Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Nieuws

 • 13-aug-2019

  KVA is vanaf dit seizoen (gedeeltelijk) rookvrij!

  Steeds meer sportclubs in Nederland worden rookvrij en ook bij KVA staan wij hier volledig achter. Komend seizoen zetten we de club de eerste stap naar een rookvrije vereniging. Dit zal inhouden dat er op het terras en rondom de velden niet meer gerookt mag worden.

  (meer…)

 • 13-aug-2019

  Oefenwedstrijden jeugdteams op zaterdag 31 augustus

  Op zaterdag 31 augustus zijn er voor de jeugd een aantal oefenwedstrijden gepland. We gaan er van uit dat iedereen aanwezig is bij de oefenwedstrijd van zijn/haar eigen team. Als je niet aanwezig kunt zijn, graag z.s.m. bij het wedstrijdsecretariaat (kvajeugdwedsec@gmail.com) afmelden zodat er eventueel aanvulling gezocht kan worden.

  (meer…)

 • 11-aug-2019

  Kom je op zaterdag 17 augustus helpen klussen in het clubhuis?

  As zaterdag 17 augustus vanaf 10 uur, willen wij vanuit de sponsorcommissie aan de slag gaan met de suggesties vanuit de club van 50 die gerealiseerd gaan worden.

  (meer…)

 • 14-jul-2019

  Poule indelingen veldseizoen 2019/2020 zijn bekend

  Het KNKV heeft vandaag de poule indelingen bekend gemaakt voor het aankomende veldseizoen. KVA 1 speelt na het op een haartje missen van het kampioenschap opnieuw in de Overgangsklasse. KVA 2 mag het na de degradatie uit de Reserve Overgangsklasse op een niveautje lager laten zien.

  (meer…)

 • 08-jul-2019

  Jan Kea en Bob van Iersel winnen het 37e Eetcafé De Vijfer Priktoernooi

  KVA’ers Jan Kea en Bob van Iersel hebben op zaterdag 6 juli de 37e editie van het Eetcafé De Vijfer Priktoernooi op hun naam geschreven. In een zinderende finale waren zij met 20-19 te sterk voor drievoudig winnaars Coen de Jong en Niek de Jong van AW.DTV. (meer…)

 • 01-jul-2019

  Alle informatie over het Eetcafé De Vijfer Priktoernooi 2019 op zaterdag 6 juli

  Aanstaande zaterdag (6 juli) organiseert KVA alweer voor de 37e keer het Eetcafé De Vijfer Priktoernooi. Zoals gebruikelijk worden alle koppels vanaf 10.30 uur verwacht. Meldt je vervolgens aan bij de wedstrijdleiding voor het wedstrijdprogramma zodat we om 11.00 uur kunnen beginnen.

  (meer…)

 • 20-jun-2019

  Beter laat dan nooit. Alle foto’s van het KVA Pinksterkamp staan online!

  Het is inmiddels alweer bijna twee weken geleden dat we ongeveer 130 leden op Pinksterkamp waren in Loon op Zand. En hoewel fotograaf Dennis Niezen de foto’s echt wel op tijd had doorgestuurd waren we bij de websitecommissie niet zo snel. Maar beter laat dan nooit toch? (meer…)

 • 20-jun-2019

  In één klap vier(!) nieuwe bestuursleden voor KVA

  Tijdens de Voorjaars Algemene Ledenvergadering van woensdag 19 juni stelden maar liefst vier KVA-leden zich kandidaat als nieuw bestuurslid. Uiteraard stemden allen aanwezigen voor en dus heeft KVA officieel per vandaag weer een volledig bestuur.

  (meer…)

 • 16-jun-2019

  KVA wint van VEO en eindigt keurig op tweede plaats in Overgangsklasse

  Hoogstaand was het niet, maar verdiend was het des te meer. KVA won op de laatste speeldag van het seizoen 2018/2019 met 20-19 van VEO en eindigt hiermee op de tweede plaats in de Overgangsklasse. Eén puntje minder dan kampioen De Meervogels (gefeliciteerd!) dat net als KVA ook wist te winnen op de laatste speeldag. Tegenstander VEO is door deze uitslag veroordeeld tot een beslissingswedstrijd om handhaving.

  (meer…)

 • 12-jun-2019

  Doe je mee aan de KVA Bootcamp sessies op zaterdag 22 juni en 29 juni?

  Vorig seizoen is er gestart met een aantal bootcamp sessies in de zomerperiode georganiseerd door de VU. Met ruim 30 deelnemers elke week bleek dit zo’n succes dat we dit dit jaar opnieuw gaan organiseren. Op beide zaterdagen gaan we van 10.00 uur t/m 11.00 uur helemaal los o.l.v. een ervaren instructeur. 

  (meer…)

 • 03-jun-2019

  Het KVA Priktoernooi heet de komende 3 jaar het ‘Eetcafé De Vijfer Priktoernooi’

  De sponsorcommisie en Priktoernooicommissie kunnen vol trots melden dat er een nieuwe hoofdsponsor is gevonden voor het Priktoernooi. Waar vorig jaar Hamersma Tuinen nog zijn naam verbond aan ons slottoernooi is dat de komende drie jaar Eetcafé De Vijfer.

  (meer…)

 • 02-jun-2019

  KVA heeft het lastig op bezoek bij Die Haghe maar wint verdiend!

  Speelronde 13 bracht onze hoofdmacht op een zonnig en warm veld in Den Haag. Nummer laatst Die Haghe was de tegenstander, en om de kleine kans op een kampioenschap levend te houden moest er gewonnen worden. Gemakkelijk ging het niet afgelopen weekend, maar verdiend gewonnen werd er wel.  Na een 7-10 voorsprong bij rust werd er uiteindelijk met 15-19 gewonnen.

  (meer…)

 • 02-jun-2019

  KVA E2 en KVA D2 zijn afgelopen weekend kampioen geworden!

  Afgelopen zaterdag konden zowel KVA D2 als KVA E2 kampioen worden. Daarvoor waren wel twee overwinningen nodig. En op een heerlijk zonnig veld lukte het beide teams gelukkig ook om deze overwinning uit het vuur te slepen! 

  (meer…)

 • 31-mei-2019

  KVA D2 en KVA E2 kunnen dit weekend al kampioen worden

  Op de allereerste dag van juni kunnen KVA D2 en KVA E2 kampioen worden. In de voorjaarscompetitie worden er zes wedstrijden gespeeld en beide teams hebben al vier wedstrijden gewonnen. Door morgen opnieuw te winnen kunnen onze jongste talenten dus kampioen worden!

  KVA D2 bijt morgenochtend het spits af. Om 9.30 uur spelen zij tegen de enig overgebleven concurrent: Rohda D1. Een paar weken terug werd daar uit in Amsterdam Nieuw West al met 2-7 van gewonnen dus dat moet goed komen.

  KVA E2 speelt direct daarna om 11.00 uur haar kampioenswedstrijd. tegenstander is die andere club uit Amstelveen: Oranje Nassau E2. Een onvervalste derby dus in Amstelveen Zuid morgen. Eind april won KVA E2 met 6-17 in Amstelveen Noord dus ook hier barsten onze talenten van het vertrouwen!

  Familie, vrienden en andere KVA’ers moedig onze ploegen morgen luidkeels aan en schreeuw ze naar het kampioenschap!

 • 26-mei-2019

  KVA laat kans op kampioenschap mogelijk liggen op bezoek bij Futura

  Dankzij een 18-18 gelijkspel op bezoek bij ‘angstgegner’ Futura in Den Haag heeft KVA twee speelronden voor het einde de koppositie moeten afstaan. Concurrenten Pernix en BEP verloren weliswaar, maar laatstgenoemde deed dat tegen De Meervogels dat nu nét één puntje meer heeft dan KVA. Met de wedstrijden De Meervogels – Futura en Pernix – De Meervogels nog in het vooruitzicht is er nog van alles mogelijk voor KVA. Echter alleen als het zelf de aankomende twee wedstrijden weet te winnen.

  (meer…)

 • 26-mei-2019

  KVA A1 wint met 7-15 van SDO/Blijwerkt A1 en is kampioen in de Eerste Klasse

  Dankzij een 7-15 overwinning op nummer laatst SDO/Blijwerkt A1 in Kamerik is KVA A1 kampioen! Met nog twee wedstrijden te gaan is de ploeg niet meer in te halen door de concurrentie. Na een schitterend zaalseizoen (handhaving in de Overgangsklasse is dus ook het veldseizoen meer dan geslaagd verlopen.

  (meer…)

 • 22-mei-2019

  Wij zijn op zoek naar nieuwe jeugdtrainers voor volgend seizoen

  Voor komend seizoen is de JTC op zoek naar jeugdtrainers/coaches. Via deze weg dan ook een oproep aan alle korfballers, oud-korfballers, ouders en iedereen die vindt dat je iets zou kunnen betekenen voor een jeugdteam! Heb je minimaal één van de volgende kwaliteiten, dan zijn wij op zoek naar jou!

  (meer…)

 • 18-mei-2019

  KVA heeft het één helft moeilijk maar wint daarna eenvoudig van Velocitas

  Op een zonnig en ietwat rustige zaterdagmiddag aan de Startbaan heeft KVA een goede stap gezet richting een eventueel kampioenschap. Het achttal van hoofdtrainer Michael Hendriks had het weliswaar meer dan een helft lastig met laagvlieger Velocitas, maar denderde in de tweede helft vervolgens wel over de gasten heen. Na een ruststand van 11-10 werd er uiteindelijk met 27-17 gewonnen van de ploeg uit Leiderdorp.  (meer…)

 • 15-mei-2019

  Al 79 aanmeldingen voor Pinksterkamp. Tot 24 mei kans om in te schrijven!

  Over 3,5 week is het alweer zo ver, want dan is het Pinksteren en gaan we naar Loon op Zand naar Land van Kleef voor het Pinksterkamp 2019. Maar voordat we kunnen gaan, is het belangrijk dat we weten wie er mee gaan? We hebben op dit moment 79 betaalde personen (46 kinderen en 33 volwassenen) die mee gaan, maar iedereen die hieronder vermeld staat met een * moet wel nog een inschrijfformulier invullen! Graag dit z.s.m. doen.

  (meer…)

 • 13-mei-2019

  KVA verliest op bezoek bij De Meervogels maar blijft wel gedeeld koploper

  KVA kon afgelopen weekend een reuzenstap zetten naar een eventueel kampioenschap maar ging jammerlijk onderuit tegen concurrent De Meervogels. Op een groot veld in Zoetermeer ging de door Geveke Podologie en Eelsing Expertises & Taxaties gesponsorde formatie met 15-12 onderuit. Een ietwat geflatteerde uitslag maar gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd misschien wel terecht. 

  (meer…)