Club

KVA is de enige korfbalclub in Amstelveen. KVA staat voor Korfbal Vereniging Amstelveen en is op 1 juli 1995 ontstaan uit een fusie tussen DEVD (opgericht op 28 september 1907), en Amstel (opgericht op 20 oktober 1947). KVA bestaat in 2023 al 116 jaar en is in 2022 ‘Sportvereniging van het jaar’ geworden in de gemeente Amstelveen.

Het KVA-veld ligt op het sportcomplex Startbaan. De club beschikt over een grote kantine met vier kleedkamers. Ook liggen er drie prachtige kunstgrasvelden recht voor het clubhuis.

De club heeft anno 2024 meer dan 300 leden. Er zijn 7 seniorenteams, 1 juniorenteam, 5 aspirantenteams, 7 pupillenteams en een grote groep Kangoeroes (de allerjongste, nog niet spelende leden). Verder zijn er natuurlijk ook een hoop niet-spelende leden binnen KVA.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. De komende jaren willen we vooral in de jeugd groeien. Daarom worden er geregeld vriendjes- en vriendinnetjestrainingen georganiseerd, clinics op basisscholen gegeven en andere wervingsactiviteiten georganiseerd.

Verder organiseren we binnen KVA een hoop jeugdactiviteiten, o.a. het Sinterklaasfeest, Halloween, Paasbingo en nog veel meer. Maar ook voor de senioren en junioren zijn er regelmatig knallende thema-feesten, worden er dart- en klaverjastoernooien en nog veel meer activiteiten georganiseerd. Een hoogtepunt is het ieder jaar terugkerende Pinksterkamp, wanneer zowel de jeugd als de senioren van KVA met elkaar vier dagen lang op pad gaan, ergens in Nederland.

Kortom: KVA is een club, waar topsport en gezelligheid goed samengaan, en waar iedereen zich thuis voelt