Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Nieuws

 • 20-apr-2019

  KVA hervat veldcompetitie met een overwinning op titelconcurrent Pernix

  Onder zomerse omstandigheden heeft KVA de veldcompetitie in de Overgangsklasse hervat met een thuisoverwinning op Pernix: 18-14. In een ietwat rommelig duel (daarover later meer) was KVA deze middag duidelijk de betere ploeg. Verdedigend zat het redelijk goed in elkaar en de ruimte die Pernix gaf werd goed benut door de aanvallers van KVA. Bij rust stond de door Geveke Podologie en Eelsing Experties & Taxaties gesponsorde formatie met twee doelpunten verschil voor. Na rust werd de marge vergroot naar zes verschil en ondanks een korte comeback van de Leidse ploeg werd de wedstrijd uiteindelijk rustig uitgespeeld.

  (meer…)

 • 17-apr-2019

  Poule indelingen zaalseizoen 2019/2010 bekend voor KVA 1, 2, 3 en 4

  Het KNKV heeft vandaag voor KVA 1, 2, 3 en 4 de poule indelingen voor het zaalseizoen 2019/2010 al bekend gemaakt. De poule indelingen voor de overige seniorenteams en alle jeugdteams volgt later. Na de degradatie van twee weken geleden uit de Overgangsklasse speelt KVA volgend seizoen in de Eerste Klasse. KVA 1 en KVA 2 zijn gekoppeld aan dezelfde verengingen.

  (meer…)

 • 15-apr-2019

  Het scheidsrechtersschema voor de tweede helft van de veldcompetitie

  We zijn als vereniging hartstikke goed bezig als het gaat om wedstrijden fluiten voor een ander. Met de tweede helft van de velcompetitie in aantocht moeten er door elk team nog maar een paar wedstrijden gefloten worden. Kijk goed in onderstaand schema wanneer jouw team aan de beurt is. Regel onderling wie wanneer fluit!

  (meer…)

 • 15-apr-2019

  Paasbrunch & Bingo voor alle KVA jeugd op maandag 22 april

  Voor de jeugd van KVA (Kangoeroes t/m A) organiseert de Jeugd Activiteiten Commissie ook dit jaar in het clubhuis weer een gezellige Paasbrunch met aansluitend een Bingo. Iedereen is van harte uitgenodigd op maandag 22 april van 10.30 uur tot 12.30 uur in de kantine.

  (meer…)

 • 07-apr-2019

  KVA verliest beslissingswedstrijd en degradeert naar de Eerste Klasse

  KVA komt volgend seizoen voor het eerst sinds het seizoen 2011-2012 weer uit in de Eerste Klasse. In de beslissingswedstrijd tegen De Hoeve om lijfsbehoud in de Overgangsklasse ging men afgelopen zaterdag met 18-20 onderuit. Een typerende wedstrijd voor dit seizoen waarin slecht gestart werd, vervolgens een goede comeback volgde, maar de overwinning alsnog uit handen glipte. Uiteraard feliciteert KVA De Hoeve met het lijfsbehoud in de Overgangsklasse en probeert het zelf deze klap te verwerken alvorens men over twee weken alweer aan het veldseizoen start.

  (meer…)

 • 01-apr-2019

  KVA Priktoernooi dit jaar op zaterdag 6 juli. Inschrijving geopend

  Op zaterdag 6 juli 2019 organiseert KVA het KVA Priktoernooi. Helaas wat later in het jaar omdat het seizoen ook langer doorloopt. Desondanks verwachten we toch weer 120 koppels om er gezamenlijk een mooie afsluiting van het seizoen van te maken!

  (meer…)

 • 31-mrt-2019

  KVA wint van NOVA en dwingt beslissingswedstrijd af om lijfsbehoud

  Goed was het niet altijd, spannend was het vooral in de beginfase maar het belangrijkste was de overwinning en die kwam er! Dankzij de 19-25 winst op NOVA verzekerde KVA zich gisteren van een beslissingswedstrijd om lijfsbehoud in de Overgangsklasse. Deze wordt a.s. zaterdag om 18.30 uur gespeeld tegen De Hoeve in de sporthal van DOS’46 in het Drentse Nijeveen. De winnaar van deze wedstrijd speelt ook volgend seizoen in de Overgangsklasse, de verliezende partij degradeert naar de Eerste Klasse. 

  (meer…)

 • 31-mrt-2019

  KVA D1 is kampioen na gewonnen kraker tegen concurrent SDO D1!

  KVA D1 wist wat het te doen stond afgelopen zaterdag. Bij een gelijkspel of een overwinning was de ploeg kampioen. Bij een nederlaag zou juist concurrent SDO/Blijwerkt D1 kampioen zijn geworden. Het werd uiteindelijk een verdiende 4-2 overwinning voor de toppers van KVA D1 en daarmee kroonden zij zich tot de terechte kampioen!

  (meer…)

 • 27-mrt-2019

  Trainingsschema voor de tweede helft van het veldseizoen is bekend

  Vrijdag 29 maart is de laatste zaaltraining. Alleen de selectie traint nog een weekje langer binnen. Alle jeugdteams starten vrijdag 5 april weer met de veldtrainingen (dinsdag 2 april is er GEEN training). Een aantal jeugdteams heeft 6 april een oefenwedstrijd, deze worden in het 2-wekelijkse mail met het programma geplaatst. Op zaterdag 20 april begint de competitie weer. (Het competitieschema volgt later nog).

  (meer…)

 • 24-mrt-2019

  KVA gaat op typerende wijze onderuit in laatste thuiswedstrijd

  De laatste thuiswedstrijd dit zaalseizoen voor onze hoofdmacht verliep eigenlijk zoals vele anderen dit zaalseizoen. De door Geveke Podologie en Eelsing Expertises & Taxaties gesponsorde formatie ging met 23-26 onderuit tegen middenmoter SKF. Opnieuw knokte de ploeg zich knap terug van een vroeg opgelopen achterstand en wist het in de tweede helft op voorsprong te komen. Maar andermaal ging het ook deze keer weer in de slotfase mis. KVA kwam niet meer gemakkelijk tot scoren en met name de SKF-heren bleven de korf gemakkelijk vinden. KVA speelt volgende week de allesbeslissende uitwedstrijd tegen NOVA uit Bilthoven. Inzet: de zevende plaats en dus recht op een beslissingswedstrijd om handhaving in de Overgangsklasse. (meer…)

 • 24-mrt-2019

  Kim Lanzing verovert plekje in RTC Noord West onder 19!

  Kim Lanzing (KVA A1) heeft een plekje weten te veroveren in RTC Noord West onder 19! Dit houdt in dat Kim tot de beste 8 dames van haar leeftijdscategorie wordt gerekend in onze regio. Gefeliciteerd Kim! Het RTC (Regionale Training Centrum) geeft talenten de kans om extra te trainen op hoog niveau.

  Daarnaast is Dagmar den Hartog (KVA A2) net niet geselecteerd voor Noord West onder 17, maar staat zij wel eerste op de reservelijst! Toch een soort van gefeliciteerd Dagmar!

 • 24-mrt-2019

  KVA 3 kroont zich tot ongeslagen kampioen en promoveert naar Reserve Tweede Klasse

  Dankzij een 28-20 overwinning heeft KVA 3 afgelopen weekend het kampioenschap in de Reserve Derde Klasse op overtuigende wijze binnengesleept. De ploeg won dit zaalseizoen al haar dertien wedstrijden maar werd op de huid gezeten door concurrent Rapid 3. Doordat KVA 3 eerder dit seizoen al van de ploeg uit Haarlem won en deze ploeg ook nog eens onderuit ging tegen ZKC’31 4 kon het kampioenschap een wedstrijd voor het einde worden gevierd.

  (meer…)

 • 21-mrt-2019

  Jessy Koersvelt (KVA C1) wint Amsterdamse schotcompetitie bij Blauw Wit!

  Vorige week werd de zogeheten Amsterdamse schotcompetitie georganiseerd bij Blauw Wit. Hoewel KVA uit Amstelveen afkomstig is mochten we toch uit elke leeftijdscategorie bij de jeugd een afgevaardigde sturen. Namens KVA waren Solara (F), Melissa (E), Abe (D), Jessy (C) en Michael (B) aanwezig om hun talenten te showen.

  (meer…)

 • 18-mrt-2019

  Record opbrengst Jantje Beton voor KVA!

  Afgelopen week is al het gecollecteerde geld gestort. Hierbij is een bedrag van om en nabij de €2700 opgehaald. Hiervan is de helft voor mooie projecten georganiseerd door Jantje Beton en de andere helft €1350 is voor KVA. Dit is een hele mooie opbrengst. Wij vanuit de sponsorcommissie willen iedereen die meegelopen heeft enorm bedanken en laten we dit mooie bedrag volgend jaar proberen te evenaren of verbeteren! (meer…)

 • 18-mrt-2019

  KVA verliest van De Meeuwen en richt zich nu op plek 7

  Dankzij een 25-22 nederlaag op bezoek bij De Meeuwen is voor KVA de zevende plaats het hoogst haalbare in deze zaalcompetitie. Deze zevende plaats zou aan het eind van het seizoen recht geven op een beslissingswedstrijd om lijfsbehoud in de Overgangsklasse. Echter staat KVA maar één punt voor op nummer acht NOVA. Laat het nou ook nog zo zijn dat KVA op de laatste speeldag op bezoek mag bij deze ploeg. Daarvoor staat nog de thuiswedstrijd tegen SKF op het programma. Bij een overwinning aanstaande zaterdag zou plek zeven al veiliggesteld kunnen worden.

  (meer…)

 • 14-mrt-2019

  KVA heeft trainersstaf voor volgend seizoen zo goed als rond

  Onlangs werd al bekend dat hoofdtrainer Michael Hendriks ook volgend seizoen langs de lijn staat bij KVA. Omdat huidig KVA 2-trainers Siemko Sok en André de Boer te kennen gaven volgend seizoen niet door te gaan is de TC op zoek gegaan naar nieuwe trainers. (meer…)

 • 13-mrt-2019

  KVA-ers schieten zich in de finale van de Amsterdamse Schotcompetitie

  Binnen KVA hebben de jeugdteams van de F t/m de B een interne schotcompetitie gehouden. Dit was de officiële voorronde voor het door het Stichting Amsterdams Jeugdkorfbal georganiseerde schotcompetitie. De winnaars strijden, per leeftijdscategorie, om de titel ‘beste schutter van Amsterdam 2018-2019’.

  (meer…)

 • 10-mrt-2019

  KVA kan goed meekomen maar verliest terecht van koploper HKC

  In de hevige strijd tegen degradatie uit de Overgangsklasse heeft KVA afgelopen zaterdag niet voor een stunt weten te zorgen. Op bezoek bij koploper HKC in Hardinxveld ging de door Geveke Podologie en Eelsing Expertises & Taxaties gesponsorde ploeg na een 16-15 ruststand met 27-23 onderuit. Omdat nummer laatst NOVA ook verloor blijft KVA op de zevende plaats staan en heeft het nog drie wedstrijden om maximaal zes punten te behalen. Te beginnen aanstaande zaterdag op bezoek bij nummer twee De Meeuwen.

  (meer…)

 • 03-mrt-2019

  KVA lijkt rechtstreekse handhaving te kunnen vergeten na nieuwe nederlaag

  In een gezellig drukke Nieuwe Bankrashal is KVA er afgelopen speelronde niet in geslaagd om te winnen. Het belangrijke thuisduel tegen DOS Kampen ging met 23-25 verloren zo hiermee lijkt de kans op rechtstreekse handhaving in de Overgangsklasse definitief voorbij. KVA staat met nog vier speelrondes te gaan op een zevende plaats in de poule met een achterstand van vijf punten en een slechter onderling resultaat op DOS Kampen. De komende weken zal de ploeg alles op alles moeten zetten om minimaal plaats zeven veilig te stellen.

  (meer…)

 • 26-feb-2019

  Scheidsrechterscommissie is op zoek naar versterking vanaf volgend seizoen

  Wij zijn Fabian , Laura, Richard, Roelof en Chanda en zorgen voor alle scheidsrechterszaken van KVA. Voor volgend seizoen zijn we opzoek naar één of twee nieuwe leden die de commissie komen versterken. We vergaderen ongeveer één keer per maand voor 1 uur en daarnaast is iedereen, afhankelijk van zijn of haar takenpakket, gemiddeld nog 30 minuten per week bezig.

  (meer…)