Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Nieuws

 • 11-apr-2021

  Suggesties voor besteding Club van 50 bijdrage gevraagd

  Beste vriend van KVA,

  Allereerst willen wij je bedanken dat je lid bent van de Club van 50. Wij kunnen jullie vertellen dat we op dit moment 56 vrienden van KVA hebben en daar zijn we heel trots op. Weet je nog andere mensen die vriend van KVA willen worden, laat het ons weten!

  Voor dit seizoen hebben we €2.850 te besteden en zoals je weet hebben we het bedrag van €2.800 van vorig seizoen ook nog staan. Dit betekent concreet dat we dit jaar een bedrag van €5.650 te besteden hebben. Maar we gaan het alleen uitgeven aan goede ideeën! Zoals afgesproken kunnen jullie als vriend van KVA mee beslissen met wat we elk jaar met het geld gaan doen.

  Wij willen jullie vragen om concrete suggesties naar ons op te sturen, zodat wij deze suggesties kunnen verzamelen en bespreken tijdens de volgende sponsorcommissie vergadering. Dit kan per e-mail naar: kvasponsoring@gmail.com. Wij willen dan met een concreet voorstel komen op de VALV die ergens gehouden zal gaan worden in mei/juni. Wij kunnen meerdere suggesties honoreren en net zoals vorig jaren zullen wij voor de VALV nog keuzes voorleggen aan jullie. Wij zullen jullie hiervan tijdig op de hoogte stellen.

  Wel willen wij jullie vragen om suggesties in te leveren die gemakkelijk realiseerbaar zijn of anders met een heldere suggestie hoe een en ander gerealiseerd kan worden. Wij zien jullie suggesties graag tegemoet. De deadline hiervoor stellen wij op 30 april 2021, zodat wij voldoende tijd hebben om de verschillende suggesties door te nemen.

  Met vriendelijk groet,

  De sponsor- en actiecommissie
  Joelle, Monique, Nahida, Samina, Wendy en Willem

 • 06-apr-2021

  De mens achter KVA deel 5: Kiki Niezen

  Geschreven door Kasper Koster:

  Het lastige van het schrijven over vrijwilligers is dat ik maar van een klein deel weet, wat ze achter de schermen of soms ervoor nu eigenlijk doen. Van sommigen wist ik dat omdat ik ze persoonlijk kende of dat ik er mee te maken kreeg. Dit was bv het geval bij ‘Broodje Aap’, want waar eten is ben ik ook te vinden. Bij andere vrijwilligers word ik daar soms op gewezen of ik krijg na verloop van tijd alsnog mee ze te maken. Dit seizoen is dat het geval bij Kiki. Kiki is namens de JTC de coördinator van de B-aspiranten en krijgt dus dit seizoen met mij te maken.

  (meer…)

 • 31-mrt-2021

  Avondklok tot 22.00 uur, kleine aanpassingen in het trainingsschema t/m ten minste 20 april

  Onlangs is de avondklok andermaal verlengd en wel t/m ten minste dinsdag 20 april. De tijd waarop men binnen moet zijn is echter ook verschoven. I.p.v. om 21.00 uur is dat vanaf woensdag 31 maart verlaat tot 22.00 uur. Dat houdt in dat we enkele wijzigingen hebben kunnen aanbrengen in het trainingsschema dat nu t/m ten minste dinsdag 20 april geldig is. 

  (meer…)

 • 22-mrt-2021

  KNKV komt met routekaart voor mogelijke hervatting veldcompetitie

  Bron: KNKV De afgelopen maanden hebben vooral in het teken gestaan van beperkingen in datgene wat vooral niet mag in deze coronaperiode. Momenteel bevinden we ons op een kantelpunt waarbij de rijksoverheid het veilig vindt om steeds meer ruimte te geven. Daarbij is het KNKV blij te horen dat de waarde van (team)sporten erkend wordt. Nu met ingang van 16 maart er ook voor de leden van 27 jaar en ouder steeds meer mogelijk is, deelt het KNKV een vooruitzicht met de verenigingen door middel van een routekaart. (meer…)

 • 03-mrt-2021

  Steun Jantje Beton én KVA en doneer via de digitale collectebus!

  Al jarenlang gaan vrijwel alle teams van KVA medio maart de Amstelveense wijken en straten in om te collecteren voor Jantje Beton. Ondanks het coronavirus staat ook dat dit jaar weer op de planning en wel in de week van 8 t/m 13 maart. Maar nieuw dit jaar is ook de mogelijkheid om digitaal je donatie te doen. Zie het als een online collectebus. 

  (meer…)

 • 14-feb-2021

  Martin wint van Bas in Zaans onderonsje in de Korfbal League

  Helaas kunnen wij bij KVA nog altijd geen competitie spelen en is bijvoorbeeld het zaalseizoen al definitief afgelast. Hoe anders is dat in de Korfbal League. Op het hoogste korfbal niveau van Nederland is de competitie (coronaproof, zonder toeschouwers en met wekelijkse testen) een paar weken geleden wél weer van start gegaan. 

  (meer…)

 • 11-feb-2021

  In Memoriam: Fred Schekermans

  Afgelopen week ontvingen wij het bericht dat Lid van Verdienste Fred Schekermans op 69 jarige leeftijd na een lang ziekbed toch nog plotseling is overleden.

  Fred heeft in het verleden bij Amstel laten zien dat hij een bezige bij is. Naast het spelen in het eerste team van Amstel heeft hij ook vele jarenlang het wedstrijdsecretariaat van de senioren gedaan. Dat was toen nog een taak waarvoor je ook in het bestuur zat. Daarnaast hield Fred erg van organiseren en heeft hij met verschillende jubilea feesten bij Amstel in de organisatie gezeten.

  Een bootreisje op de vecht of een heus visrestaurant in een grote tent op ons terrein, zijn de mooie herinneringen. Ook het regiotoernooi voor junioren kwam onder andere van zijn hand. Alle junioren uit de regio die zich opgaven werden gemixt en dan werd er een toernooi gespeeld met een broodmaaltijd als afsluiting. Er zijn daarnaast nog zoveel dingen die deze duizendpoot voor de club deed, we vergeten er vast een paar.

  We wensen zijn familie veel sterkte toe met het gemis.

  KVA

 • 08-feb-2021

  Jeugd- en seniorentrainingen in ieder geval t/m zaterdag 13 februari afgelast

  JTC en TC hebben besloten dat alle jeugd- en seniorentrainingen t/m zaterdag 13 februari zijn afgelast. Dat houdt dus in dat alle jeugdteams in ieder geval de aankomende drie trainingen (dinsdag, vrijdag en zaterdag) missen en dat de senioren aanstaande zaterdag ook niet trainen. De Kangoeroe Klup gaat mogelijk wel door (wellicht in een andere vorm) maar daarover krijgen de desbetreffende ouders vrijdag meer over te horen.

  (meer…)

 • 27-jan-2021

  Hoe gaat het met oud KVA´ers Sophie, Frank, Martin en Bas in de Korfbal League?

  Helaas ligt voor KVA de competitie al enkele maanden stil en is zelfs de zaalcompetitie al definitief geschrapt. Clubs uit de Korfbal League mogen wél spelen en deze competitie is inmiddels al twee speelrondes onderweg. Vanwege alle coronaperikelen kon er pas halverwege januari gestart worden met de competitie en met twaalf clubs die deelnemen is er gekozen om in twee poules van zes te spelen. Dit zorgt voor minder wedstrijden en dat komt goed uit aangezien de competitie later is gestart dan normaal.

  (meer…)

 • 25-jan-2021

  Nieuwe trainingstijden jeugd i.v.m. avondklok én info over trainen op zaterdag

  Wat een kanjers hebben wij toch op de club. Ondanks de lage temperaturen zien wij veel blije kinderen op de training. Het blijkt namelijk dat de kou ons niet tegen houdt. We denken ook dat we dit seizoen niet meer in de zaal terecht kunnen, dus laten we dit met z’n allen lekker volhouden.

  (meer…)

 • 13-jan-2021

  KNKV: ‘Definitief een streep door de zaalcompetitie seizoen 2020/2021’

  Helaas! Het KNKV heeft op dinsdagavond 12 januari bekend gemaakt dat er definitief een streep gaat door de zaalcompetitie 2020/2021. Uiteraard was dat ook wel de verwachting, maar volgens de eigen opgestelde routekaart had het KNKV er nog voor kunnen kiezen om een verkorte competitie te spelen. Uiteraard alleen als het betreft de corona cijfers de goede kant op ging en dat is nog niet het geval. Voorlopig (t/m in ieder geval 5 februari) blijven de jeugdteams dus buiten trainen en hopen we tot die tijd op betere tijden.

  (meer…)

 • 03-jan-2021

  Voorlopig buitentrainingen voor de jeugd van 5 t/m 15 januari

  Beste ouders/verzorgers en trainers van jeugdleden, 

  In overleg met bestuur en JTC hebben we besloten om vanaf januari 2021 buiten trainingen aan te bieden voor onze jeugd. Dit zal in ieder geval tot en met 15 januari zijn. 

  (meer…)

 • 03-jan-2021

  In Memoriam: Jos de Reuver

  Op zondag 27 december 2020 is ex-KVA lid Jos de Reuver op 51-jarige leeftijd overleden. Met vallen en opstaan heeft Jos tot op het laatst invulling kunnen geven aan zijn leven, ondanks grote gezondheidsproblemen aan lever en nieren.

  Jos begon met korfballen bij Samos in Utrecht waar hij ook opgroeide, en kwam tijdens zijn studententijd naar DEVD.

  Geen topper voor de selectie, maar wel een ‘gezelligheidsspeler’, en dat vertaalde zich onder andere in het gaan doen van vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld in de BHC en Bestuur, en ook als scheidsrechter.

  Ook na zijn verhuizing naar Alphen aan den Rijn bleef hij bij KVA actief, maar op een gegeven moment werd het fysiek te veel en nam hij helaas afscheid van de club.

  Nog niet eens zo heel lang geleden stond hij opeens weer voor onze neus op het veld tijdens een thuiswedstrijd van KVA 1, want zijn belangstelling voor onze club was nooit verdwenen.

  Eind oktober kregen we nog een gemengd bericht van hem, waarin hij eerst aangaf dat het heel slecht was gegaan, maar vervolgens dat hij zich weer een stuk beter voelde; het heeft kennelijk niet zo mogen zijn.

  Wij wensen familie en vrienden veel sterkte met dit grote verlies.

  KVA

 • 22-dec-2020

  Schrijf je in en doe mee aan de online Nieuwjaarsbingo op zaterdag 2 januari!

  Het nieuwe jaar komt er weer aan, wat normaal gesproken betekent dat de voorbereidingen voor de traditionele Nieuwjaarsbrunch in volle gang zijn. Helaas is ook dit niet mogelijk wegens de huidige coronamaatregelen. Het gebrek aan mogelijkheden voor fysieke evenementen opent echter wel deuren voor alternatieve activiteiten.

  (meer…)

 • 18-dec-2020

  KVA ontvangt vanuit het Meerlandenfonds een bedrag van 600 euro!

  Onze penningmeester Erwin Koning heeft uit handen van Amstelveens wethouder Rob Ellermeijer een cheque van 600,- euro ontvangen. Dit mooie bedrag is afkomstig uit het Meerlandenfonds. Een fonds dat jaarlijks 55.000 euro verdeeld over meer dan 200 verenigingen uit onze regio. 

  (meer…)

 • 15-dec-2020

  Corona update dinsdag 15 december: voorlopig geen trainingen meer

  Beste leden en ouders van onze jeugdleden,

  We zullen allemaal wel hebben meegekregen dat in ons land strengere maatregelen gaan gelden met ingang van dinsdag 15 december. Voor zover nu bekend is gaan deze maatregelen in ieder geval gelden tot en met 19 januari. Ook voor KVA heeft dit consequenties. Wij mogen per direct niet meer in de zaal trainen. Alle trainingsavonden of dagen in de zaal, voor zowel senioren als jeugd zijn hierbij afgelast.

  In de aankomende kerstperiode zal dus niet getraind worden. Wel zullen wij als bestuur de mogelijkheden bekijken om eventueel na de kerstperiode buiten het trainen weer op te pakken voor de jeugd. Om dit op te zetten, in overeenstemming met de nieuwe maatregelen, is afstemming met onder andere de gemeente en uiteraard ook JTC en trainers noodzakelijk. We willen dit zorgvuldig doen en de tijd tot de kerstvakantie is hier tekort voor.

  Hoe wij de trainingen na de kerstvakantie gaan oppakken, horen jullie zo snel mogelijk van ons.

  Wij wensen jullie allemaal een gezonde en warme kerst en een goede jaarwisseling toe in deze aparte tijd. Hopelijk kunnen wij snel met positiever nieuws bij jullie terug komen.

  Blijf gezond!

  Namens het bestuur,

  Jonathan van der Horst

 • 07-dec-2020

  KVA E4 is op zoek naar een vaste trainer voor op dinsdag- en vrijdagavond

  KVA groeit en met name bij de jongste jeugd zien we dit seizoen weer veel nieuwe aanmeldingen. Omdat er inmiddels al bijna 25 E-tjes lid zijn is er voor gekozen om dit zaalseizoen met KVA E4 te starten. Hoewel de start van de competitie nog op zich laat wachten traint dit team net als KVA E1, E2 en E3 wel al twee keer per week. Toch zouden we voor hen graag een vaste trainer voor de groep willen zetten.

  (meer…)

 • 02-dec-2020

  Yoni Bulterman ontvangt Zilveren Penning van de KMRD na redden leven

  Dinsdagmiddag 1 december heeft burgemeester Schuurmans van de Gemeente Haarlemmermeer de zilveren penning van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD) met het bijbehorende certificaat uitgereikt KVA 1 -speelster Yoni Bulterman. (meer…)

 • 01-dec-2020

  Wil Smit-Wiering 75 jaar lid van het KNKV

  Normaal gesproken worden op de Najaars Algemene Leden Vergadering de jubilarissen gehuldigd. Omdat de ledenvergadering dit jaar niet in het clubhuis kon plaatsvinden, maar digitaal georganiseerd werd, besloten wij als bestuur om de huldigingen naar de Voorjaars Algemene Ledenvergaderingen te verplaatsen. Echter is er door één lid een hele mooie mijlpaal behaald die wij niet voorbij willen laten gaan. Wil Smit-Wiering is maar liefst 75 jaar lid van het KNKV en in dit stukje neem ik jullie mee langs de geschiedenis van Wil en daarmee ook gelijk een stuk geschiedenis van KVA.

  (meer…)

 • 28-nov-2020

  Maandag 30 november online Algemene Ledenvergadering vanaf 20.30 uur

  Via dit bericht willen wij jullie allen van harte uitnodigen om op maandag 30 november om 20:30 uur deel te nemen aan de online Najaars Algemene Leden Vergadering (NALV). Omdat de huidige situatie met Corona het helaas niet toestaat om met grote groepen bij elkaar te komen en omdat ons clubhuis nog steeds gesloten moet blijven, hebben wij er opnieuw voor gekozen om de vergadering online plaats te laten vinden. In deze uitnodiging kunt u lezen hoe u kunt deelnemen aan de vergadering, wat wij graag zouden willen bespreken en de spelregels die wij tijdens de vergadering hanteren.

  We zullen de NALV via Microsoft Teams houden. Dit is een programma waarin wij leden kunnen uitnodigen om deel te nemen aan de vergadering. Microsoft Teams staat bekend als een veilige online omgeving om vergaderingen als deze te organiseren. Via het volgende filmpje op Youtube kun je een uitleg bekijken hoe je deel kunt nemen aan de online vergadering:

  Om deel te nemen aan de online vergadering kunnen jullie deze link gebruiken:

  Verder is een aantal afspraken nodig om een goede online vergadering te kunnen houden in Teams. Het is belangrijk dat iedereen zijn microfoon op “gedempt” heeft staan (tenzij deze persoon aan het spreken is), omdat er anders teveel ruis voor andere deelnemers is. Verder zullen we gebruik maken van de functie om de hand op te steken, als iemand een opmerking of een vraag heeft. Ook kan er via de chat gecommuniceerd worden met elkaar. Hoe dit werkt zullen we aan het begin van de NALV toelichten.

  Wat nodig is om te kunnen deelnemen is een laptop of computer met eventueel een camera en een goede internet/WiFi-verbinding. Het valt aan te raden om te werken met en headset of oordopjes, maar dat is niet per se nodig.

  Wij hopen jullie hiermee voldoende geinformeerd te hebben. Mochten er nog vragen zijn, dan kunnen deze gemaild worden naar het bestuur via bestuur-kva@live.nl 

  Wij hopen jullie allen te zien, online, op 30 november. 

  Namens het Bestuur, 
  Jorn Jeremiasse