Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Nieuws

 • 29-feb-2024

  Help Broodje Aap aan nieuwe cocktailglazen en spaar mee bij de Jumbo!

  Wie spaart er mee voor cocktailglazen voor KVA? Deze kunnen we goed gebruiken voor de inmiddels welbekende cocktail bij het kerstdiner!

  (meer…)

 • 29-feb-2024

  Geef je op voor het ‘Amsterdams’ Beachkorfbal Mixtoernooi op zaterdag 23 maart in Aalsmeer

  Beachkorfbal is een zomerse variant van korfbal gespeeld op een, je raad het al: strand. Op een veld zo groot als waarop ook beachvolleybal wordt gespeeld, spelen twee teams tegen elkaar. Ieder team bestaat uit twee heren, en twee dames (exclusief wissels). Het veld van beachkorfbal is kleiner dan een ‘normaal veld’. Daarom spelen we in één vak. Het is een soort van monokorfbal dus. Je doet het op je blote voeten, het rennen is wat zwaarder en er gelden soms wat andere regels, maar eigenlijk is het gewoon monokorfbal op zand.

  (meer…)

 • 11-feb-2024

  Uitgespeeld KVA verliest op bezoek bij in degradatienood verkerend KVZ’23

  KVA heeft zichzelf geen goede dienst bewezen door met maar liefst 33-25 te verliezen op bezoek bij nummer laatst KVZ’23. In misschien wel één van de meest iconische sporthallen van Nederland was de thuisploeg eens stuk scherper en won het verdiend van KVA. KVA blijft na deze nederlaag overigens op de tweede plaats op de ranglijst staan en weet dat Die Haghe inmiddels kampioen is geworden. KVZ’23 maakt dankzij deze twee broodnodige punten de degradatiestrijd in de poule weer spannend. De Zaandammers (5 punten) strijden samen met ROHDA (5 punten) en Pernix (6 punten) om de zesde plaats op de ranglijst. De nummers 7 en 8 degraderen aan het einde van dit seizoen immers naar de Eerste Klasse.

  (meer…)

 • 11-feb-2024

  Vacature: Trainer/coach KVA 2 vanaf het seizoen 2024/2025

  Korfbalvereniging Amstelveen (KVA) is op zoek naar een trainer/coach voor KVA 2 per seizoen 2024/2025. KVA 2 kwam afgelopen veldseizoen uit in de Reserve Ereklasse en is in haar eerste seizoen in de Reserve Overgangsklasse in de zaal al zeker van handhaving. (meer…)

 • 09-feb-2024

  KVA en Elmer Coevert verlengen samenwerking, Sabrina Kooijman gaat op zoek naar nieuwe uitdaging

  KVA en hoofdtrainer Elmer Coevert gaan ook in het seizoen 2024/2025 met elkaar door! Dat nieuws werd afgelopen donderdag al medegedeeld aan de spelersgroep en binnen het bestuur en TC zijn we uiteraard zeer content met deze contractverlenging. Daarentegen zullen de wegen van Sabrina Kooijman en KVA na dit seizoen wél scheiden. De huidig KVA 2-trainer heeft de uitgesproken ambitie om een eerste team te willen trainen.

  (meer…)

 • 04-feb-2024

  KVA verliest in eigen huis van aanstaand kampioen Die Haghe

  Voor het tweede zaalseizoen op rij lijkt KVA net tekort te komen op promotie naar de Hoofdklasse af te dwingen. Was het vorig jaar nog Sporting Delta dat boven KVA eindigde in de Overgangsklasse daar is het dit jaar het talentvolle Die Haghe dat kampioen zal gaan worden. Zoveel lijkt immers wel zeker nadat de Hagenezen dit weekend met 18-22 te sterk bleken voor KVA. Omdat Achilles verloor van Excelsior blijft KVA voorlopig op een tweede plaats staan met 6 punten achterstand op koploper Die Haghe. Zij kunnen aankomend weekend in eigen hal kampioen worden door te winnen van Pernix, ongeacht het resultaat van KVA op bezoek bij KVZ’23.

  (meer…)

 • 31-jan-2024

  Oproep: Kom zaterdag naar de Nieuwe Bankras en steun KVA in de topper tegen Die Haghe

  Na de overwinning van afgelopen weekend op ROHDA wacht aanstaande zaterdag (3 februari) alweer de volgende thuiswedstrijd voor ons vlaggenschip. Dan komt koploper Die Haghe op bezoek in Amstelveen en wij zouden hen graag nog eventjes van het kampioenschap af willen houden. Sterker nog. Door zelf te winnen van Die Haghe zou KVA de race om het kampioenschap in de Overgangsklasse toch weer een beetje spannend kunnen maken.

  (meer…)

 • 28-jan-2024

  Meer dan 65 mensen hebben erwtensoep besteld, morgen van 18.00 uur tot 20.00 uur af te halen

  SNERT wat een weer! Tijd voor een bakkie erwtensoep. Woensdag 7 februari van 18.00 uur tot 20.00 uur af te halen bij de KVA kantine. Handig voor de drukke dagen en handige porties om in te vriezen. (meer…)

 • 28-jan-2024

  KVA revancheert zich voor eerdere uitnederlaag en wint thuis van ROHDA

  Waar er begin dit zaalseizoen nog jammerlijk werd verloren op bezoek bij ROHDA werd er nu wél gewonnen. In een volle Nieuwe Bankrashal was het door Café De Manen gesponsorde team met 22-19 te sterk voor de Amsterdammers. Ook KVA 2 behaalde een overwinning op ROHDA 2. Waar het in de uitwedstrijd juist vrij gemakkelijk ging was het nu kantje boord. In de slotfase kon de overwinning gelukkig alsnog worden veilig gesteld: 20-19.

  (meer…)

 • 26-jan-2024

  In memoriam: Bep Biesterveld – Vierbergen

  Op dinsdag 23 januari hebben wij het verdrietige nieuws te horen gekregen dat Bep Biesterveld is overleden. Bep was de moeder van Joke Degenaars en de schoonmoeder van Frank Degenaars. Tevens was zij de oma van de korfballende kleinkinderen Steffanie Degenaars en Danielle Degenaars. Bep runde vroeger de kantine van DEVD samen met o.a. Gé de Haas en later Jo Brinkhuis. Tot op het laatst was Bep bovendien nog lid van de Club van 50 binnen KVA. (meer…)

 • 24-jan-2024

  Elmer Coevert genomineerd als Trainer van het Jaar op Amstelveens Sportgala

  Met groot genoegen dragen wij Elmer Coevert voor als kandidaat voor de Trainer van het Jaar op het aankomende sportgala in Amstelveen. Als bezielende kracht achter de selectie én het eerste seniorenteam van KVA heeft Elmer overtuigend aangetoond een zeer toegewijde en deskundige trainer te zijn.

  (meer…)

 • 24-jan-2024

  Oproep: Support de KVA-selectie aanstaande zaterdag in de thuiswedstrijden tegen ROHDA

  Aanstaande zaterdag (27 januari) speelt de KVA-selectie voor het eerst in 2024 weer eens thuis. Afgelopen weekend behaalde beide teams een overwinning op bezoek bij Excelsior in Delft en aankomend weekend wil men graag weer voor een ‘vier punten weekend’ zorgen. En daar hebben we jullie steun voor nodig!

  (meer…)

 • 23-jan-2024

  In Memoriam: Evert de Haas

  Vandaag hebben wij het verdrietige nieuws ontvangen dat Evert de Haas op zondag 21 januari is overleden. Evert was de vader van korfballende zoons Johan, Ron en Jan en korfballende kleinzoons Jorrit en Niels. Samen met zijn vrouw Gé stond hij o.a. jarenlang in de kantine van DEVD, was hij onderdeel van de jeugdcommissie, zat hij samen met zijn vrouw in de organisatie van het Pinksterkamp en maakte hij samen met Eef Jansen het KVA krantje. 

  (meer…)

 • 21-jan-2024

  KVA selectie behaalt maximale score in Delft

  Zowel KVA 1 als KVA 2 hebben de uitwedstrijd tegen Excelsior in Delft met succes doorstaan. In twee doelpuntrijke wedstrijden bleek KVA nét even iets schotvaardiger dan de thuisploeg en daarmee kon voor de tweede keer dit zaalseizoen een ‘vier punten weekend’ gevierd worden. KVA 2 doet hiermee goede zaken in de strijd om lijfsbehoud in de Reserve Overgangsklasse terwijl KVA 1 de druk enigszins houdt op koploper Die Haghe en al bijna niet meer naar onderen hoeft te kijken.

  (meer…)

 • 14-jan-2024

  KVA steviger op tweede plaats na winst in tumultueuze wedstrijd op bezoek bij Achilles

  Dankzij een 14-24 overwinning in de eerste wedstrijd na de korte ‘winterstop’ op bezoek bij Achilles heeft KVA de tweede plaats in de Overgangsklasse steviger in handen gekregen. In Sportcampus Zuiderpark waar eerder dit seizoen nog werd verloren van koploper Die Haghe was KVA ditmaal duidelijk veel doeltreffender dan de Haagse tegenstander. Bovendien lukte het KVA om het hoofd koel te houden, terwijl de thuisploeg maar drie gele kaarten getoond zag worden. 

  (meer…)

 • 05-jan-2024

  KVA ziet het ledenaantal stijgen naar 326 op peildatum 31 december 2023

  Elke drie maanden publiceert het KNKV de ledenaantallen van alle korfbalverenigingen in Nederland. Bij KVA houden we dat nu al een tijdje lekker in de gaten en als de groei erin zit is dat vaak extra leuk.  (meer…)

 • 01-jan-2024

  Geef je op voor de Pubquiz tijdens de Nieuwjaarsborrel op vrijdagavond 12 januari

  Het KVA Bestuur wil vrijdag 12 januari 2024 om 20.00 uur graag met alle KVA’ers proosten op het nieuwe jaar in de kantine van KVA. Aansluitend zal KVA 4 deze avond een pubquiz organiseren. Opgeven voor deze pubquiz doe je via de link hieronder. Teams mogen uit minimaal 3 en maximaal 5 personen bestaan.

  (meer…)

 • 31-dec-2023

  Het jaar 2023 samengevat in 10 foto’s

  Het einde van 2023 is nu toch echt in zicht en daarom sluiten wij dit jaar af met 10 foto’s die dit jaar veel geliked zijn op Instagram. We gaan de foto’s op chronologische wijze af maar beginnen met het hoogtepunt van dit jaar: (meer…)

 • 30-dec-2023

  Eindejaarsoverzicht deel 4: Hoe doen oud KVA’ers het momenteel bij hun club?

  Van 27 december t/m 30 december blikken we op deze website terug op de afgelopen zaalperiode. De meeste teams hebben intussen 6 van de in totaal 14 wedstrijden gespeeld en dus zijn we bijna op de helft van deze zaalcompetitie. In deel 4 kijken we naar de prestaties van oud KVA’ers die momenteel actief zijn bij een andere club. Daarbij zijn we ongetwijfeld nog personen vergeten maar vergeef het ons!

  (meer…)

 • 29-dec-2023

  Eindejaarsoverzicht deel 3: Hoe staan de clubs uit de regio ervoor halverwege de zaalcompetitie?

  Van 27 december t/m 30 december blikken we op deze website terug op de afgelopen zaalperiode. De meeste teams hebben intussen 6 van de in totaal 14 wedstrijden gespeeld en dus zijn we bijna op de helft van deze zaalcompetitie. In deel 3 kijken we hoe clubs uit onze omgeving hebben gepresteerd tot nu toe dit zaalseizoen.

  (meer…)