Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Nieuws

 • 03-jan-2021

  Voorlopig buitentrainingen voor de jeugd van 5 t/m 15 januari

  Beste ouders/verzorgers en trainers van jeugdleden, 

  In overleg met bestuur en JTC hebben we besloten om vanaf januari 2021 buiten trainingen aan te bieden voor onze jeugd. Dit zal in ieder geval tot en met 15 januari zijn. 

  (meer…)

 • 03-jan-2021

  In Memoriam: Jos de Reuver

  Op zondag 27 december 2020 is ex-KVA lid Jos de Reuver op 51-jarige leeftijd overleden. Met vallen en opstaan heeft Jos tot op het laatst invulling kunnen geven aan zijn leven, ondanks grote gezondheidsproblemen aan lever en nieren.

  Jos begon met korfballen bij Samos in Utrecht waar hij ook opgroeide, en kwam tijdens zijn studententijd naar DEVD.

  Geen topper voor de selectie, maar wel een ‘gezelligheidsspeler’, en dat vertaalde zich onder andere in het gaan doen van vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld in de BHC en Bestuur, en ook als scheidsrechter.

  Ook na zijn verhuizing naar Alphen aan den Rijn bleef hij bij KVA actief, maar op een gegeven moment werd het fysiek te veel en nam hij helaas afscheid van de club.

  Nog niet eens zo heel lang geleden stond hij opeens weer voor onze neus op het veld tijdens een thuiswedstrijd van KVA 1, want zijn belangstelling voor onze club was nooit verdwenen.

  Eind oktober kregen we nog een gemengd bericht van hem, waarin hij eerst aangaf dat het heel slecht was gegaan, maar vervolgens dat hij zich weer een stuk beter voelde; het heeft kennelijk niet zo mogen zijn.

  Wij wensen familie en vrienden veel sterkte met dit grote verlies.

  KVA

 • 22-dec-2020

  Schrijf je in en doe mee aan de online Nieuwjaarsbingo op zaterdag 2 januari!

  Het nieuwe jaar komt er weer aan, wat normaal gesproken betekent dat de voorbereidingen voor de traditionele Nieuwjaarsbrunch in volle gang zijn. Helaas is ook dit niet mogelijk wegens de huidige coronamaatregelen. Het gebrek aan mogelijkheden voor fysieke evenementen opent echter wel deuren voor alternatieve activiteiten.

  (meer…)

 • 18-dec-2020

  KVA ontvangt vanuit het Meerlandenfonds een bedrag van 600 euro!

  Onze penningmeester Erwin Koning heeft uit handen van Amstelveens wethouder Rob Ellermeijer een cheque van 600,- euro ontvangen. Dit mooie bedrag is afkomstig uit het Meerlandenfonds. Een fonds dat jaarlijks 55.000 euro verdeeld over meer dan 200 verenigingen uit onze regio. 

  (meer…)

 • 15-dec-2020

  Corona update dinsdag 15 december: voorlopig geen trainingen meer

  Beste leden en ouders van onze jeugdleden,

  We zullen allemaal wel hebben meegekregen dat in ons land strengere maatregelen gaan gelden met ingang van dinsdag 15 december. Voor zover nu bekend is gaan deze maatregelen in ieder geval gelden tot en met 19 januari. Ook voor KVA heeft dit consequenties. Wij mogen per direct niet meer in de zaal trainen. Alle trainingsavonden of dagen in de zaal, voor zowel senioren als jeugd zijn hierbij afgelast.

  In de aankomende kerstperiode zal dus niet getraind worden. Wel zullen wij als bestuur de mogelijkheden bekijken om eventueel na de kerstperiode buiten het trainen weer op te pakken voor de jeugd. Om dit op te zetten, in overeenstemming met de nieuwe maatregelen, is afstemming met onder andere de gemeente en uiteraard ook JTC en trainers noodzakelijk. We willen dit zorgvuldig doen en de tijd tot de kerstvakantie is hier tekort voor.

  Hoe wij de trainingen na de kerstvakantie gaan oppakken, horen jullie zo snel mogelijk van ons.

  Wij wensen jullie allemaal een gezonde en warme kerst en een goede jaarwisseling toe in deze aparte tijd. Hopelijk kunnen wij snel met positiever nieuws bij jullie terug komen.

  Blijf gezond!

  Namens het bestuur,

  Jonathan van der Horst

 • 07-dec-2020

  KVA E4 is op zoek naar een vaste trainer voor op dinsdag- en vrijdagavond

  KVA groeit en met name bij de jongste jeugd zien we dit seizoen weer veel nieuwe aanmeldingen. Omdat er inmiddels al bijna 25 E-tjes lid zijn is er voor gekozen om dit zaalseizoen met KVA E4 te starten. Hoewel de start van de competitie nog op zich laat wachten traint dit team net als KVA E1, E2 en E3 wel al twee keer per week. Toch zouden we voor hen graag een vaste trainer voor de groep willen zetten.

  (meer…)

 • 02-dec-2020

  Yoni Bulterman ontvangt Zilveren Penning van de KMRD na redden leven

  Dinsdagmiddag 1 december heeft burgemeester Schuurmans van de Gemeente Haarlemmermeer de zilveren penning van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD) met het bijbehorende certificaat uitgereikt KVA 1 -speelster Yoni Bulterman. (meer…)

 • 01-dec-2020

  Wil Smit-Wiering 75 jaar lid van het KNKV

  Normaal gesproken worden op de Najaars Algemene Leden Vergadering de jubilarissen gehuldigd. Omdat de ledenvergadering dit jaar niet in het clubhuis kon plaatsvinden, maar digitaal georganiseerd werd, besloten wij als bestuur om de huldigingen naar de Voorjaars Algemene Ledenvergaderingen te verplaatsen. Echter is er door één lid een hele mooie mijlpaal behaald die wij niet voorbij willen laten gaan. Wil Smit-Wiering is maar liefst 75 jaar lid van het KNKV en in dit stukje neem ik jullie mee langs de geschiedenis van Wil en daarmee ook gelijk een stuk geschiedenis van KVA.

  (meer…)

 • 28-nov-2020

  Maandag 30 november online Algemene Ledenvergadering vanaf 20.30 uur

  Via dit bericht willen wij jullie allen van harte uitnodigen om op maandag 30 november om 20:30 uur deel te nemen aan de online Najaars Algemene Leden Vergadering (NALV). Omdat de huidige situatie met Corona het helaas niet toestaat om met grote groepen bij elkaar te komen en omdat ons clubhuis nog steeds gesloten moet blijven, hebben wij er opnieuw voor gekozen om de vergadering online plaats te laten vinden. In deze uitnodiging kunt u lezen hoe u kunt deelnemen aan de vergadering, wat wij graag zouden willen bespreken en de spelregels die wij tijdens de vergadering hanteren.

  We zullen de NALV via Microsoft Teams houden. Dit is een programma waarin wij leden kunnen uitnodigen om deel te nemen aan de vergadering. Microsoft Teams staat bekend als een veilige online omgeving om vergaderingen als deze te organiseren. Via het volgende filmpje op Youtube kun je een uitleg bekijken hoe je deel kunt nemen aan de online vergadering:

  Om deel te nemen aan de online vergadering kunnen jullie deze link gebruiken:

  Verder is een aantal afspraken nodig om een goede online vergadering te kunnen houden in Teams. Het is belangrijk dat iedereen zijn microfoon op “gedempt” heeft staan (tenzij deze persoon aan het spreken is), omdat er anders teveel ruis voor andere deelnemers is. Verder zullen we gebruik maken van de functie om de hand op te steken, als iemand een opmerking of een vraag heeft. Ook kan er via de chat gecommuniceerd worden met elkaar. Hoe dit werkt zullen we aan het begin van de NALV toelichten.

  Wat nodig is om te kunnen deelnemen is een laptop of computer met eventueel een camera en een goede internet/WiFi-verbinding. Het valt aan te raden om te werken met en headset of oordopjes, maar dat is niet per se nodig.

  Wij hopen jullie hiermee voldoende geinformeerd te hebben. Mochten er nog vragen zijn, dan kunnen deze gemaild worden naar het bestuur via bestuur-kva@live.nl 

  Wij hopen jullie allen te zien, online, op 30 november. 

  Namens het Bestuur, 
  Jorn Jeremiasse 

   

 • 15-nov-2020

  Borrel KVA de Corona crisis door! Bestel de Sinterklaas KVA-Jumbo borrelbox!

  Bestel jouw Sinterklaas KVA-Jumbo borrelbox zodat deze op pakjesavond 5 december bij jullie op tafel staat. Wees er snel bij want er zijn een beperkt aantal boxen beschikbaar en op = op!

  (meer…)

 • 15-nov-2020

  t/m 14 December 10% extra korting bij onze online Clubkledingwinkel

  Bizarre tijden zijn het op dit moment. Competities liggen helaas stil maar gelukkig kan er bij ons nog (beperkt) getraind worden. Zie hier de flyer t/m 14 December 10% extra korting (bovenop de korting die al gegeven wordt) op alles in de online Clubkledingwinkel van onze vereniging.

  (meer…)

 • 08-nov-2020

  Vergeet Sponsorkliks niet bij je online Sinterklaas- & Kerstinkopen!

  De komende weken staan de Sinterklaas- en Kerstinkopen weer voor de deur. Met de huidige corona maatregelen zullen velen van ons meer inkopen online gaan doen. Vergeet dit niet te doen via sponsorkliks waarmee jij KVA gratis sponsort!

  (meer…)

 • 08-nov-2020

  Steun KVA en koop voor 5 euro je eigen KVA mondkapje

  De maatregelen zijn weer aangescherpt en op steeds meer plekken is er een dringend advies om een mondkapje te dragen. Dit dringende advies geldt ook in vele zalen. Hoe fantastisch is het dan om een mondkapje te hebben die matcht bij je KVA pak. Voor maar €5,- kan jij ook flaneren met zo’n mooi mondkapje van KVA.

  (meer…)

 • 27-okt-2020

  In memoriam: Kora Granade

  Vorige week ontvingen we het droevige nieuws dat Kora Granade is overleden. Kora was voorheen vaak te vinden op het KVA- en DEVD-veld als zij haar dochters of kleinkinderen kwam aanmoedigen. Tevens was zij een trouw supporter van de selectie.

  Daarnaast was Kora een trouw vrijwilliger bij het jaarlijkse pinksterkamp, waar ze de keukenploeg versterkte en gezelligheid bracht in de keuken. Ook bij de kerstdiners van DEVD hielp Kora altijd een handje mee. Kora heeft zelf een tijdlang bij de recreanten van DEVD en KVA gespeeld en ook vaak het toernooi voor de recreanten georganiseerd.

  De familie heeft deze week afscheid genomen. We wensen alle nabestaanden veel sterkte de komende periode bij het verwerken van hun verlies.

  Bestuur KVA

 • 27-okt-2020

  Zaterdag 31 oktober Online Halloween Pubquiz voor E t/m C

  Helaas! Wedstrijden spelen zit er voorlopig even niet meer in en dus organiseert KVA a.s. zaterdag (31 oktober) een speciale Halloween Pubquiz. Niet in de kantine, maar online! Deze online quiz is speciaal bedoeld voor alle E-tjes, D-tjes en C-tjes. Ook F-jes kunnen meedoen onder begeleiding van een ouder.

  (meer…)

 • 26-okt-2020

  Vanaf dinsdag 3 november starten de trainingen in de zaal (trainingsschema)

  Vanaf dinsdag 3 november beginnen de trainingen in de zaal. Vanwege het coronavirus gaat dat niet zoals we gewend zijn. Voor onze jeugdteams zijn er voorlopig weinig beperkingen behalve dat er geen competitiewedstrijden gespeeld kunnen worden. Voor de senioren ligt dat helaas anders. Lees onderstaande regels goed door alvorens je gaat trainen. 

  (meer…)

 • 22-okt-2020

  Ledengroei bij KVA zet geweldig door, nieuw team (E4) in de zaal!

  Goed nieuws! KVA groeit, en dan met name bij de jongste jeugd. Dat gaat zelfs zo goed dat er in de zaal (als dat doorgaat) een extra E-team zal worden ingeschreven: KVA E4! Daarnaast is de kans groot dat er in de loop van dit seizoen ook een F3 team zal worden ingeschreven. En dat is nodig ook, want al die nieuwe leden bieden we graag een team aan om wedstrijden mee te kunnen spelen. 

  (meer…)

 • 14-okt-2020

  Nieuwe corona maatregelen bij KVA per 14 oktober 22.00 uur

  Vanaf woensdag 14 oktober om 22.00 uur gelden er nieuwe en aangescherpte corona maatregelen die de verspreiding van het coronavirus een halt moeten toeroepen. Helaas heeft dat ook voor KVA gevolgen.

  Naar aanleiding van de persconferentie dinsdagavond 13 oktober heeft het KNKV, in overleg met NOC/NSF, nieuwe richtlijnen voor jeugd en senioren medegedeeld. Onder dit bericht zijn deze richtlijnen te vinden.

  Het bestuur is in overleg met TC, JTC en leden hoe en wat we willen binnen deze richtlijnen. Voor de jeugd verandert er momenteel niets, behalve dat de competitiewedstrijden niet doorgaan. Deze week was het vakantie voor veel jeugdteams en volgende week gaan de  jeugdteams gewoon weer trainen tot en met 30 oktober op het veld. We zijn blij dat onze jeugd op deze wijze gewoon door kan en mag gaan!

  We hebben daarnaast de afgelopen dagen van een aantal leden de vraag ontvangen hoe wij hier als club instaan. Vanuit het bestuur zijn we allereerst blij dat de overheid het belang van sporten onderstreept en ons mogelijkheden biedt om eventueel door te trainen. Daarom zijn we als eerste stap gestart met een inventarisatie onder onze seniorenleden om te kijken wat deze willen. We vinden het belangrijk om op basis daarvan een beslissing met elkaar te maken.

  Dat betekent concreet voor nu dat de TC alle seniorenteams benaderd heeft voor een inventarisatie. Vervolgens zullen we met elkaar kijken wat mogelijk is binnen de kaders. We houden iedereen uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen. Vrijdagavond 16 oktober zal er door de senioren nog niet getraind worden.

  We hopen jullie hiermee voorlopig voldoende geïnformeerd te hebben. Vragen kunnen per mail gestuurd worden naar bestuur-kva@live.nl.

  (meer…)

 • 10-okt-2020

  KVA onder troosteloze omstandigheden niet opgewassen tegen GKV/Enomics

  KVA is in de zesde wedstrijd van dit seizoen hard onderuit gegaan tegen GKV/Enomics uit Gorinchem. Op eigen veld ging de door Eelsing Expertises & Taxaties en Geveke Fysiotherapie & Podologie gesponsorde formatie met 8-18 onderuit. Tot halverwege de eerste helft kon KVA nog aardig meekomen met de ploeg die in de zaal een klasse hoger speelt: 4-4. Voor rust liepen de bezoekers toch nog weg naar 4-8, waarna het in de tweede helft definitief afstand nam van KVA: 8-18.  (meer…)

 • 06-okt-2020

  En dagje livestreamen door de ogen van Kasper Koster

  Nieuwe maatregelen betekenen een nieuwe benadering en iets nieuws om over te schrijven. Door de huidige Corona-maatregelen mag er geen publiek meer bij sportwedstrijden aanwezig zijn, alleen maar de begeleiders bij een uitwedstrijd. Maar ik geloof niet dat dit ook voor de senioren geldt. Dus besluit ik mij de hele middag achter de computer te nestelen en zodoende de wedstrijden van KVA4, KVA2 en KVA1 gade te slaan om zo aan den lijve te ondervinden hoe dit nieuwe fenomeen mij bevalt.

  (meer…)