Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Nieuws

 • 27-okt-2020

  In memoriam: Kora Granade

  Vorige week ontvingen we het droevige nieuws dat Kora Granade is overleden. Kora was voorheen vaak te vinden op het KVA- en DEVD-veld als zij haar dochters of kleinkinderen kwam aanmoedigen. Tevens was zij een trouw supporter van de selectie.

  Daarnaast was Kora een trouw vrijwilliger bij het jaarlijkse pinksterkamp, waar ze de keukenploeg versterkte en gezelligheid bracht in de keuken. Ook bij de kerstdiners van DEVD hielp Kora altijd een handje mee. Kora heeft zelf een tijdlang bij de recreanten van DEVD en KVA gespeeld en ook vaak het toernooi voor de recreanten georganiseerd.

  De familie heeft deze week afscheid genomen. We wensen alle nabestaanden veel sterkte de komende periode bij het verwerken van hun verlies.

  Bestuur KVA

 • 27-okt-2020

  Zaterdag 31 oktober Online Halloween Pubquiz voor E t/m C

  Helaas! Wedstrijden spelen zit er voorlopig even niet meer in en dus organiseert KVA a.s. zaterdag (31 oktober) een speciale Halloween Pubquiz. Niet in de kantine, maar online! Deze online quiz is speciaal bedoeld voor alle E-tjes, D-tjes en C-tjes. Ook F-jes kunnen meedoen onder begeleiding van een ouder.

  (meer…)

 • 26-okt-2020

  Vanaf dinsdag 3 november starten de trainingen in de zaal (trainingsschema)

  Vanaf dinsdag 3 november beginnen de trainingen in de zaal. Vanwege het coronavirus gaat dat niet zoals we gewend zijn. Voor onze jeugdteams zijn er voorlopig weinig beperkingen behalve dat er geen competitiewedstrijden gespeeld kunnen worden. Voor de senioren ligt dat helaas anders. Lees onderstaande regels goed door alvorens je gaat trainen. 

  (meer…)

 • 14-okt-2020

  Nieuwe corona maatregelen bij KVA per 14 oktober 22.00 uur

  Vanaf woensdag 14 oktober om 22.00 uur gelden er nieuwe en aangescherpte corona maatregelen die de verspreiding van het coronavirus een halt moeten toeroepen. Helaas heeft dat ook voor KVA gevolgen.

  Naar aanleiding van de persconferentie dinsdagavond 13 oktober heeft het KNKV, in overleg met NOC/NSF, nieuwe richtlijnen voor jeugd en senioren medegedeeld. Onder dit bericht zijn deze richtlijnen te vinden.

  Het bestuur is in overleg met TC, JTC en leden hoe en wat we willen binnen deze richtlijnen. Voor de jeugd verandert er momenteel niets, behalve dat de competitiewedstrijden niet doorgaan. Deze week was het vakantie voor veel jeugdteams en volgende week gaan de  jeugdteams gewoon weer trainen tot en met 30 oktober op het veld. We zijn blij dat onze jeugd op deze wijze gewoon door kan en mag gaan!

  We hebben daarnaast de afgelopen dagen van een aantal leden de vraag ontvangen hoe wij hier als club instaan. Vanuit het bestuur zijn we allereerst blij dat de overheid het belang van sporten onderstreept en ons mogelijkheden biedt om eventueel door te trainen. Daarom zijn we als eerste stap gestart met een inventarisatie onder onze seniorenleden om te kijken wat deze willen. We vinden het belangrijk om op basis daarvan een beslissing met elkaar te maken.

  Dat betekent concreet voor nu dat de TC alle seniorenteams benaderd heeft voor een inventarisatie. Vervolgens zullen we met elkaar kijken wat mogelijk is binnen de kaders. We houden iedereen uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen. Vrijdagavond 16 oktober zal er door de senioren nog niet getraind worden.

  We hopen jullie hiermee voorlopig voldoende geïnformeerd te hebben. Vragen kunnen per mail gestuurd worden naar bestuur-kva@live.nl.

  (meer…)

 • 10-okt-2020

  KVA onder troosteloze omstandigheden niet opgewassen tegen GKV/Enomics

  KVA is in de zesde wedstrijd van dit seizoen hard onderuit gegaan tegen GKV/Enomics uit Gorinchem. Op eigen veld ging de door Eelsing Expertises & Taxaties en Geveke Fysiotherapie & Podologie gesponsorde formatie met 8-18 onderuit. Tot halverwege de eerste helft kon KVA nog aardig meekomen met de ploeg die in de zaal een klasse hoger speelt: 4-4. Voor rust liepen de bezoekers toch nog weg naar 4-8, waarna het in de tweede helft definitief afstand nam van KVA: 8-18.  (meer…)

 • 06-okt-2020

  En dagje livestreamen door de ogen van Kasper Koster

  Nieuwe maatregelen betekenen een nieuwe benadering en iets nieuws om over te schrijven. Door de huidige Corona-maatregelen mag er geen publiek meer bij sportwedstrijden aanwezig zijn, alleen maar de begeleiders bij een uitwedstrijd. Maar ik geloof niet dat dit ook voor de senioren geldt. Dus besluit ik mij de hele middag achter de computer te nestelen en zodoende de wedstrijden van KVA4, KVA2 en KVA1 gade te slaan om zo aan den lijve te ondervinden hoe dit nieuwe fenomeen mij bevalt.

  (meer…)

 • 03-okt-2020

  Ingezonden wedstrijdverslagen speelronde 5

  Ook dit seizoen gaan we het weer proberen: het publiceren van zelf ingestuurde wedstrijdverslagen voor op de KVA website. Wil je zelf ook een wedstrijdverslag insturen? Doe dit dan naar jsdehaas@live.nl (meer…)

 • 03-okt-2020

  KVA kan voorsprong niet vasthouden en verliest alsnog op bezoek bij Pernix

  Op een kletsnat veld in Leiden, zonder publiek is KVA er helaas niet in geslaagd om te stunten tegen Pernix. Hoewel KVA bij rust nog met 5-7 voorstond moest het het hoofd in de slotfase alsnog buigen voor de thuisploeg: 18-14. Een jammerlijke nederlaag waar misschien meer in had gezeten. Aan de andere kant liet de jonge ploeg zien goed mee te kunnen met een tegenstander die in de zaal zelfs nog een klasse hoger speelt. Volgende week zaterdag wacht andermaal een zware dobber voor KVA. Dan komt GKV/Enomics op bezoek in Amstelveen. 

  (meer…)

 • 01-okt-2020

  Aangepast corona protocol KVA per 30 september

  Beste leden, ouders van jeugdleden en andere betrokkenen van KVA,

  Eerder deze week stuurden wij een mail over de verscherpte coronamaatregelen die gepresenteerd zijn op de persconferentie maandag 28 september jl. Hierin schreven we dat we de richtlijnen van het NOC/NSF en het KNKV wilden afwachten, omdat een aantal zaken ons nog niet duidelijk waren. Het KNKV heeft dinsdag met alle korfbalverenigingen weer haar richtlijnen gedeeld. Op basis hiervan hebben wij ons ons coronaprotocol voor de periode van in ieder geval drie weken aangepast. Hoe lang dit protocol van gang blijft, is afhankelijk van de maatregelen die de overheid hanteert.

  Download het protocol hier

  In dit protocol is uiteraard opgenomen dat er geen publiek meer toegestaan is tijdens trainingen en wedstrijden en dat onze kantine gesloten blijft. We begrijpen dat er vragen zijn over bijvoorbeeld het blijven hangen na een training of wedstrijd, het kijken bij een training/wedstrijd bij blessure of het vervoeren van jeugdleden naar uitwedstrijden. Hoe we hiermee omgaan staat in ons protocol beschreven. Ook is het handig om de website van het KNKV hierover te lezen via https://www.knkv.nl/faqcorona/. We willen iedereen vragen dit protocol door te nemen en ook te hanteren als je bij KVA bent.

  Daarnaast zijn er vragen gekomen over hoe we omgaan met het toezicht houden. We hebben de afgelopen week gemerkt dat we een aantal BOA’s op bezoek hebben gehad en wij verwachten dat we de komende weken nog vaker zulke bezoeken zullen krijgen. Wij willen graag dat onze leden gewoon kunnen blijven trainen en wedstrijden kunnen blijven spelen, dus achten wij het noodzakelijk om toezichthouders dan wel aanspreekpunten aanwezig te hebben op het moment dat er wedstrijden zijn en er dus veel beweging is op de club.

  We hebben er echter voor gekozen om de komende drie weken geen ouders en/of seniorenleden hiervoor neer te zetten, maar zullen kijken hoe we deze posities kunnen invullen vanuit bestuur, JTC en TC. Daarnaast kan het zo zijn dat we een aantal personen gericht vragen als toezichthouder / aanspreekpunt aanwezig te zijn.

  Vanuit de JTC wordt gekeken of er bij thuiswedstrijden tot en met de D 2 coaches per ploeg aanwezig kunnen zijn. Dit in verband met extra handen rondom de wedstrijd nu er bij thuiswedstrijden geen ouders aanwezig zijn. Als er geen tweede coach beschikbaar is vanuit de trainers, zal er een beroep gedaan worden op een ouder. Deze wordt benaderd door de coach of de JTC.

  Mochten er vragen zijn over ons protocol of andere zaken, dan ontvangen wij die natuurlijk graag. Ons mailadres is bestuur-kva@live.nl.

  We hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

  Met vriendelijke groet,

  Bestuur KVA

 • 30-sep-2020

  Uitwedstrijd Pernix – KVA zonder publiek maar wél te zien op livestream

  Zoals bekend mag er de komende drie weken geen publiek aanwezig zijn bij thuis- en uitwedstrijden. We zijn zelf de mogelijkheid aan het onderzoeken om bepaalde wedstrijden te kunnen livestreamen maar zover zijn we nog niet. Bij Pernix gelukkig wel, en laat dat nou de aanstaande tegenstander van onze hoofdmacht zijn.

  (meer…)

 • 29-sep-2020

  Column: Het gelukzalige gevoel van KVA

  Afgelopen zaterdag dreigde nog te zullen verregenen. Maar op vrijdag gaf weergod Lowe al aan dat het allemaal wel mee zou vallen. Omdat ik blindelings op zijn uitspraken vertrouw besloot ik na de wedstrijd van de B1 toch maar door te rijden naar KVA.

  (meer…)

 • 27-sep-2020

  KVA knokt zich in slotfase naast Velocitas en behaalt eerste punt

  Het zag er lang niet naar uit maar KVA behaalde afgelopen zaterdag (26 september) haar eerste punt in de Overgangsklasse. In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen werd er met 16-16 gelijkgespeeld tegen Velocitas uit Leiderdorp. In tegenstelling tot vorige week kende KVA ditmaal een stroeve start waarin het moeizaam tot scoren kwam. Na een ruststand van 4-8 liep Velocitas in de tweede helft zelfs weg naar 4-10 maar dankzij goed verdedigingswerk in de slotfase van de wedstrijd lukte het KVA alsnog om langszij te komen en één punt in Amstelveen te houden.

  (meer…)

 • 21-sep-2020

  Een ode aan de vandaag (21 september) jarige Steven Davelaar

  Steven Davelaar was één van de eerste mensen, die ik bij KVA leerde kennen. Melissa had zich reeds aangemeld als nieuw lid voor het komend seizoen. Ik kwam kijken bij een schooltoernooi, wat bij KVA werd gehouden. Mijn blik viel op een poster, waarop een feest voor oudere jongeren werd aangekondigd. Ik vroeg aan Steven of dit alleen voor leden was, maar hij vroeg meteen om ook te komen.

  (meer…)

 • 21-sep-2020

  Ingezonden wedstrijdverslagen: speelronde 3

  Ook dit seizoen gaan we het weer proberen: het publiceren van zelf ingestuurde wedstrijdverslagen voor op de KVA website. KVA B1 trapt dit seizoen af met een wedstrijdverslag van hun gewonnen wedstrijd tegen Purmer B1. Wil je zelf ook een wedstrijdverslag insturen? Doe dit dan naar jsdehaas@live.nl (meer…)

 • 21-sep-2020

  De Grote Clubactie gaat weer van start. Steun KVA en en koop een lot!

  Afgelopen week hebben alle jeugdleden van KVA een boekje ontvangen voor de verkoop van de Grote Clubactie loten. Ieder lot kost € 3,-, daarvan gaat per lot € 2,40 naar onze club. Zeker in deze tijd kan KVA de opbrengst hiervan goed gebruiken! Loten kopen? Loop naar één van onze jeugdleden, scan bijgevoegde QR code of gebruik de link.

  Help KVA aan extra inkomsten en maak zelf kans op één van de 300.000 prijzen die er te winnen zijn! Het prijzenpakket bestaat o.a. uit een hoofprijs van € 100.000,-, een Seat mii electric, fiets, reischeques, minicruises, cadeaubonnen en nog veel meer.

  Hieronder de QR code en link naar de pagina van KVA waar je direct loten kunt kopen.

 • 19-sep-2020

  KVA kan één helft mee maar gaat hard onderuit op bezoek bij Nieuwerkerk

  KVA is zaterdag 19 september hard onderuit gegaan bij titelfavoriet Nieuwerkerk. Op een prachtig sportcomplex pal aan de A20 kon KVA qua scores één helft redelijk meedoen: 11-7 maar werd het in de tweede helft van het veld geschoten: 28-13 eindstand. Geen schande, de Nieuwerkerkers wonnen de eerste twee wedstrijden van het seizoen al met respectievelijk met 25-9 van Velocitas en 9-28 op bezoek bij VEO. Geen schande dus, al blijft KVA na drie gespeelde wedstrijden wel nog altijd puntloos. Volgende week zaterdag hoopt de ploeg daar in de thuiswedstrijd tegen Velocitas een einde aan te maken.

  (meer…)

 • 17-sep-2020

  Uitwedstrijd KVA bij koploper Nieuwerkerk (15.30 uur) live op YouTube te bekijken

  Aanstaande zaterdag staat voor KVA de derde speelronde op het programma in de Overgangsklasse. Na twee nederlagen in de eerste speelrondes volgt nu de loodzware uitwedstrijd tegen titelfavoriet Nieuwerkerk. Deze club, die in de zaal op loting promotie naar de Korfbal League misliep zendt haar thuiswedstrijden live uit op haar eigen YouTube-kanaal.

  (meer…)

 • 16-sep-2020

  Deze week af te halen bij Broodje Aap: Stoofvlees met aardappelpuree

  Ondanks dat het i.v.m. corona ietsje lastiger werken is gaan de dames van Broodje Aap dit seizoen weer net zo hard aan de slag in de keuken als voorheen. Aanstaande vrijdag en zaterdag is het mogelijk om zelfgemaakte stoofvlees met aardappelpuree af te halen in de kantine. Als het niet te druk is kan er op vrijdag ook in de kantine gegeten worden.

  (meer…)

 • 15-sep-2020

  Ingezonden wedstrijdverslagen: speelronde 2

  Ook dit seizoen gaan we het weer proberen: het publiceren van zelf ingestuurde wedstrijdverslagen voor op de KVA website. KVA B1 trapt dit seizoen af met een wedstrijdverslag van hun gewonnen wedstrijd tegen Purmer B1. Wil je zelf ook een wedstrijdverslag insturen? Doe dit dan naar jsdehaas@live.nl

  (meer…)

 • 12-sep-2020

  KVA komt duidelijk tekort tegen KVS/Maritiem en verliest met 11-19

  KVA is er in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen nog niet in geslaagd om de eerste punten binnen te halen. Tegen een van de titelfavorieten dit seizoen: KVS/Maritiem uit Scheveningen werd er met duidelijke cijfers verloren: 19-11. Volgende week zaterdag gaat de ploeg van hoofdtrainer Patrick de Jong op bezoek naar de andere titelfavoriet uit de poule: Nieuwerkerk.

  (meer…)