Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Nieuws

 • 12-mrt-2023

  KVA wint ruim maar neemt pas in het laatste kwart afstand van Victum

  In de een na laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen heeft KVA de punten thuis kunnen houden. In een vrij rustige Nieuwe Bankrashal lukte het tegenstander Victum het driekwart wedstrijd om KVA de vuur aan de schenen te leggen maar wist KVA in de slotfase definitief afstand te nemen van de tegenstander. Het werd uiteindelijk 25-14 en daarmee kan KVA de druk, met nog drie wedstrijden te gaan enigszins op koploper Sporting Delta blijven houden dat dit weekend eveneens afgetekend wist te winnen.

  (meer…)

 • 08-mrt-2023

  Eet je zaterdag mee? KVA ouders in actie voor slachtoffers aardbeving in Turkije en Syrië

  Aanstaande zaterdag (11 maart) speelt de selectie weer een thuiswedstrijd. KVA 1 komt om 18.15 uur in actie tegen Victum en strijdt ondanks de nederlaag van twee weken geleden tegen Sporting Delta nog altijd mee om de bovenste plaats. Kom dus vooral aanmoedigen. Om 16.45 uur komt KVA 2 in actie tegen GKV/Enomics 3 en ook zij strijden nog volop om het kampioenschap. 

  (meer…)

 • 08-mrt-2023

  Bouw- en aannemingsbedrijf De Heemraad BV nieuwe sponsor bij KVA

  Dankzij de inzet van onze sponsorcommissie kunnen wij opnieuw een nieuwe sponsor aankondigen: De Heemraad BV. We zijn hartstikke trots dat dit echte Amstelveense bedrijf voor de komende drie seizoenen sponsor is bij onze mooie vereniging. 

  (meer…)

 • 26-feb-2023

  KVA ontvangt ruim 4000 euro extra van de Vriendenloterij!

  Wat een mooie verrassing! Vandaag ontvingen we een extra bijdrage van 4190 euro van de VriendenLoterij. De bijdrage komt voort uit de extra schenking van 5,6 miljoen euro die is vrijgemaakt voor clubs en verenigingen die trainen en repeteren.

  (meer…)

 • 22-feb-2023

  Geen trainen in voorjaarsvakantie (28 februari t/m 3 maart)

  Op inhaalwedstrijden van KVA D2 (25 februari) en KVA C3 (4 maart) na hebben we even een korte korfbalpauze. De voorjaarsvakantie staat voor de deur en de competitie herstart voor de meeste teams pas weer op zaterdag 11 maart. Vanwege de voorjaarsvakantie zal er ook een week niet getraind worden.

  (meer…)

 • 22-feb-2023

  Aanstaande zaterdag (25 februari) clinic voor E, D, C en B-teams in Nieuwe Bankrashal

  Beste jeugdspelers, Zaterdag 25 februari zal er door een aantal selectiespelers van KVA een clinic worden gegeven voor de B, C, D en E teams in de Bankrashal.

  (meer…)

 • 20-feb-2023

  Sabrina Kooijman per volgend seizoen de nieuwe trainer/coach van KVA 2

  TC en bestuur zijn verheugd om te kunnen mededelen dat Sabrina Kooijman per volgend seizoen de nieuwe trainer/coach zal zijn van KVA 2. Daarmee wordt zij de opvolger van Roy Cramer die momenteel aan zijn tweede seizoen bezig is als eindverantwoordelijke bij het tweede team. In een eerder stadium was al bekend dat Roy aan het einde van het lopende seizoen zijn taken neer zou leggen. 

  Met de komst van Sabrina Kooijman denken we een geschikte opvolger gevonden te hebben en bovendien iemand die past bij de huidige selectie. Sabrina is momenteel nog trainer/coach bij De Vinken uit Vinkenveen en strijd daarin mee om het kampioenschap in de Tweede Klasse. Als speelster kwam zij onder meer uit voor SDO uit Kamerik waar ze geregeld actief was in de Overgangs- en Hoofdklasse.

  Sabrina Kooijman stelt zichzelf graag even voor:

  Korfbal is echt een passie van me eigenlijk alle sporten. Ben op mijn twaalfde begonnen bij de Vinken. Waar ik nu hoofdtrainer ben van het eerste. Rond mijn 24e wilde ik heel graag hogerop spelen en vooral hard trainen. Ben toen gaan korfballen bij SDO Kamerik. Ik heb daar tot mijn 37e in het eerste gekorfbald en echt genoten van het niveau en vooral ook heel veel geleerd. Ben daar echt gegroeid in mijn persoonlijke ontwikkeling en als korfballer. Dank aan alle coaches waar ik mee heb mogen werken.

  In die tussentijd bij SDO ben ik ook moeder geworden van een dochter ( 15 ) en een zoon (13 ). Mijn dochter korfbalt ook en mijn zoon zit op voetbal. Ik ben een creatief persoon en ben jaren actief geweest als Visual merchandiser. En nu ben ik een eigen praktijk begonnen als kindercoach en ben ik zwemdocent.

  Na mijn eigen korfbal carrière wilde ik eigenlijk niks doen. Niet gelukt. 4 jaar trainer/coach van ESDO geweest, mijn KT3 gehaald. Daarna naar de Vinken en nu bezig met de KT4. Trainen geven en coachen word ik heel blij van.

  Ik heb onwijs veel zin om bij KVA aan de slag te gaan. De Vinken is een super leuke club en de selectie is erg gedreven resultaten zijn ook goed maar ik neem deze stap voor mijn eigen ontwikkeling. Ik wil graag groeien en sterker worden als trainer/ coach ik hoop dus ook een hoop te leren bij KVA. KVA 2 lijkt me een hele leuke uitdaging super leuk jong team dat wil ontwikkelen en dat is iets wat ik graag doe. Niet alleen inhoudelijk maar ook spelers verder helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik ben enthousiast en gedreven en wil KVA helpen hun doelen te halen en mijn eigen ervaringen delen met de selectie.

  Sabrina Kooijman, nu nog trainer/coach bij De Vinken

  TC en Bestuur KVA

 • 19-feb-2023

  KVA toont veerkracht maar gaat in absolute thriller tegen Sporting Delta alsnog ten onder

  Wanneer je twee keer in één seizoen net tekort komt tegen een club dan moet je misschien wel je meerdere erkennen. In een bomvolle sporthal van Sporting Delta ging KVA op zaterdagavond 18 februari met 21-20 ten onder tegen de thuisploeg. Omdat er eerder dit seizoen ook al met één doelpunt werd verloren van de club uit Dordrecht is de achterstand met nog vier wedstrijden te gaan opgelopen tot twee punten én een slechter onderling resultaat. KVA doet voorlopig dus even een stapje terug en Sporting Delta kan het kampioenschap in de Overgangsklasse C al bijna ruiken.

  (meer…)

 • 16-feb-2023

  Alle informatie over de supportersbus naar Sporting Delta aanstaande zaterdag

  Aanstaande zaterdag (18 februari) speelt KVA de belangrijke uitwedstijd tegen Sporting Delta. Naast dat er veel mensen met eigen vervoer richting Dordrecht rijden gaat er ook een supportersbus. 

  (meer…)

 • 16-feb-2023

  Café De Manen is de komende drie seizoenen de nieuwe hoofdsponspor van KVA

  Café De Manen is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdsponsor van KVA! Dat nieuws mogen we vanaf vandaag met jullie delen en is mede tot stand gekomen dankzij de inzet van de sponsorcommissie. Café De Manen volgt hiermee Geveke Podologie en Eelsing Eelsing & Taxaties op als hoofdsponsor. Wij zijn hen zeer erkentelijk voor de steun in de afgelopen seizoenen.

  (meer…)

 • 13-feb-2023

  KVA verkozen als ‘Sportvereniging van het jaar’ op Amstelveen Sportgala

  Het is ons gelukt! KVA is afgelopen vrijdag (10 februari) verkozen tot ‘Sportvereniging van het jaar’! Dat gebeurde tijdens het jaarlijkse Amstelveen Sportgala dat ditmaal georganiseerd werd in de gloednieuwe aula van het Hermann Wesselink College. Naast deze eretitel won KVA de wisselbeker én een geldbedrag ter waarde van 2500 euro.

  (meer…)

 • 12-feb-2023

  KVA heeft het heel erg lastig tegen BEP maar wint wel

  Net als de wedstrijden tegen ZKV zijn óók de wedstrijden tegen BEP er eentje die vrijwel ieder seizoen gespeeld wordt. Twee clubs die elkaar door en door kennen en al jarenlang ongeveer op hetzelfde niveau spelen. Dit seizoen is het KVA dat bovenin meedraait en BEP dat onderin vecht tegen degradatie. En hoewel de ruststand van 13-6 anders doet vermoeden werd het nog razend spannend in de Nieuwe Bankrashal. Uiteindelijk was het KVA dat toch de wedstrijd kon beslissen en verdiend met 23-20 won.

  (meer…)

 • 06-feb-2023

  Pokertoernooi & Spelletjesavond na KVA – BEP aanstaande zaterdag

  Aanstaande zaterdag organiseren we een Pokertoernooi & Spelletjesavond na KVA – BEP in de kantine van de Nieuwe Bankrashal. Blijf na afloop dus lekker hangen en poker of speel mee. 

  (meer…)

 • 05-feb-2023

  KVA wint voor de derde keer dit seizoen van ROHDA: 16-25

  Op zaterdag 4 februari toog de KVA selectie af voor een confrontatie met ROHDA in de Nieuwe Ookmeerhal in Amsterdam West. Nadat KVA 2 eerder op de dag had gewonnen van koploper OVVO 3 was het klokslag zes uur de beurt aan het vlaggenschip om af te rekenen met ROHDA. En zo geschiedde. Voor de derde keer dit seizoen (1x op het veld en 1x eerder dit zaalseizoen) werd er gewonnen van de ploeg in het geel en zwart. Na een 7-11 ruststand werd er uiteindelijk met maar liefst 16-25 gewonnen van de Amsterdammers.

  (meer…)

 • 05-feb-2023

  Valentijnsdisco & activiteit voor alle jeugdteams op vrijdag17 februari bij KVA

  Het is bijna Valentijnsdag en dat gaan we bij KVA niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan. Geef je op vóór 10 februari door een mailtje te sturen naar: jac@kvakorfbal.nl. (meer…)

 • 03-feb-2023

  Alle antwoorden op de vragen van de KVA Pubquiz 2023

  Afgelopen zaterdag (28 januari) vond de KVA Pubquiz plaats in de KVA kantine. De antwoorden op de fotoronde hebben we op de avond zelf al prijsgegeven maar bij deze ook nog alle andere antwoorden van de pubquiz.

  (meer…)

 • 31-jan-2023

  KVA genomineerd als ‘Sportvereniging van het jaar 2022’

  Deze week bereikte ons het mooie nieuws van AmstelveenSport dat KVA is genomineerd voor ‘Sportvereniging van het jaar 2022’! 14 verenigingen hadden een presentatie ingestuurd, waaruit 3 nominaties zijn gekomen. De inzending van KVA viel op door de mooie presentatie en de maatschappelijke rol en toegankelijkheid van onze vereniging wat de club een echte ontmoetingsplek maakt.

  (meer…)

 • 29-jan-2023

  Team ‘De 5 biggetjes’ wint de KVA Pubquiz 2023

  Bijna 100 deelnemers verdeeld over 21 teams deden zaterdagavond 28 januari mee aan de KVA Pubquiz 2023. Na 7 rondes met ieder 10 vragen bleek uiteindelijk team ‘De 5 biggetjes’ de beste van allemaal te zijn. Zij gingen er vandoor met de hoofdprijs van Van Driel Automotives. 

  (meer…)

 • 29-jan-2023

  KVA is KOAG in eigen huis de baas en wint overtuigend met 24-12

  KVA heeft de eerste reeks wedstrijden dit zaalseizoen met een goed gevoel afgesloten. In een lekker volle Nieuwe Bankras won het tea van trainer/coach Elmer Coevert overtuigend van KOAG uit Krimpen aan den IJssel. Het werd maar liefst 24-12 en daarmee blijft KVA op de tweede plaats staan in de Overgangsklasse C. Aankomende zaterdag beginnen de returnwedstrijden alweer met om te beginnen een uitwedstrijd tegen ROHDA om 18.00 uur.

  (meer…)

 • 22-jan-2023

  KVA verliest in slotseconden op bezoek bij Achilles in Den Haag

  KVA is er op zaterdag 21 januari niet in geslaagd om de uitstekende wedstrijd een week eerder tegen ZKV een goed vervolg te geven. Op bezoek bij Achilles in Den Haag had KVA in tegenstelling tot 7 dagen daarvoor veel moeite om de korf te vinden. Daardoor leek de wedstrijd in Sportcampus Zuiderpark in een 17-17 gelijkspel te eindigen. Een dubieuze strafworp enkele seconden voor tijd gaf de thuisploeg echter de mogelijkheid om de wedstrijd alsnog te winnen en deze werd dan ook benut: 18-17 eindstand.

  (meer…)