 uur en wordt voorafgegaan door een bomvol thuisprogramma.

  (meer…)

 • 14-apr-2022

  Kijk de Korfbal League finale live in de kantine van de Nieuwe Bankrashal aanstaande zaterdag (16.00 uur)

  Hoewel de meeste teams alweer volop buiten aan het trainen zijn, spelen er drie KVA-teams nog beslissingswedstrijden in de zaal. KVA A1 gaat zaterdagochtend om 10.30 uur op bezoek bij EKVA A1 in Almere en moet een achterstand van twee doelpunten goed zien te maken.

  (meer…)

 • 11-apr-2022

  Feest en karaoke na afloop van de wedstrijd KVA – Sporting Trigon in de kantine van de Nieuwe Bankras

  Naast de twee beslissingswedstrijden die aanstaande zaterdag worden gespeeld in de Nieuwe Bankrashal is er nog veel meer te doen voor jong en oud. Alle jeugd kan onbeperkt pannenkoeken komen eten (hier opgeven). Daarvoor kan er vanaf 16.00 in de kantine van de sporthal gekeken worden naar de finale van Korfbal League en na afloop is er een klein karaokefeestje om hopelijk twee keer handhaving en één kampioenschap (A1) goed te vieren. (meer…)

 • 11-apr-2022

  Pannenkoeken eten, schminken en spandoeken maken voor de wedstrijd van KVA 1 aanstaande zaterdag

  Beste jeugdleden en ouders van jeugdleden,

  Aanstaande zaterdagavond speelt KVA de tweede beslissingswedstrijd om lijfsbehoud in de Overgangsklasse. Het zou ontzettend leuk zijn als we het team met de hele club kunnen supporten en daarom nodigen we ook álle jeugdleden uit om te komen kijken. Hoewel de wedstrijd pas om 20.00 uur gespeeld wordt is daarvoor al genoeg te doen.

  (meer…)

 • 09-apr-2022

  KVA wint met 13-24 van Sporting Trigon en zet eerste stap richting lijfsbehoud

  KVA heeft zeer goede zaken gedaan in de eerste beslissingswedstrijd om handhaving in de Overgangsklasse. In de Vijf Meihal in Leiden werd het thuisspelende Sporting Trigon op een 13-24 nederlaag getrakteerd. Aankomende zaterdag wacht de return in Amstelveen en omdat er over twee wedstrijden gekeken wordt naar het totale doelsaldo mag gezegd worden dat KVA een goede uitgangspositie voor zichzelf gecreëerd heeft.

  (meer…)

 • 08-apr-2022

  KVA B1-speelster Tara Kaart geselecteerd voor RTC Noord West Onder 17

  Vandaag is bekend geworden dat KVA B1-speelster Tara Kaart is geselecteerd voor RTC Noord West Onder 17. Van harte gefeliciteerd Tara!

  (meer…)

 • 04-apr-2022

  Aangepast zaal trainingsschema KVA 1, 2, 3, 4 en A1 voor de komende twee weken

  Omdat KVA 1, 4 en A1 de komende twee weken nog strijden voor ofwel handhaving of promotie blijven zij in tegenstelling tot alle andere teams nog binnen trainen. Ook KVA 2 blijft tegelijk met KVA 1 trainen en KVA 3 krijgt nog twee keer de kans op op donderdagavond te trainen.

  (meer…)

 • 04-apr-2022

  Aanstaande zaterdag oefenwedstrijden (uit) voor bijna alle jeugdteams op het veld

  Helaas werkt het weer nog niet echt mee maar vanaf morgen (dinsdag 5 april) trainen bijna alle jeugdteams toch echt weer op het veld. Op zaterdag 9 april worden door heel veel jeugdteams ook alweer de eerste oefenwedstrijden gespeeld. In onderstaand schema zie je welk team waar speelt op welk tijdstip. Voor de duidelijkheid, alle teams spelen uit!

  (meer…)