Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Nieuws

 • 19-mei-2020

  Geef je op voor de Startbaan Sportstages van 6 t/m 10 juli

  Over 7 weken begint de grote vakantie weer, waarbij uw kind 6 tot 8 weken vakantie heeft. Leuk voor de kinderen. Soms lastig voor ouders om de opvang rond te krijgen. De Startbaan Sportstages bieden uitkomst! 

  (meer…)

 • 18-mei-2020

  Vacatures: KVA is voor volgend seizoen op zoek naar nieuwe jeugdtrainers!

  Voor komend seizoen is de JTC op zoek naar jeugdtrainers/coaches. Via deze weg dan ook een oproep aan alle korfballers, oud-korfballers, ouders en iedereen die vindt dat je iets zou kunnen betekenen voor een jeugdteam!

  (meer…)

 • 12-mei-2020

  Start senioren trainingen vanaf donderdag 14 en vrijdag 15 mei

  Beste KVA’er,

  Onze jeugd is al een tijdje aan het trainen en vanaf deze week mogen ook leden van 19 jaar en ouder beginnen met trainen. Daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee! De selectie start op donderdag 14 mei en 3 t/m 7 vrijdag 15 mei.

  (meer…)

 • 11-mei-2020

  Super deals bij onze sponsoren Loogman en Multvios

  Nog op zoek naar een leuk uitje met je kinderen in deze tijd. Ga een keertje extra naar de wasstraat! Wij hebben nog een aantal Loogman wasbonnen te koop.
  (meer…)

 • 07-mei-2020

  Poule indelingen KVA 1, 2, 3, 4 voor zaalcompetitie 2020/2021 bekend

  Het KNKV heeft de poule indelingen voor alle wedstrijdsport teams van KVA bekend gemaakt. Vooralsnog zijn dat er vier. Dankzij de promotie terug naar de Overgangsklasse komt KVA volgend jaar een behoorlijk aantal bekende ploegen tegen. De poule indelingen van alle overige teams volgt pas op een later moment.

  (meer…)

 • 01-mei-2020

  Vanaf vandaag (1 mei) mogen kinderen t/m 18 jaar weer trainen bij KVA!

  Beste jeugdleden en ouders,

  Zoals jullie gehoord hebben mogen kinderen t/m 18 jaar vanaf 29 april weer gezamenlijk buiten sporten, als vereniging zijn wij daar enorm blij mee!

  Vanaf vandaag (vrijdag 1 mei) gaat er weer getraind worden (Kangoeroes/Pukkies 2 mei).

  Wij willen jullie vragen om bijgevoegd protocol goed te lezen en op te volgen. Hierdoor maken we het met z’n allen mogelijk om ons aan de richtlijnen van de overheid, gemeente Amstelveen, NOC-NSF en KNKV te houden, maar ook om weer gezamenlijk te mogen sporten.
  Bij de eerste training willen wij de trainers en teams (A, B, C) vragen om gezamenlijk te overleggen hoe iedereen de ‘1,5 meter training’ voor zich ziet en hoe jullie het gezamenlijk aanpakken (begrijpt iedereen de regels?).

  Trainingsschema

  In de mail die aan alle ouders/verzorgers is verstuurd staat het voorlopige trainingsschema. Ook in het bijgevoegde protocol is deze te vinden.

  Mocht je er tegenop zien om weer te komen trainen (om wat voor reden dan ook), dan willen wij jou vragen om een mail te sturen aan de JTC. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

  Om te zorgen dat alles goed volgens protocol verloopt zullen er namens de club toezichthouders aanwezig zijn die zullen helpen bij het naleven van de juiste regels.

  Wij vragen ieders eigen verantwoordelijkheid voor het naleven van de regels. Houdt er ten alle tijde rekening mee dat de handhavers van de gemeente langs kunnen komen om te handhaven (Voor 13 t/m 17-jarigen is de boete € 95,- en optie tot HALT, voor 18 jaar en ouder is het € 390,-).

  Heb je vragen, opmerkingen of suggesties, stuur dan vooral een mail aan de JTC. Ons mailadres is jtc@kvakorfbal.nl. Na de start zullen we gezamenlijk evalueren hoe alles verloopt en wellicht enkele aanpassingen doen.

  Laten we er met z’n allen de komende periode leuke trainingen van maken!
  Tot vrijdag!

  Groet,

  JTC
  Ivy, Kiki, Marjolein, Richard en Wendy

 • 30-apr-2020

  KVA is op zoek naar nieuwe spelers voor selectie 2020/2021

  KVA is op zoek naar spelers die de selectie vanaf volgend seizoen kunnen versterken. Na het kampioenschap in de zaal en handhaving op het veld speelt het eerste team van KVA tweemaal in de Overgangsklasse. Het tweede team speelt in beide competities in de Reserve Eerste Klasse en wil graag omhoog. Mede dankzij het stoppen van een aantal ‘oudere’ spelers zijn we op zoek naar talentvolle/ambitieuze spelers die zichzelf op Overgangsklasse niveau willen laten zien.

  (meer…)

 • 27-apr-2020

  Oproep: Steun onze sponsoren in deze moeilijke tijd

  In deze bizarre tijd waarin veel ondernemers hun omzet (deels) hebben zien weg vallen door de maatregelen tegen corona, hebben ook de sponsoren die KVA een warm hart toedragen onze steun hard nodig! Mocht je binnenkort iets nodig hebben, wat willen aanschaffen of er weer op uit kunnen, denk dan vooral aan onze sponsoren!

  (meer…)

 • 27-apr-2020

  Uit de krant: Amstelveense korfballers KVA tot kampioen verklaard

  Amstelveen – In deze vreemde tijd, waarin alles stil lijkt te staan, moeten ook opeens knopen worden doorgehakt. Dit geldt voor het zakenleven, privé-leven, maar ook bijvoorbeeld in de sportwereld, zo ook in de korfbalwereld.

  (meer…)

 • 22-apr-2020

  Bestuursupdate woensdag 22 april wat betreft het coronavirus

  Dinsdagavond 21 april werd in een persconferentie aangekondigd dat trainen voor kinderen tot 12 jaar weer volledig toegestaan wordt. Voor kinderen tot 18 jaar geldt dit ook, maar dan met de 1.5 meter restrictie. Wij zijn blij dat we weer kunnen gaan kijken wat dit kan betekenen voor onze jeugd!

  (meer…)

 • 21-apr-2020

  Suggesties voor besteding Club van 50 bijdrage gevraagd

  Beste vriend van KVA,

  Allereerst willen wij je bedanken dat je lid bent van de Club van 50. Wij kunnen jullie vertellen dat we op dit moment 56 vrienden van KVA hebben en daar zijn wij best trots op. Op dit moment hebben we € 2.850 te besteden.

  (meer…)

 • 19-apr-2020

  Geef je op voor de Startbaan Sportstages van 6 t/m 10 juli

  Over enkele maanden begint de grote vakantie weer, waarbij uw kind 6 tot 8 weken vakantie heeft. Leuk voor de kinderen. Soms lastig voor ouders om de opvang rond te krijgen. De Startbaan Sportstages bieden uitkomst! Voor nu gaat de organisatie er vanuit dat dit door kan gaan.

  (meer…)

 • 15-apr-2020

  ‘Uitleenactie’ van korfbalpalen meer dan geslaagd

  Nu we dankzij alle corona perikelen voorlopig even niet kunnen korfballen is het toch lekker om te kunnen blijven bewegen. KVA-leden konden aangeven of zij een korfbalpaal met korf wilden lenen van KVA om mee naar huis te kunnen nemen. En die actie leverde veel belangstelling op. 

  (meer…)

 • 11-apr-2020

  Zaterdag 18 april om 16.00 uur KVA Online Pubquiz voor alle jeugdleden

  Na de succesvolle eerste KVA Online Pubquiz komt er nu ook een variant voor al onze jeugdleden! Want nu we niet meer mogen trainen en wedstrijden spelen is het natuurlijk wel leuk om dingen samen te blijven doen! De JAC organiseert deze Online Pubquiz (er wordt in deze pub alleen fris geschonken) op zaterdag 18 april vanaf 16.00 uur. 

  (meer…)

 • 10-apr-2020

  KVA 4 promoveert in de zaal naar de Reserve Tweede Klasse

  Afgelopen dinsdag bereikte ons het goede nieuws dat KVA 1 in de zaal promoveert naar de Overgangsklasse. Dit komt omdat het KNKV heeft besloten alle huidige standen in de zaal te laten gelden als eindstanden. Goed nieuws voor KVA 1 dus maar o.a. minder goed nieuws voor bijvoorbeeld KVA 3 en KVA 4.

  (meer…)

 • 08-apr-2020

  Patrick de Jong vanaf volgend seizoen nieuwe hoofdtrainer KVA

  De Technische Commissie en het bestuur van KVA zijn verheugd te kunnen mededelen dat Patrick de Jong vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van KVA zal worden. Patrick de Jong was dit seizoen trainer/coach van KVA 2 en volgt hiermee Michael Hendriks op als eindverantwoordelijke voor de selectie. Als club zijn we hier ontzettend blij mee en het maakt ons trots dat een oud selectielid nu hoofdtrainer wordt.

  (meer…)

 • 07-apr-2020

  KNKV bepaalt: Huidige stand is eindstand en dus is KVA kampioen!

  Het was er even op wachten, maar op dinsdagmiddag 7 april bereikte ons eindelijk het mooie nieuws. Het KNKV heeft besloten dat de huidige standen in de zaalcompetitie als eindstanden zullen gelden. Dit houdt in dat KVA promoveert! Hoe dit er volgend zaalseizoen exact uit gaat zien is nog niet bekend maar dat het goed nieuws is staat vast. De veldcompetitie zal als niet gespeeld worden beschouwd en dat houdt in dat in ieder geval ook volgend veldseizoen Overgangsklasse gespeeld wordt.

  (meer…)

 • 02-apr-2020

  Leen een paal + korf van KVA en train thuis lekker verder!

  Beste KVA-ers,

  In ieder geval tot eind april kunnen we niet bij KVA trainen. En de kans is groot dat het ook daarna nog niet direct weer mogelijk is. Daarom willen wij onze leden die zelf niet de beschikking hebben over een korfbalpaal in de gelegenheid stellen om een korfbalpaal te lenen van KVA. Dan kun je toch blijven trainen!

  (meer…)

 • 29-mrt-2020

  KVA Online Pubquiz met 78 deelnemers gelijk een groot succes

  Dankzij Katja de Beurs en Jorrit de Haas én natuurlijk de deelname van 78 KVA-ers vanuit huis is de eerste KVA Online Pubquiz een groot succes geworden. Via een livestream op laptop, iPad of TV kwamen 48 vragen voorbij en de antwoorden konden vervolgens via mobiel ingevoerd worden.

  (meer…)

 • 26-mrt-2020

  Een kleine ode aan de trainer van KVA 2: Patrick de Jong

  Geschreven door Kasper Koster

  Ik ben mij bewust dat het moeilijk is om over bepaalde mensen te schrijven, omdat er altijd meer mensen overblijven, waar je niet over schrijft. Daarnaast schrijf ik regelmatig over mensen, als ze hun functie hebben neergelegd of zijn gestopt met korfballen. Maar je weet nooit hoe zaken lopen. Zo had ik in mijn laatste schrijven iedereen aangeraden om te komen kijken naar de comeback van Jelly, Petra en Sophie. Op dat moment viel niet te verwachten hoe de situatie rond het coronavirus zich zou ontwikkelen. Maar regelmatig komen mensen ook terug op hun besluit, wat het moeilijk maakt te kunnen vaststellen, wanneer een stukje moet verschijnen.

  (meer…)